Esittelyssä uusi imagePRESS C10000VP

Bringing the imagePRESS C10000VP to life

Canon toi ensimmäisen imagePRESS-laitteensa, C7000VP-mallin, markkinoille kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen maailmalla on myyty yhteensä jo yli 40 000 imagePRESS-laitetta. Kysyimme Euroopan ammattitulostusosaston johtajalta Mark Lawnilta, miksi uusi imagePRESS C10000VP vie digitaalisen laadun ja tuottavuuden uudelle tasolle.

Mihin imagePRESS C10000VP sijoittuu ammattitulostuslaitteiden valikoimassa?

Laite on imagePRESS-valikoiman kärkimalli. Se on suunniteltu sisäisille tulostus- ja grafiikkaosastoille, painopalveluiden tarjoajille ja kaupalliseen tulostukseen. Sadan sivun minuuttinopeuden ja suuren kapasiteettinsa ansiosta se soveltuu juuri niille toiminta-alueille, joilla kasvumahdollisuudet ovat suurimmat.

Millaisia periaatteita laitteen suunnittelussa on noudatettu?

Samaa filosofiaa kuin kaikkien muidenkin uusien digitaalivärilaitteiden suunnittelussa. Haluamme pitää imagePRESS-valikoiman modernina, jotta se täyttää markkinoiden nykyiset ja tulevat tarpeet. ImagePRESS C10000VP -laitteen teknisissä ominaisuuksissa on otettu huomioon se, kuinka digitaalinen painaminen on kehittynyt viimeisten 10 vuoden aikana.

Miten se on kehittynyt?

Valmistajat ovat parantaneet laatua, tuottavuutta ja monipuolisuutta tasaiseen tahtiin, ja mielikuva digitaalisesta painamisesta on muuttunut valtavasti. Painopalveluiden tarjoajat käyttävät digitaalista painamista aiempaa enemmän, ja ne ovat myös kehittäneet uusia tuotteita ja liiketoimintamalleja. Niinpä digitaalinen painaminen on nykyään valtavirtatoimintaa, ja sitä käyttävät niin pienet ja nopeasti reagoivat digitaaliseen painamiseen keskittyvät yritykset kuin keskikokoiset kaupallista painotoimintaa harjoittavat yrityksetkin, joilla on sekä digitaalista että offset-laitteistoa. Tämä luo kuitenkin myös paineita pärjätä suorituskyvyssä perinteisille prosesseille. Painopalveluiden ostajat vaativat nopeaa toimitusta, laadukasta painojälkeä, kilpailukykyisiä hintoja ja minimissä pysyviä seisonta-aikoja. Lyhyesti sanottuna sekä markkinat että painopalveluiden tarjoajien asenteet ovat muuttuneet.

Miten nämä seikat on otettu huomioon imagePRESS C10000VP -laitteen suunnittelussa?

Painopalveluiden tarjoajat tarvitsevat luotettavan, kestävän, nopean ja laadukkaan laitteen, joka selviää lähes mistä vain ja kestää kokopäiväistä käyttöä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että uuden laitteen täytyi täyttää viisi vaatimusta – sen täytyi olla laadukas, tuottavuudeltaan erinomainen, luotettava, värintoistoltaan yhdenmukainen ja materiaalimahdollisuuksiltaan monipuolinen. Yhdestä ominaisuudesta ei myöskään saanut tinkiä toisen kustannuksella.

Selittäisitkö tarkemmin?

Otetaan esimerkiksi nopeus. On tärkeää, että imagePRESS C10000VP pystyy tulostamaan 100 sivua minuutissa. Sen suorituskyvyn täytyy kuitenkin pysyä samana työ toisensa jälkeen ja tuottaa yhdenmukaiset värit arkista toiseen. Käytettävän materiaalin paino ja muut ominaisuudet eivät myöskään saa vaikuttaa suorituskykyyn. Sellainen painopalveluiden tarjoajien toimintaympäristö nykyään on. Asiat ovat aiempaa monimutkaisempia – oli kyse sitten palveluvalikoimasta tai tuotantoaikatauluista. Jopa yksittäisissä töissä saatetaan tarvita erilaisia materiaaleja ja mutkikkaita viimeistelytapoja.

Laitteen kyky käsitellä erilaisia materiaaleja tulee siis todelliseen tarpeeseen?

Ehdottomasti. Kekseliäs ja tarkoituksenmukainen eripainoisten ja pinnaltaan erilaisten materiaalien yhteiskäyttö voi tehostaa lopputuloksen vaikutusta huomattavasti. Silloin tulevat esiin myös painotuotteiden edut – niiden fyysisyys ja kosketeltavuus – elektronisiin materiaaleihin verrattuna. Joissakin digipainokoneissa erilaisten materiaalien käsittely hidastaa painonopeutta huomattavasti. Kaksiosaisen kiinnitysyksikön ansiosta imagePRESS C10000VP -laitteella tulostettaessa nopeus ei hidastu. Yksikkö optimoi paperiradan ja tehostaa jäähdytystä niin, että laitteessa voi käyttää myös lämmölle herkempiä materiaaleja. Koska laitteessa on ulkoinen lämpöhihna rullan sijaan, kiinnityksestä tulee kestävä ja lämpötilansäätö pysyy tasaisena myös suurilla nopeuksilla ja raskaille materiaaleille tulostettaessa.

Olet painottanut värien yhdenmukaisuuden merkitystä. Kuinka se saavutetaan?

Yhdenmukaiset värit edistävät tuottavuutta – kukaan ei halua joutua painamaan töitä uudelleen siksi, että värit ovat mitä sattuu. Ei ole väliä, miten hyvin värejä hallitaan työnkulun aikana, jos painokoneen värintoisto on huono. Siksi imagePRESS C10000VP -laitteessa käytetään uutta CV-Toner-väriainetta, jonka koostumus minimoi tuhriintumisen ja leviämisen ja mahdollistaa erinomaisen kuvanlaadun. Väriaineen pinta on myös entistä tasaisempi, joten se siirtyy tehokkaammin. Kehitysyksikköön on lisätty yksi ura, jonka ansiosta väriaine ja kehite levittyvät materiaalin pinnalle tasaisemmin. Laitteessa käytetään myös uutta kalibrointitekniikkaa, joka korjaa tiheyttä reaaliaikaisesti.

Mainitsit aiemmin, että painopalveluiden tarjoajien ja digipainomarkkinoiden asenteet ovat muuttuneet. Mitä tarkoitit?

Mielestäni painopalveluiden tarjoajat harkitsevat sijoituksiaan viisaammin. Nykyään palveluntarjoajat esimerkiksi tekevät sijoituksia harvemmin sen perusteella, mitä tärkeä kilpailija on vasta hankkinut. Lisäksi he ovat luopumassa siitä uskomuksesta, että tuottavuuden kannalta nopeus on aina valttia. Tämän päivän palveluntarjoajat tietävät, että menestyäkseen heidän on pidettävä lupauksensa asiakkaille, ja siksi he seuraavat oman alansa ja asiakkaiden alojen tapahtumia.

Nämä muutokset vaikuttavat myös Canoniin ja muihin valmistajiin. Esimerkiksi myyntiprosessi on monimutkaisempi. Toimimme enemmänkin konsultteina ja neuvomme asiakkaita ottamaan sijoituksissaan huomioon niin nykyiset kuin tulevatkin liiketoimintastrategiat. Canon tukee kaikkien asiakkaidensa toistuvia palaute- ja kehityssyklejä. Jotta pystymme siihen, meidän täytyy perehtyä asiakkaidemme liiketoimintaan tarkemmin ja pitää lupauksemme kehittämällä tuotteita, jotka auttavat heitä saavuttamaan päämääränsä. ImagePRESS C10000VP on yksi tällainen tuote.

Tilaa oma kappaleesi!

Tilaa tästä Think Digitalin painettu tai sähköpostitse lähetettävä versio.