Gymnast-Eddie-Keogh.jpg

Eddie Keogh - palkittu urheilukuvaaja

Canon Explorer Eddie Keogh on palkittu freelancer-urheilukuvaaja. Hän työskenteli Ison-Britannian kansallisissa sanomalehdissä vuodesta 1986 vuoteen 2005, jolloin hän siirtyi valokuvaamaan Reutersille. Eddie kuvasi ensimmäiset olympiakisansa Los Angelesissa ollessaan 21-vuotias. Hän on kuvannut kahdeksan jalkapallon MM-kisojen lisäksi lähes kaikkia maailman urheilulajeja.

Tärkeä sekunnin sadasosa

”Kuvaamisen suurimpana haasteena on saada vangittua tuo kaikista tärkein sekunnin sadasosa, joka määrittelee koko urheilutapahtuman”, Eddie kertoo. Miten hän siis tekee sen?


© Eddie Keogh - Canon EOS-1D Mark IV, valotusaika 1/1250 sekuntia, aukko f/2,8, ISO-herkkyys 1 600.

”Voimistelija pyöri rekillä niin nopeasti, että otin vain pikavauhtia kuvia ja toivoin, että saisin tallennettua mielenkiintoisia muotoja. Päivän lopussa annoin muistikortin editoijalle. Hän sanoi pitäneensä erityisesti kuvasta, jossa oli päätön mies. Minulla ei ollut aavistustakaan, mistä hän puhui, ennen kuin näin kuvan. Minulla kävi jälleen kerran uskomaton tuuri.”


© Eddie Keogh - Canon EOS-1D X ja EF 8-15mm f/4L Fisheye USM -kalansilmäobjektiivi, valotusaika 1/1600 sekuntia, aukko f/4,5, ISO-herkkyys 400.

”Tämä oli päivän viimeinen kilpailu Cheltenham Festival -tapahtumassa. Kävelin auringon laskiessa kilparadalla ja näin aurinkoa vasten aidan. Asetin kamerani aidan jalustassa olevaan piikkiin ja käytin etälaukaisinta.”

Canonin tärkeä rooli

”Olen käyttänyt uusinta Canon EOS 1-D X Mark II -kameraa, jossa on aivan uskomaton kohteen seuranta. Se tarkentaa nopeammin ja pitää kohteen tarkennettuna paremmin kuin mikään aikaisemmin käyttämäni Canon-kamera. Olipa toiminta kuinka nopeatempoista tahansa, voin aina luottaa kameran automaattitarkennusjärjestelmään. Sen avulla tähtihetken tallentamiseen on paljon paremmat mahdollisuudet.”

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje