Action-Kingfisher-Feeding

Toimintakuvien parhaimmistoa

Oletko koskaan miettinyt, mikä saa toimintakuvan erottumaan joukosta?

Valokuvaaja Miles Willis tarkastelee joitain Canon Gallerian suosikkikuvistaan ja kertoo, miksi juuri nämä kuvat kiinnittivät hänen huomionsa.

Action-Snow-Boarding-MountainPowder on Secret Spot, Petter Berg

Petter Berg on ottanut kuvansa juuri ennen auringonlaskua. Tämä luo kuvaan hienon valaistuksen, ja matalalta paistava auringonvalo korostaa upeasti pöllyävää lunta.

Tavallisesti toimintakuvan kohteen halutaan olevan terävä ja kokonaan näkyvissä. Tässä kuvassa vain osittain lumen seasta näkyvä lumilautailija kuitenkin antaa kuvalle omaperäisen ilmeen.

Petterin nappiin mennyt ajoitus ja hitunen onnea ovat saaneet kohteen asettumaan kuvaan juuri oikein.

Kuvasta tekevät onnistuneen on paitsi upea sommittelu, myös vaikuttava tausta ja täydellinen valotus.

Action-Motor-Bike-Falling-OffUp and over, Kieran Galvin

Tämä Kieranin kuva on kaikkien taiteen sääntöjen mukainen: terävä kohde täyttää kuvan kokonaan ja tausta on oikeaoppisen sumea.

Katsojan huomio kiinnittyy hienosti pysäytettyyn ohikiitävään hetkeen, jona moottoripyöräilijä suistuu satulasta.

Ajajan selvästi näkyvät silmät viimeistelevät kuvan täydellisesti.

Action-Cow-Race-Pacu-JawiCow Race - The Fall, Annemarie van den Berg

Annemarie on saanut loistavan kuvan Pacu Jawista, sumatralaisista lehmäkilpailuista, joissa rapa roiskuu. Ajoitus on mennyt täysin nappiin, ja kuvaan on ikuistunut vertaansa vailla oleva hetki.

Kuvaaja on saanut kuvasta upean terävän ja hyvin rajatun. Yksityiskohtaisessa kuvassa näkyy jopa kilpailijan ilme juuri ennen kuin hän kaatuu mutaan.

Toimintakuvauksessa yllättävät tilanteet ovat ennemmin sääntö kuin poikkeus, ja toimintakuvaajan on oltava aina valmiina ikuistamaan tilanteiden ainutkertaisuus.

Action-Kingfisher-FeedingKingfisher tussle, John Farrell

Johnin upea ja teknisesti täydellinen kuva on hyvä esimerkki luontokuvauksesta parhaimmillaan.

Lintujen käyttäytymisen kuvaaminen pelkkien lentävien tai oksalla kyyhöttävien lintujen sijasta lisää valokuvaan uuden ulottuvuuden. Kuningaskalastajien päät ovat kuvassa terävät, ja niiden siipien kärjissä näkyy vain aavistuksen verran liikettä. Kuvassa on ilmeisesti käytetty erittäin lyhyttä valotusaikaa ja veitsenterävää tarkennusta.

John on käyttänyt erikoispitkää objektiivia, joten hän on pystynyt sumentamaan taustan kokonaan ja saanut siitä tasaisen ja häiriöttömän.

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje