Canon-lähettiläät Jonathan ja Angela Scott

Canon Euroopan lähettiläsohjelmassa on mukana maailman parhaita valokuvaajia. He ovat alansa huippuja, jotka Canonin tapaan haluavat tuoda esille intohimonsa valokuvaukseen. Joka kuukausi he kertovat kuviensa taustasta ja synnystä.

Jonathan ja Angela Scott asuvat Keniassa. He ovat ainoa pariskunta, josta molemmat ovat voittaneet oman Wildlife Photographer of the Year -palkintonsa. Scottit ovat kirjoittaneet useita menestyskirjoja, mutta parhaiten heidät tunnettaneen BBC:n Big Cat Diary -sarjan juontajina.

AM_Page_1_02
© Jonathan ja Angela Scott. Canon-lähettiläät
Kuvausvälineet ja -asetukset: EOS-1Ds Mark II, EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS USM, valotusaika 1/250, aukko f/5,6, ISO 200
"Auringonnousun kultainen hetki piirtää vastavalollaan muotoja lehvistöä vasten."

Teitä kutsutaan sangen osuvasti isojen kissojen ihmisiksi. Onko teillä paineita saada aina odotukset täyttäviä kuvia?
"Meistä on hienoa, että olemme tulleet tunnetuiksi leijona-, leopardi- ja gepardikuvillamme. Valokuvaus merkitsee meille kuitenkin paljon muutakin, ja suunnittelemme matkamme aina niin, että ehdimme kuvata muitakin upeita kohteita. Meistä on yhtä hienoa kuvata vaikkapa Etelämantereen pingviinejä ja jäävuoria, Intian tiikereitä, gnu-antilooppien vaellusta kotiseudullamme Masai Marassa tai uskonnollista juhlaa Bhutanissa. Tärkeintä on suunnitella kuvaus etukäteen ja mukauttaa suunnitelmat sitten kohdepaikan olosuhteisiin."

"Esimerkiksi viime matkallamme Intian Rajastanissa sijaitsevaan Ranthambhoren kansallispuistoon huomasimme, että kyseinen aika vuodesta ei ollut oikein suotuisa stillkuvien ottamiseen. Matkan oli tarkoitus olla ensimmäinen kuvausjakso tiikeriaiheista TV-sarjaa varten. Kuiva kausi oli juuri alkanut, eivätkä tiikerit pentuineen liikkuneet kovin aktiivisesti näkösällä. Halusimme muutakin kuin muotokuvia, mutta tajusimme, että vaikka apunamme olisi 30 riistanajajaa, meidän olisi todella vaikea saada yhtäkään kunnollista tiikerikuvaa.

Mietimme siis, mitä muuta voisimme matkamme aikana kuvata. Ranthambhore on aivan upea paikka, jossa on loputtomasti kuvattavaa, varsinkin varhain aamulla ja alkuillasta. Sellaisina päivinä, joina tiikerien näkeminen oli hyvin epätodennäköistä, pyysimmekin opastamme viemään meidät aivan eri puolille puistoa, missä kuvasimme kauniita lintuja ja maisemia."

Tässä kuvassa on syksyistä tunnelmaa. Onko Intiassa samanlainen syksy kuin Euroopassa?
"Asumme nykyään Afrikassa, joten olemme tottuneet vuodenkiertoon, johon kuuluu kaksi kuivaa kautta ja kaksi sadekautta eikä siis Euroopan syksyä vastaavaa vuodenaikaa. Mutta Intiassa on neljä vuodenaikaa, esimerkiksi monsuunikausi ja syksy. Lämpimistä väreistä tosiaan syntyy syksyinen tunnelma, etenkin varhain aamulla vastavaloon otetuissa kuvissa. Se on erinomainen tapa luoda tunnelmaa."

"Nykyään on turha vedota siihen, että ei ollut valmistautunut kuvaustilanteeseen. Internetistä löytää tarkat maastokuvaukset ja sääennusteet – sekä parhaat tiikerinbongausajat. On helpompaa suunnitella ensin, millaisia kuvia haluaa, ja sitten selvittää, kuinka niitä saa."

1   2  3

spacer
					image
Canon Ambassadors: Jonathan & Angela Scott