Digitaalitekniikka ajaa laajentumista Norjan markkinoille

Digital technology drives expansion into Norwegian market
Digital technology drives expansion into Norwegian market

  • Yritys: Parajett
  • Perustamisvuosi: 1906
  • Sijainti: Landskrona, Ruotsi
  • Palvelut: Maksuliikennetulostus, suoramainontaposti, transpromotional print -palvelut, kampanjatuotteet
  • Verkkosivusto: www.parajett.se

Yleiskuvaus

Ruotsalainen painopalveluiden tarjoaja Parajett tuottaa yksilöllistettyjä suorapostitussovelluksia huipputason IT-alan organisaatioille ja toimittaa maksuliikenne- ja laskutuspalveluja virastoille, rahalaitoksille ja yleishyödyllisille yrityksille ja muille asiakkaille.

Parajettin nopea kasvu näillä markkinoilla perustuu kattavaan ja täysin automatisoituun digitaaliseen painotyönkulkuun. Parajett on investoinut jatkuvasti Canonin painotekniikkaan ja ohjelmistoratkaisuihin, mikä on vauhdittanut yrityksen kasvua ja auttanut yritystä nousemaan alueensa markkinajohtajaksi maksuliikenne- ja suoramainontapostin alalla.

Parajettin liiketoiminnan perustana on digitaalinen painotekniikka. Parajettin tuotantolinjaan sisältyy useita offsetrullapainokoneita, jotka käsittelevät suurimman osan yrityksen 2 miljoonan A4-sivun vuosittaisesta painomäärästä. Yrityksen muuttuvan tiedon painopalvelut perustuvat kuitenkin Canonin tekniikkaan ja sitä tukevaan ohjelmistoon. ”Digitaalisuuden ansiosta pystymme täyttämään kaikki postimateriaalin täyden palvelun tuotannon tarpeet datan hallinnasta ja tilauksien käsittelystä painamiseen ja postitukseen”, kertoo Per-Anders Olsson, Parajettin varatoimitusjohtaja.

Yrityksen muuttuvan tiedon tiedostojen suunnittelussa ja luomisessa käytetään Canonin toimittamaa GMC Inspire -ohjelmistoa. Sen avulla varmistetaan, että asiakirjoissa on oikeat tiedot ja tietosyötteet suoramainontamateriaalin yksilöllistämistä ja versioimista varten. ”PRISMAproduction-työnkulkujärjestelmä on yrityksemme toiminnan selkäranka”, jatkaa Olsson. ”Se mahdollistaa sekä digitaalisen että offsetpainotuotannon integroidun hallinnan ja tekee meistä aidon hybridipainon.”

Haaste

Parajett hankki vuonna 2011 Canonilta digitaalisen arkkipainokoneen pienempiin suoramainontapostin painotöihin ja jälkipainoksiin, joiden tekeminen ei ollut kannattavaa yrityksen muilla tuotantolinjoilla. Painokoneen piti integroitua saumattomasti yrityksen PRISMAproduction-työnkulkuun, johon sisältyi Océ VarioStream- ja Océ DemandStream -tekniikkaa. Työnkulku käsitti myös Intelligent Printer Data Stream (IPDS) -työnkulun laajennuksen, joka mahdollistaa joustavan siirtymisen maksuliikenteen ja suoramainontapostin sovelluksien välillä.

Ratkaisu

Parajett valitsi Canonin imagePRESS C6010VPS -laitteen, ja kuukauden sisällä laitteen asentamisesta se tuotti yli 300 000 sivua kuukaudessa.

ImagePRESSin monipuolisuus on arvokas valtti liiketoiminnallemme”, toteaa Olsson. ”Sen avulla voidaan tuottaa laadukkaampaa jälkeä kustannustehokkaasti hyvin pieninä erinä, ja siksi se toimii hyvin pienemmissä töissä, kuten postikorteissa ja muissa suoramarkkinoinnin erikoissovelluksissa. Se sopii erinomaisesti varalaitteeksi ja painamisen jälkeisiin toimintoihin, ja sen käyttökatkot ovat lyhyitä. PRISMAproduction-ohjelmiston ansiosta voimme siirtyä työstä ja sovelluksesta toiseen yhdellä painikkeen painalluksella. Olimme niin vaikuttuneita laitteen tehokkuudesta ja luotettavuudesta, että hankimme toisen samanlaisen. Me tuotamme näillä kahdella laitteella nyt lähes miljoona A4-sivua kuukaudessa.

Parajett täydensi laitteistoaan myös Océ VarioPrint 6160 -laitteella, mikä oli Olssonin mukaan luonnollinen askel eteenpäin: ”VarioPrint 6160 -malli on kehityksen seuraava vaihe. Sen tuotantonopeus on hämmästyttävä – se tuottaa nyt yli 1,5 miljoonaa yksiväristä A4-sivua kuukaudessa! Me voimme tarjota asiakkaillemme myös valkoisen paperin ratkaisun keskitettyyn ja vaikuttavaan asiakasviestintään.”

Niin kutsuttu valkoisen paperin ratkaisu on Olssonin mukaan tärkeä osa yrityksen palvelutarjontaa erityisesti Ruotsin markkinoilla. ”Postituskustannukset ovat Ruotsissa hyvin korkeat, ja meidän oli autettava asiakkaita vastaamaan tähän haasteeseen. Samaan aikaan meidän oli pidettävä tuotantokustannukset alhaisina ja autettava asiakkaitamme säästämään rahaa. Kattavan digitaalisen työnkulun ansiosta voimme käyttää valkoisen paperin ratkaisua, mikä minimoi asiakkaidemme omille asiakkailleen lähettämien asiakirjojen määrän. Olemme saaneet kaikkialta erinomaista palautetta, koska painotoimintamme on tehokasta, hyödynnämme sitä paremmin ja saamme siitä lisäarvoa.”

Tulokset

Parajett osti vuonna 2014 Oslossa toimivan painopalveluiden tarjoajan Andvord Grafisk AS:n voidakseen siirtää tuotantoa paikan päälle Osloon. Kauppa on osaltaan vauhdittanut nopeaa liikevaihdon kasvua, ja Parajettin liikevaihto on miltei kaksinkertaistunut vuosina 2012–2014 nousten 27 miljoonasta eurosta 47 miljoonaan euroon.

Tämä investointi on osoitus sekä digitaalisen painotekniikan mahdollisuuksista että viime vuosien aikana saavuttamastamme kehityksestä. Canonin ratkaisut ja tuki ovat edistäneet tätä kasvua merkittävällä tavalla,

toteaa Olsson. ”Me olemme rakentaneet kattavan liiketoimintamallimme harkiten, mikä on tärkeää näillä markkinoilla. Odotamme tulevaisuuden haasteita mielenkiinnolla.”

Tilaa oma kappaleesi!

Tilaa tästä Think Digitalin painettu tai sähköpostitse lähetettävä versio.