Suurkuvatulostaminen on mustavalkoisen helppoa

B+W

Suurkuvatulostaminen on mustavalkoisen helppoa

Katsotaan sitten Robert Capan töitä, Ansel Adamsin vaikuttavia maisemia tai Henri Cartier-Bressonin vangitsemia ohikiitäviä hetkiä, on selvää, että mustavalkoiset kuvat herättävät tunteita.

Joidenkin mukaan tämä johtuu niiden ajattomuudesta, toisten mukaan niiden yksivärisestä eleettömyydestä. Toiset väittävät mustavalkokuvien voiman perustuvan siihen dramaattisen efektiin, jonka valon, varjon ja kontrastin taitava käyttö voi luoda.

Oli syy mikä hyvänsä, monet ammattivalokuvaajat hyödyntävät mustavalkokuvien kykyä herättää tunteita, erityisesti esimerkiksi hää- ja maisemakuvauksessa.

Tulostuksen merkitys

Kuvan ottaminen ja jälkikäsittely ovat mustavalkokuvauksessa tietenkin ratkaisevan tärkeitä vaiheita mutta kuvatulosteen laadulla on aivan yhtä suuri merkitys. Tulostuslaatu voi ratkaista kuvan onnistuneisuuden, ja siksi on ehdottoman tärkeää käyttää prosessia, jolla valokuvaajan vangitsemat valon ja varjon vaihtelut saadaan tulostettua uskollisesti.

Jeff Ascough, jota pidetään yhtenä maailman parhaista häävalokuvaajista, tunnetaan mustavalkoisesta valokuvajournalistisesta tyylistään. Hän teetti kuviensa tulostuksen vuosien ajan ulkoisesti sisäisen pimiökehittämisen suurten kustannusten vuoksi mutta palautti tulostuksen takaisin studiolleen asennettuaan sinne 12-värisen Canon imagePROGRAF -tulostimen.

Ascoughin mukaan yksi uudistuksen suurimmista eduista on se, että hän saa mustavalkoisista tulosteista puhtaan mustavalkoisia ja että sävyskaala on juuri oikea. Ulkoisesti teetetyissä tulosteissa oli värivääristymiä, sillä ne oli tulostettu väripaperille väritulostusprosessia käyttäen. Ascough jatkaa, että ”musta värikasetti ja harmaat kasetit tuottavat erinomaisen laajan sävyskaalan, mikä tekee tulosteista yhtä laadukkaita kuin pimiössä kehitetyistä kuvista”.

Uusia mahdollisuuksia

Sen lisäksi, että imagePROGRAF-suurkuvatulostin on mahdollistanut Ascoughin studiolle parempien mustavalkoisten tulosteiden tuottamisen, se on myös tuonut uusia tulonlähteitä. Ascough toteuttaa nyt omat näyttelymateriaalinsa ja on luonut valikoiman mustavalkoisia taidemaisematulosteita; niiden lisäksi hän tulostaa asiakkailleen muun muassa canvas-töitä sekä panoraama- ja metallitulosteita.

Oletpa sitten ammattivalokuvaaja tai painopalvelujen tarjoaja, suurkuvatulostus voi auttaa sinua laajentamaan palvelutarjontaasi, vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja hyödyntämään markkinatrendejä.

Tilaa oma kappaleesi!

Tilaa tästä Think Digitalin painettu tai sähköpostitse lähetettävä versio.