Bridge Black White

Sommittele videosi paremmin

LEGRIA-vinkit

Yksi valokuvauksen hienoja puolia on siihen liittyvä luovuus ja ilmaisun vapaus. Sommittelun perussääntöjen käsitteleminen kannattaa kuitenkin myös kesälomalla. Kun tunnet tietyt yksinkertaiset sommittelusäännöt, saatat saada kauniimpia kuvia. Tässä artikkelissa neuvomme, miten voit järjestellä ja hallita kuvien elementtejä sommittelusääntöjä hyödyntäen.

Kun valitset LEGRIA-kameran valikosta ristikkonäytön, sinun on helpompi sommitella otoksia ja pitää kuva suorassa kuvatessasi videota ulkona.

Videoiden katsominen on ikävää, jos horisontti on vinossa. Tuntuu siltä, kuin kuva kellahtaisi tai liukuisi toiseen suuntaan. Kääntämällä kameraa tarkoituksella voit kuitenkin luoda mielenkiintoisia kuvakulmia.

Bridge-Black-White
Ian Sane: Going Dutch with St Johns
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Vinoa kulmaa käytetään elokuvissa usein jännitteen tai hämmennyksen vaikutelman luomiseen. Kotivideoissa sitä kannattaa siis käyttää harkiten. Jos kuvaat yhden otoksen kallistaen kameraa vasemmalle, kallista kameraa seuraavassa otoksessa oikealle.

Voit käyttää tätä tehokeinoa kertomaan, miten jännittävää ja hauskaa uuden kaupungin tutkiminen on. Älä kuitenkaan kallista kameraa liikaa, ja muista kuvata välillä myös suorassa.

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje