Changing City Night

Kaupunkikuvaus kompaktikameralla

Kompaktikameravinkit

IXUS- tai PowerShot-kamera on erinomainen valinta kaupunkilaisten ja kaupunkimaisemien kuvaamiseen niin päivällä kuin yölläkin. Pienikokoinen kamera mahtuu helposti taskuun, ja sillä voi kuvata huomaamattomasti. Monipuolisten kuvausmahdollisuuksien ansiosta voit päästää luovuutesi valloilleen.

Changing City-Traffic Blur

© Johan Liénard

Tarkennuksen muuttaminen

Suurissa kaupungeissa ja väenpaljouden keskellä kaukaisiin kohteisiin tarkentaminen voi olla vaikeaa. Edessä on usein kohteita, joihin kamera tarkentaa halutun kohteen sijaan. Esimerkiksi IXUS-kamerat tarkentavat automaattisesti kameraa lähimpänä olevaan kohteeseen. Paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, kannattaakin ehkä zoomata lähemmäksi haluttua kohdetta.

Uusimmissa IXUS-malleissa on vaihtuvat tarkennuspisteet, AF-pistezoom ja jatkuva automaattitarkennus, joiden avulla saat teräviä kuvia kaikenlaisista kohteista väenpaljoudesta liikkuviin ihmisiin ja pieniin, ajatuksia herättäviin yksityiskohtiin.

Vahva vaikutelma synty yksityiskohdista

Changing-City-St-Pauls-2

Alan Keating: St Paul’s ja Millennium Bridge

Kaupunkikuvauksessa kannattaa usein keskittyä yksityiskohtiin, jotka antavat paikalle oman leimansa. Esimerkiksi markkinoilla voi kuvata myytäviä tuotteita – ja myyjiä.

Voit myös ikuistaa tietylle kaupungille ominaisia piirteitä: Sevillassa appelsiineja, Pariisissa patonkeja ja Berliinissä braatvursteja.

Vinkki: Pieniä kohteita kuvattaessa kannattaa valita tarkennuspainikkeella (kukka- tai MF-symbolilla varustetulla painikkeella) makro- tai lähikuvausohjelma. Muista siirtyä niin lähelle kohdetta, että se täyttää koko näkymän.

Smart Auto -tilassa kamera vaihtaa makrokuvaukseen automaattisesti. Kun pidät kameraa paikallaan noin sekunnin ajan, näytön oikeassa yläkulmassa oleva kuvake muuttuu kukaksi.

Kuvaa samaa näkymää eri aikoihin

Jos sinulla on aikaa, kuvaa samoissa kaupunginosissa eri vuorokaudenaikoihin. Näin saat ikuistettua muuttuvan elämäntahdin.

Jos sinulla on luppoaikaa kaupungissa, voit palata samoihin paikkoihin uudelleen ja kuvata vaihtuvia ihmisiä ja muuttuvaa valaistusta. Jo kolme–neljä tasaisin väliajoin otettua kuvaa välittää vaikutelman muutoksesta.

Liikkuvien kohteiden kuvaaminen

Liikkuvia kohteita – kuten sillan yli tai aukion poikki kulkevia ihmisiä – kuvattaessa kamera kannattaa pitää paikallaan ja salama ottaa pois käytöstä. Tällöin kamera valitsee pidemmän valotusajan, joka korostaa liikettä. Tällaisia kuvia ottaessasi sinun kannattaa etsiä tasainen pinta tai muu paikka, johon kameran voi asettaa tai jossa sitä voi pidellä mahdollisimman vakaasti. Jos sinulla on sopiva PowerShot-kamera ja luotat kuvaustaitoihisi, kokeile valotusajan esivalintaa (Tv). Sen avulla voit säätää valotusaikaa ja päästää luovuutesi valloilleen.

Changing-City-Movement-3

Erich Poole: Harlemin-linja, lähtevien terminaali

Ole valmiina

Pidä kamerasi kuvausvalmiina kaikkina vuorokaudenaikoina. Kameran mallista ja tyypistä riippumatta akku kannattaa pitää jatkuvasti ladattuna. Lisäksi muistikortilla on hyvä olla runsaasti tilaa, jotta täydellinen kuva ei jää ottamatta.

Lähetä kuvasi galleriaamme

Jos olet kuvannut kaupungin muuttuvia kasvoja, lähetä otoksesi You Connect -galleriaan! Galleriassa esittelemme omat suosikkimme meille lähetetyistä kuvista. Lähetä kuvasi.

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje