Digitaalinen painatus valmistusteollisuudessa

Digitaalinen painatus on nopeasti kasvava alue. Se tarjoaa valmistusteollisuudelle innovatiivisia käyttösovelluksia, joilla voi tehdä vaikutuksen asiakkaisiin ja kasvattaa liikevaihtoa.

Monet yhdistävät digitaalisen painatuksen markkinointimateriaaleihin, kuten julisteisiin, esitteisiin ja myyntipistemateriaaleihin. Sen hyötyjä valmistusteollisuudessa ei tulla useinkaan ajatelleeksi. Kyseessä on kuitenkin nopeasti kasvava alue, ja uusien digitaalisten painokoneiden avulla kaukonäköisimmät valmistajat saavat aikaan upeita tuotteita, jotka tekevät vaikutuksen asiakkaisiin ja kasvattavat liikevaihtoa.

Räätälöitävä digitaalinen painatus tarjoaa valmistusteollisuudelle monia mahdollisuuksia. Jotkut yritykset luovat digitaalisen painatuksen avulla esimerkiksi asiakkaan tarpeisiin suunniteltuja lattiapäällysteitä ja työtasoja. Toiset menevät vielä pitemmälle. Asiakkaan kuvat voidaan esimerkiksi painaa keramiikkalevylle, jonka sisällä kulkee kupariputkisto. Näin lämpöpattereistakin voidaan tehdä sisustuselementtejä.

Digitaalinen painatus on myös korvaamassa perinteisen seripainatuksen teollisesti valmistetuissa tuotteissa ja koneissa, kuten mittareissa ja kytkinpaneeleissa. Tai ajatellaan vaikkapa autojen pintaviimeistelyä: vinyylitarrojen avulla esimerkiksi takseista on helppo tehdä liikkuvia ja näkyviä markkinointityökaluja. Samaa tekniikkaa on alettu käyttää myös huonekaluteollisuudessa.

Liiketoimintatilaisuus

Nämäkin luovat käyttösovellukset ovat vasta alkua. Yksilöllisyyden kaipuu kiihdyttää kysyntää joustavuus- ja kustannustekijöiden ohella.

Yritysten ei enää tarvitse toteuttaa painatusta isoissa erissä kannattavuuden vuoksi. Digitaalisessa painatuksessa painokoneet voidaan mukauttaa tuotantoon joustavasti. Painoerät voivat olla pienempiä, ja malleja voidaan vaihdella tai räätälöidä monille eri materiaaleille. Laadustakaan ei tarvitse tinkiä, sillä digitaalisten painatusvaihtoehtojen ja viimeistelyjen valikoima vetää vertoja analogisille menetelmille.

Digitaalisella painatuksella on merkittävä rooli valmistusteollisuudessa. Siinä voidaan käyttää aivan uudenlaisia substraatteja ja tulostusmateriaaleja, joten painotalot voivat tarjota niin innovatiivisia ja luovia ratkaisuja kuin mielikuvitus suinkin sallii.

Tilaa oma kappaleesi!

Tilaa tästä Think Digitalin painettu tai sähköpostitse lähetettävä versio.