Surfer Water Action

Vesiurheilukuvat

LEGRIA-vinkit

Urheilutapahtuman videokuvaaminen on haastavaa, mutta palkitsevaa. Ennen kuin lähdet kuvaamaan LEGRIA-videokameralla, mieti mitä kaikkea haluat kuvata: toimintaa, sijaintia, väkijoukkoja, urheilijoita ja heidän varusteitaan.

Kun saavut paikalle, tutustu paikkaan kokeilemalla kuvausta laajakulmalla. Se vähentää zoomauksen tarvetta kuvauksen aikana. Usein on parasta keskeyttää kuvaus, muuttaa kuvan sommittelua, rajausta ja zoomausta ja jatkaa taas kuvaamista. Joissakin LEGRIA-malleissa on Full HD -tila (50p), jolla voi kuvata urheilua ja muuta liikettä tasaisesti. Kokeile siis käyttää tätä tilaa, jos se kuuluu kameran ominaisuuksiin.

Tapahtuman äänet voivat lisätä tunnelmaa, mutta jos olet itse joukon keskellä, kuvaan tallentuu todennäköisesti yleisön eikä itse urheilun ääniä. Kokeile siis erilaisia ääniasetuksia, jotta saat yleisön äänet minimoitua.

C Watts: 2016 Steel Pier Surf classic surfing longboard Virginia Beach Va.
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Kokeile seurata toimintaa kameralla sen sijaan, että kuvaisit yhdestä kohdasta käyttämällä jalustaa. Tämä onnistuu helpoiten, kun kuvaat laajempia otoksia. Jos peräkkäin on useita kilpailijoita, kokeile käyttää kunkin kohdalla eri zoomausasetuksia. Muista, että kaukainen kohde suurenee kuvassa lähestyessään kameraa. Määritä siksi zoomaus siten, että kohde mahtuu edelleen kuvaan ollessaan lähimpänä kameraa.

Videon muokkauksen yhteydessä voit lisätä videon taustalle vaikkapa nopeaa, dynaamista musiikkia. Voit lisätä videon tehoa lisäämällä videoon myös kuvauksen yhteydessä tallentamaasi ääntä.

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje