Sea-Kite-Surfer

Vesiurheilun kuvaaminen

Kompaktikameravinkit

Surffauksesta, melonnasta ja muista vesilajeista saa upeita valokuvia. Se kuitenkin vaatii panostusta ja kärsivällisyyttä, koska jännitystä, roiskeita ja nopeutta todella riittää. Seuraavien vinkkien avulla voit saada entistä parempia otoksia ja tulosteita.

• Käytä vesitiivistä koteloa
• Yhdistele still-kuvia ja lyhyitä videoleikkeitä
• Käytä jatkuvaa tarkennusta
• Kuvaa ihmismassoja

Agilité entre ciel et mer, Yannick Rosaz
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Käytä vesitiivistä koteloa

Suojaa kamerasi vesillä ja rannalla käyttämällä Canonin vesitiivistä koteloa. Kovapintaisen kotelon avulla voit kuvata veden alla jopa 40 metrin syvyydessä, joten hiekka ja roiskeet eivät ole ongelma. Koteloissa olevien tiivistettyjen painikkeiden ansiosta pystyt käyttämään kaikkia kameran toimintoja.

Suosittelemme, että lataat kameran akun etukäteen täyteen ja käytät muistikorttia, jolla on runsaasti vapaata tilaa, jotta koteloa ei tarvitse avata kesken kuvauksen. Kotelon sisäinen kosteus pysyy aisoissa, kun käytät muutamaa pientä silikageelipussia.

Yhdistele still-kuvia ja lyhyitä videoleikkeitä

IXUS- ja PowerShot-kameroilla saa sekä still-kuvia että videoita. Ne sopivat erinomaisesti nopealiikkeisten lajien kuvaamiseen.

Voit halutessasi keskittyä still-kuvaamiseen, mutta muutama lyhyt videoleike lisää eloa tarinaasi. Monissa kameroissa on oma painike videokuvaukseen, jotta voit helposti kuvata videoita still-kuvien sijasta. Sen jälkeen voit jakaa molempia haluamissasi yhteisöpalveluissa.

Ikuista kohteet käyttämällä jatkuvaa tarkennusta.

Joskus tarkentaminen nopeasti liikkuvaan kohteeseen voi olla hankalaa. Kompaktikamerat tarkentavat usein kohteeseen ja lukitsevat tarkennuksen. Nopea liike vaikeuttaa myös tarkennuksen lukitsemista. Monissa uusimmissa PowerShot-kameroissamme on jatkuva automaattitarkennusasetus, joka seuraa kohdetta koko ajan. Jatkuva tarkennus sopii ihanteellisesti urheilun ja muun toiminnan kuvaamiseen. Jos kamerassa on urheilutila, sen asetukset on määritetty nopean toiminnan kuvausta varten.

Kuvaa myös ihmisjoukkoja

Mitä suurempaa zoomia käytät, sitä todennäköisemmin voit suurentaa kaukana olevia kohteita kuvissasi. Kokeile toimia toisin kuvaamalla laajempia otoksia, joissa näkyy koko ympäristö ja yleisö. Sanomalehdissä näkyy harvoin yksityiskohtaisia lähikuvia urheilusta. Kuvat ovat monesti laajempia otoksia, joista näkyy koko ympäristö sekä fanijoukkojen sijainti. PowerShot- ja IXUS-kamerat ovat erinomainen valinta tällaiseen kuvaamiseen.

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje