Changing City People Blur

Kaupunkikuvaaminen LEGRIA-videokameralla

Legria-vinkit

Videokuvausta kaupungissa
Yritä videoita kuvatessasi ikuistaa palanen kaupunkielämää tai kuvittele, että kuvaat kaupungin mainosta. Kun sinulla on selkeä tavoite ja pyrit kertomaan tietyn tarinan, kaupunkivideostasi tulee onnistuneempi. Voit keskittyä muotiin, arkkitehtuuriin, musiikkiin tai tiettyyn katuun ja tallentaa kiehtovan kuvan alati muuttuvasta kaupungista.

Changing-City-Movement-1

Matteo Ciani Bassetti: Ihmisiä

Videokollaasit

Videokollaasitilassa voit tallentaa lyhyitä video-otoksia, jotka kertovat kaupungin tarinan. Jos tietyssä kaupunginosassa on kiinnostava äänimaailma, videota kannattaa usein kuvata pidempään. Tällöin voit käyttää jatkuvaa ääniraitaa useiden erikseen kuvattujen video-otosten taustalla. Ääniasetusten valinta säätää videokameran äänitallenneasetukset automaattisesti niin, että kaupunkiympäristön äänet tallentuvat selkeinä.

Vinkki: Ikuista kaupungin liike. Ihmiset tai julkinen liikenne ovat hyviä kuvauskohteita, joiden avulla tuot esiin kaupungin dynamiikan ja sen vaihtelun päivän aikana.

Changing-City-People-Blur-2

Erich Poole: Harlemin-linja, lähtevien terminaali

Huomioi valo

Yksi kaupunkikuvauksessa tärkeä tekijä on valo. Aina vaihtoehtoja ei ole. Museoissa ja muissa sisätiloissa valaistus on usein heikko. Vältä tällöin kuvaamista kävellen. Kuvaa videota paikaltasi, keskeytä kuvaus ja sommittele sitten seuraava otos.

Ulkona päivänvalossa on hyvä kuvata yksityiskohtia – tosin tällöin auringonvalo saattaa välillä luoda tummia varjoja. Pilvisellä säällä lopputulokset ovat parempia.

Yöllä kuvattaessa valoa on rajallisesti, ja haluttujen tulosten saaminen saattaa vaatia useita yrityksiä. Kuvaaminen kannattaa aloittaa hämärällä. Etsi hyvin valaistuja paikkoja ja käytä jalustaa mahdollisuuksien mukaan.

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje