Inspiraatiota Canonilta

Olemme keränneet Canon-käyttäjiltä, harrastajakuvaajilta ja useilta arvostetuilta valo- ja videokuvaajilta tarinoita, joissa he jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja vinkkejään. Toivomme, että nämä tarinat inspiroivat sinua kehittämään omia kuvaustaitojasi entisestään.

Valaiseva katsaus hämäräkuvaamiseen.

Canonin haastattelussa valokuvaaja Nige Levanterman, joka on erikoistunut kaupunkimaisemien ikuistamiseen heikossa valaistuksessa.

Lue lisää

Tutustu Canonin matkaan tarinankerronnan maailmaan.

Canon on auttanut ihmisiä kertomaan tarinansa muille jo yli 80 vuoden ajan. Tuoteasiantuntijamme Mike Burnhill kertoo Canonin innovaatioista, jotka muokkaavat myös alan tulevaa kehitystä.

Lue lisää

Tutustu valokuvaaja Ana Pratasiin, joka keskittyy kuvissaan arjen aitoihin perhetarinoihin.

Ana Pratas on perhevalokuvaaja, joka kuvaa autenttista elämää dokumentaarista tyyliä ja tekniikkaa hyödyntäen. Haastattelustamme hän kertoo, kuinka nämä arvokkaat perhehetket saa ikuistettua.

Lue lisää

Katukuvaaja Erik Witsoe ikuistaa arkea joka päivä.

Katukuvaaja Erik Witsoe taltioi ohikiitäviä tarinoita uudessa asuinmaassaan Puolassa. Haastattelussa Witsoe kertoo, miten hän kuvaa samoilla kaduilla uusia tarinoita joka päivä.

Lue lisää

Canon-lähettiläs, urheilukuvaaja Samo Vidic opettaa kuvaamaan toiminnantäyteisiä tarinoita.

Kun haastoimme parkour-ryhmä Storrorin juoksemaan, loikkimaan ja kierimään ensimmäistä kertaa maanosasta toiseen, Samo Vidic oli mukana ikuistamassa seikkailun kaikki vaiheet. Opi kuvaamaan omat urbaanit seikkailusi Vidicin vinkkien avulla.

Lue lisää

FME YouConnect hub page

Ruokakuvaaja Mike Tsang kuvaa herkullista liikettä.

Liikkeen kuvaaminen ja rakkaus ruokaan ovat aina olleet lontoolaisen gourmet-ruokakuvaajan Mike Tsangin sydäntä lähellä. Lue Miken haastattelu ja opi pysäyttämään liike ja ohikiitävät hetket.

Lue lisää

"Geometrian jahtaajat" Daniel Rueda ja Anna Devís

Juttelimme arkkitehtuurikuvistaan tunnettujen Anna Devísin ja Daniel Ruedan kanssa. Lue, mitä kaksikon mielikuvituksellisten ja abstraktien tarinoiden takana on ja miten heidän rakkautensa rakennuksiin ja matkustamiseen on tehnyt heistä Instagram-tähtiä.

Lue lisää

A&D YouConnect hub page
Caroline’s children eating

KUVIEN VOIMA

Lensational opettaa eri puolilla maailmaa naisia dokumentoimaan elämäänsä valokuvaamisen keinoin ja saamaan tarinankerronnasta luovan tulonlähteen. Keskustelimme järjestön perustajan Bonnie Chiun kanssa järjestön työstä.

Lue lisää

Pienoismallien tekijä ja valokuvaaja Simon Carter. Moottoreita ja mittasuhteita.

Katso, miten valokuvaaja ja pienoismallien tekijä Simon Carter luo moottoriurheilun miniatyyrimaailman, joka näyttää täysin aidolta. Tarinan pääosassa ovat mittasuhteet, perspektiivi ja kärsivällisyys.

Lue lisää

A model car in the garage
Essaouira - Along Dusty Roads image

Along Dusty Roads -blogin matkakuvaajat

Lue Along Dusty Roads -matkablogin valokuvaajien Andrew'n ja Emilyn haastattelu. Matkusteleva kaksikko kertoo omista seikkailuistaan ja tulevaisuudensuunnitelmistaan sekä paljastaa muutamia matkakuvausvinkkejä.

Lue lisää

Kotoisia tarinoita

Monet parhaista tarinoista syntyvät kotona. Juttelimme perhekuvaaja ja tarinankertoja Caroline Holtin kanssa siitä, miten perheen arjen ja kotoisat hetket voi tallentaa kauniisti.

Lue lisää

Caroline’s children eating
JorgKyas_Hero

Heikon valaistuksen hurma

Syksy on täällä, joten päivät lyhenevät ja valo vähenee. Haastattelimme luonnollisen valon taituria Catherine Lacey Doddia heikossa valaistuksessa kuvaamisesta ja muotokuvaamisen saloista.

Lue lisää

Live-musiikkia kuvaamassa Drew Resslerin – eli Rukesin – kanssa

Tapasimme EDM- ja festarikuvaaja Drew Resslerin eli Rukesin, joka kertoo, miten hänestä tuli festarimaailman tuotteliain valokuvaaja, mitkä ovat hänen suosikkitapahtumiaan ja miten otetaan hyvä kuva strobovalojen välkkeessä.

Lue lisää

DJ laser show
Southern_Hymettus

Valokuvaaja Jeff Vanderpool näyttää toisenlaisen Ateenan

Juttelimme Jeff Vanderpoolin kanssa Sea of City -valokuvausprojektista, joka muutti hänen suhteensa Ateenan.

Lue lisää

Kuvajournalisti Jeroen Swolfs

Keskustelimme kuvajournalistin ja himomatkailijan Jeroen Swolfsin kanssa hänen seitsemän vuoden kuvausmatkastaan maailman jokaiseen maahan.

Katso kuvat

Cuba_Havanna
Andrey

Katujen valokuvaaja Emmanuel Cole

”Lämmittely on tärkeää. Aivan kuin urheilijoilla. Et voi vain lähteä matkaan kylmiltään ja napata saman tien päivän parasta otosta!” Emmanuel Cole kertoo kylmiltään kuvaamisesta, Lontoon omaperäisimmistä henkilöistä ja dystopisesta Hong Kongista.

Katso kuvat

Toimintakuvausta Andrei Golovanovin ja Sergei Kivrinin kanssa

Canon Explorer -kuvaajat Andrei Golovanov ja Sergei Kivrin kertovat innostuksestaan urheilukuvaukseen ja tiimityön eduista.

Katso kuvat

Andrey_Hero
JorgKyas_Hero

Muotokuvaaja Jörg Kyas

Vaikka muotokuvaus on yleisin valokuvauksen muoto ja vaikuttaa varsin helpolta, oman tyylin löytäminen voi olla yllättävän vaikeaa. Haastattelimme tunnettua muotokuvaajaa ja Canon Explorer -kuvaajaa Jörg Kyasia muotokuvien ottamisesta sekä tasapainottelusta omien projektien ja työn välillä.

Katso kuvat

Toiminnasta taidetta – Lorenz Holder

Valokuvaaja Lorenz Holder aloitti uransa lumilautailun puoliammattilaisena. Vakava vamma muutti kuitenkin elämän suunnan ja sai Lorenzin tarttumaan kameraan. Nykyään hän pääsee tapahtumien keskipisteeseen urheilukuvaajana. CPN:n toimittaja Steve Fairclough'lle yksinoikeudella antamassaan haastattelussa Lorenz puhuu työstään ja työtavoistaan sekä siitä, miksi hän käyttää mielellään Canonin järjestelmäkameroita ja EF-objektiiveja.

Katso kuvat

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Stephen McNallyn neuvot kuvaukseen pitkällä valotusajalla

Kampaaja ja Canon-harrastaja Stephen McNally aloitti valokuvauksen vasta 8 vuotta sitten. Nyt harrastuksessaan nopeasti edenneellä miehellä on kuitenkin jo oma mustavalkokuvien näyttely, jonka kuvissa käytetty pitkä valotusaika heijastelee kuvaajan taidokkaan maltillista otetta.

Katso kuvat

Canon Explorer Sébastien Devaud

Kuvat ovat yli 16 vuotta elokuvaohjaajana ja tuottajana työskennelleen Sébastien Devaudin suurin intohimo. Hän aloitti uransa 1990-luvun lopulla mainosten ja musiikkivideoiden kuvauksen ja jälkituotannon parissa ja siirtyi myöhemmin television maailmaan. Devaud on tunnettu erityisesti modernista valon käytöstä ja terävyysalueen monipuolisesta hyödyntämisestä. Hän ymmärsi vallankumouksellisen EOS 5D Mark II -järjestelmäkameran elokuvapotentiaalin heti alusta pitäen ja käyttää nykyään Canonin kameroita ja objektiiveja kaikissa tuotannoissaan.

Katso kuvat

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

Nelson Lourenço ja "hymyilevät sielut"

Lissabonissa Portugalissa syntynyt Nelson Lourenço on harrastajavalokuvaaja, jolla on maisterintutkinto teknilliseltä alalta ja tohtorintutkinto markkinoinnista. Hän on aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta, mutta kuvaamisesta tuli todellinen intohimo, kun Nelson sai viikonlopuksi lainaan ystävänsä Canon-kameran. Se oli rakkautta ensi painalluksella!

Katso kuvat

Canon Explorer -kuvaaja Quentin Caffier

Canon Explorer -kuvaaja Quentin Caffier työskentelee Pariisissa osana Five Monkeys Studio -ammattitaiteilijaryhmää. Quentin on saanut vaikutteita valokuvaajilta ja elokuvantekijöiltä, kuten Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg ja Wes Anderson, ja on erikoistunut mainos- ja muotikuvaukseen. Hän on pitänyt useita näyttelyitä Pariisissa: Artcurialissa, Galerie 13 Sévignéssä, Glaz’artissa ja Salon des Miroirsissa. Pyysimme Quentiniä kertomaan, kuinka hän käyttää värejä ja hyödyntää studioympäristöä ainutlaatuisessa kuvakielessään.

Katso kuvat

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Nopean toiminnan kuvaaminen

Slovenian Bledistä kotoisin oleva urheilukuvaaja Samo Vidic aloitti kuvausharrastuksensa 17-vuotiaana. Häntä kiehtoivat erilaisten kameroiden, objektiivien ja filmien mahdollisuudet. Opittuaan kuvauksen perusteet nopeasti hän tajusi, että kuvaaminen saattaisi olla hänen unelmatyönsä.

Katso kuvat

Canon Explorer Clive Booth

Clive Booth on muoti-, kauneus ja muotokuvaaja sekä elokuvantekijä. Hänen omaleimainen tyylinsä perustuu ympäristön valon tarkkaan käyttöön, joka luo kuviin tunnelmallisen, intiimin ja eteerisen sävyn.

Katso kuvat

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Lisää kuviin eloa ottamalla mukaan ihmisiä

Norjalaiskuvaaja Johnny Haglund kertoo joidenkin kuviensa taustoja ja neuvoo, miten kuvien eloisuutta voi lisätä ottamalla mukaan ihmisiä.

Katso kuvat

Suosikkimme lukijoiden kuvista

Katso suosikkimme Galleriaan ladatuista kuvista, jotka esittävät tämän kuukauden teeman mukaisesti Minun kaupunkiani. Jokainen kuva antaa katsojilleen silmäyksen ainutlaatuisesta hetkestä tai tunteesta ja kertoo unohtumattomasta kokemuksesta.

Katso kuvat

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

Täydellisiä muotokuvia, Christian Anderl

Canon Explorer Christian Anderl on paitsi innokas muusikko ja lahjakas kokki myös kansainvälinen valokuvaaja, joka on erikoistunut mainosmuotokuvaukseen. Hänen asiakkaisiinsa kuuluvat muun muassa Red Bull, Ikea ja Universal.

Katso kuvat

Merimaisema- ja toimintakuvaaja Steve Deer

Senior Advertising Creative Steve Deer pitää Englannin luoteisosassa sijaitsevia kotikulmiaan, The Wirralia, valokuvauksellisena leikkikenttänään. Hän kuljeskelee ympäriinsä kameransa kanssa joka viikonloppu. Kotiseuduilta löytyy aina jotain uutta kuvattavaa tai kuvaukseen saa uudenlaisen näkökulman.

Lue lisää

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh - palkittu urheilukuvaaja

Canon Explorer Eddie Keogh on palkittu freelancer-urheilukuvaaja. Hän työskenteli Ison-Britannian kansallisissa sanomalehdissä vuodesta 1986 vuoteen 2005, jolloin hän siirtyi valokuvaamaan Reutersille. Eddie kuvasi ensimmäiset olympiakisansa Los Angelesissa jo 21-vuotiaana. Hän on kuvannut kahdeksan jalkapallon MM-kisojen lisäksi lähes kaikkia maailman urheilulajeja.

Katso kuvat

Beno Saradzic: Muuttuvien kaupunkien ikuistaminen

Sloveniassa syntynyt intervallikuvaaja, valokuvaaja ja visuaalinen taiteilija Beno Saradzic on kerännyt useita palkintoja. Hän kertoo, kuinka löysi valokuvien ja intervallivideoiden jännittävän maailman.

Lue lisää

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

Franco Banfi: Haiden perässä

Tässä kuussa haastattelussamme on Canon Explorer -kuvaaja Franco Banfi, joka on saanut luontokuvillaan useita palkintoja. Hän kertoo intohimostaan vedenalaiskuvaukseen ja siitä, miltä tuntuu tähdätä huippuotokseen sinihaita kuhisevassa meressä.

Lue lisää

Canonin galleriassa tai Showcase -sivustolla esillä olevia kuvia koskevat kysymykset ja palautteen voi lähettää osoitteeseen showcase.gallery@canon-europe.com.

Pysy ajan tasalla

Tulossa seuraavaksi: Näe maailma ilman etsintä.

Tilaa uutiskirje