PIXMA MG3540 -tulostimen langattoman yhteyden määritys

Katso ohjeet PIXMA MG3540 -tulostimen langattoman yhteyden määrittämistä ja tulostimen tehdasasetusten palauttamista varten.

Joissakin tukiasemissa (joita kutsutaan myös reitittimiksi tai keskittimiksi) on WPS-painike (Wi-Fi Protected Setup), jonka avulla yhteyden voi muodostaa automaattisesti.

Näin sallitut laitteet, kuten PIXMA MG3540 -tulostin, voivat liittyä verkkoon helposti ja nopeasti ilman salasanaa.

Tämä on ehdottomasti helpoin tapa muodostaa yhteys PIXMA MG3540 -tulostimella. Jos tukiasemassasi siis on WPS-painike, valitse alla olevista vaihtoehdoista Yhteyden muodostaminen WPS-menetelmällä ja muodosta yhteys noudattamalla menetelmän ohjeita.

Jos tukiasemasi ei tue WPS-menetelmää, voit muodostaa yhteyden PIXMA MG3540 -tulostimella kohdassa Normaali yhteyden muodostaminen olevien ohjeiden mukaan.

Yhteyden muodostaminen WPS-menetelmällä

Varmista seuraavat asiat ennen yhteyden muodostamista WPS-painikkeen avulla:

• Tukiasemassa on oltava WPS-painike. Varmista asia laitteen käyttöoppaasta. Jos laitteessa ei ole WPS-painiketta, toimi kohdassa Normaali yhteyden muodostaminen olevien ohjeiden mukaan.
  • Verkossa, johon yhteys muodostetaan, tulee olla käytössä WPA- (Wi-Fi Protected Access) tai WPA2-suojausprotokolla. Tämä protokolla on käytössä useimmissa WPS-menetelmää käyttävissä tukiasemissa.

Vaihe 1

Varmista, että tulostimen virta on kytketty.

Pidä tulostimen yläosan [Wi-Fi]-painiketta painettuna [MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection Wifi button, kunnes hälytyksen merkkivalo vilkkuu kerran.

Vaihe 2

Varmista, että tämä painike alkaa vilkkua sinisenä, ja paina sitten tukiaseman [WPS]-painiketta kahden minuutin kuluessa.

Katso tarkat lisätiedot WPS-menetelmän käyttämisestä tukiasemasi käyttöoppaasta.

Tulostimen (sininen) Wi-Fi-merkkivalo vilkkuu haun ajan, ja virran ja Wi-Fi-yhteyden merkkivalo vilkkuvat tukiasemayhteyden muodostamisen ajan.

Kun tulostin on muodostanut yhteyden langattomaan verkkoon, virran ja Wi-Fi-yhteyden merkkivalo lakkaa vilkkumasta ja jää palamaan.

Verkkoasetusten vahvistaminen

Voit halutessasi varmistaa, että tulostin on muodostanut yhteyden langattomaan verkkoon, tulostamalla tulostimen verkkoasetukset:

1. Varmista, että tulostimeen on kytketty virta.

2. Aseta tulostimeen arkki A4- tai Letter-kokoista tavallista paperia.

3. Pidä [Jatka/Peruuta[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection Setup Page stop button]-painiketta painettuna, kunnes hälytyksen merkkivalo [MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 1_2 välähtää 15 kertaa, ja vapauta sitten painike.
Verkkoasetussivu tulostetaan.

Kun tarkastelet tulostetta, varmista, että Yhteys-kohdassa näkyy Aktiivinen, ja että SSID-kohdassa (langattoman verkon nimi) näkyy langattoman verkkosi oikean nimi.

Tässä on käsitelty yhteyden muodostaminen WPS-menetelmällä.

Asenna seuraavaksi PIXMA MG3540 -tulostimen kanssa käytettävät ohjelmat, jotta voit hyödyntää tulostinta täydellisesti.

Jos sinulla ei ole laitteen mukana toimitettua asennus-CD-levyä, voit ladata käyttöoppaita ja ohjelmia valitsemalla tuotteesi PIXMA-tulostimien tuotesivulta.

Jos langattoman yhteyden muodostaminen WPS-menetelmällä ei onnistu näiden ohjeiden avulla, pyydä meiltä apua.

Normaali yhteyden muodostaminen

Vaihe 1

1. Windows-käyttäjä: Aseta tulostimen mukana toimitettu CD-levy tietokoneeseen ja suorita asennus.

Jos sinulla ei ole laitteen mukana toimitettua asennus-CD-levyä tai olet Mac-käyttäjä, voit ladata käyttöoppaita ja ohjelmia valitsemalla tuotteesi PIXMA-tulostimien tuotesivulta.

2. Kun aloitusnäyttö on näkyvissä, valitse [Seuraava].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_1

<Vain Mac-käyttäjät>

Kun näkyviin tulee seuraava näyttö, salli apuohjelman asentaminen kirjoittamalla salasanasi ja valitse sitten [Asenna apuohjelma]

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_2

Valitse seuraavassa näytössä [Seuraava].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_3

Huomaa: Näkyviin tulee näyttö, jossa sinua pyydetään valitsemaan USB-yhteys tai langaton yhteys. Valitse [Langaton yhteys].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_4

3. Varmista, että tulostin on käynnissä ja että virran merkkivalo palaa, ja valitse sitten [Seuraava].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_5

Vaihe 2

1. Valitse [Yhdistä verkkoon].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_6

2. Kun seuraava näyttö tulee näkyviin, valitse [Langaton asennus].

Huomaa: Windows XP ei tue langatonta asennusta. Valitse silloin asennustavaksi [Muu asennus] ja jatka vaiheeseen 5.

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_7

3. Kun näkyviin tulee [Yhdistäminen langattomasti] -näyttö, pidä tulostimen [Wi-Fi] -painiketta (A) painettuna, kunnes oranssi hälytyksen merkkivalo (B) vilkkuu kaksi kertaa, ja vapauta painike toisen vilkun jälkeen.

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_8

4. Tarkista, että Wi-Fi-yhteyden (sininen) merkkivalo (A) vilkkuu nopeasti ja että virran (vihreä) merkkivalo palaa. Valitse [Seuraava].

Huomaa: Verkkoyhteys on väliaikaisesti pois käytöstä asetusta määrittämisen aikana.

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_9

Valitse [Seuraava].

5. Jos käytössäsi on Windows XP, valitse [Langaton asennus USB-kaapelilla]

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_10

Vaihe 3

1. Valitse seuraavassa näytössä alue ja valitse sitten [Seuraava].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_11

2. Kun seuraava näyttö on näkyvissä, valitse asuinpaikkasi ja sitten [Seuraava]].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_12

3. Kun seuraava näyttö on näkyvissä, valitse asennettava ohjelmisto ja sitten [Seuraava]. Ei haittaa, jos et ole varma, mikä ohjelma sinun pitäisi asentaa. Asennetun ohjelman asennuksen voi aina poistaa myöhemmin.

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_13

4. Kun seuraava näyttö on näkyvissä, hyväksy käyttöoikeussopimus valitsemalla [Kyllä].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_14

<Vain Windows-käyttäjät>

Valitse seuraavassa näytössä [Seuraava].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_15

5. Seuraavassa näytössä näkyy tulostimen malli ja langattoman verkon nimi (SSID-tunnus).

Windows (ei Windows XP)

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_16

Valitse [Valmis].

Windowsin langaton asennus on valmis.

Jos olet Windows XP -käyttäjä tai asennusohjelma ei havaitse tulostinta, jatka USB-asennusta vaiheesta 6.

<Vain Mac-käyttäjät>

Kun seuraava näyttö tulee näkyviin, valitse [Lisää tulostin].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_17

Valitse seuraavassa näytössä [Canon IJ -verkko] -ohjaimen versio ja [Lisää].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_18

Viimeistele asennus valitsemalla [Seuraava].

Macin langaton asennus on nyt valmis.

Jos asennusohjelma ei havaitse tulostinta, jatka USB-asennusta vaiheesta 6.

USB-asennus Windows XP:ssä ja tilanteissa, joissa verkkoyhteyttä ei löydy

6. Valitse [Yhdistäminen verkkoon USB-kaapelilla] ja sitten [Seuraava].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_19

7. Kun seuraava näyttö tulee näkyviin, liitä tulostin tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Tämä kaapelin liittimessä on tunnus [MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_20.

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_21

Jos käytössäsi on Mac, valitse [Seuraava].

8. Kun tulostin on tunnistettu, seuraava näyttö tulee näkyviin.

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_22

Sen tukiaseman nimi, johon tietokone on yhdistetty, on näkyvissä (kohdassa ”xxxxxxxxxxxxx”).

Jos kyseessä on langaton verkko, johon haluat yhdistää tulostimen, valitse [Kyllä].

<Vain Mac-käyttäjät>

Valitse seuraavassa näytössä [Salli]

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_23

9. Kun seuraava näyttö on näkyvissä, irrota tulostin tietokoneesta ja valitse [Seuraava].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_24

<Vain Windows>

Valitse seuraavassa näytössä [Valmis]

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_25

Windows-asetukset on nyt määritetty

<Vain Mac-käyttäjät>

Kun tulostin on tunnistettu, näkyviin tulee näyttö, jossa lukee sen tukiaseman nimi, johon tietokone on yhdistetty (kohdassa “xxxxxxxxxxxxx”). Valitse [OK].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_26

Kun seuraava näyttö on näkyvissä, valitse [Lisää tulostin].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_27

Valitse seuraavassa näytössä [Canon IJ -verkko] -ohjaimen versio ja valitse [Lisää].

[MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 2_18

Viimeistele asennus valitsemalla [Seuraava].

Mac-asetukset on nyt määritetty

Jos langattoman yhteyden muodostaminen ei onnistu näiden ohjeiden avulla, pyydä meiltä apua.

PIXMA MG3540 -tulostimen verkkoasetusten palauttaminen tehdasasetuksiksi

Jos haluat esimerkiksi käyttää tulostimen kanssa eri tukiasemaa, voit palauttaa tulostimen verkkoasetukset tehdasasetuksiksi seuraavien ohjeiden mukaan.

Huomaa, että alustaminen poistaa kaikki laitteen verkkoasetukset, joten tulostaminen ja skannaaminen tietokoneesta verkon kautta ei ole mahdollista, ennen kuin verkkoasetukset on määritetty uudelleen tulostimeen.

Alusta verkkoasetukset seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Pidä [JATKA/PERUUTA [MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection Setup Page stop button ] -painiketta painettuna, kunnes hälytyksen merkkivalo välähtää [MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection tab 1_217 kertaa.

2. Vapauta [JATKA/PERUUTA [MASTER] Picture_PIXMA Wireless Connection Setup Page stop button ] -painike.