Mikä ohjain kannattaa asentaa?

Toimistoympäristöissä suosituimpia tulostinohjainkieliä ovat PCL, UFR II ja PostScript. Tässä kerromme näiden kolmen kielen erot, jotta voit päättää, mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi.
Product security
  • Printer Control Language tai PCL on laitteesta riippuva tulostinohjainkieli. Tämä tarkoittaa, että tietokoneen sijasta tulostin luo jotkin tulostettavista tiedoista, kuten fontit tai grafiikat. Tällöin tietokone voi käsitellä tulostustyön nopeasti, mutta tulosteen laatu voi vaihdella laitteesta riippuen.

Useat käyttöjärjestelmät tukevat PCL-ohjaimia, ja tulostimia voi käyttää monissa käyttöympäristöissä. Mac-laitteet eivät tule PCL:ää.

Canonin Generic Plus PCL -ohjaimet tukevat monia Canon-laitteita, joten voit käyttää samaa ohjainta kaikissa tuetuissa tulostinmalleissa vaihtamalla tulostusportin ja laitteen määritysprofiilin asetuksia.

• PostScript tai PS on laadukkaita väritulosteita tuottava tulostinohjainkieli, jota käytetään Mac-käyttöympäristöissä. Ohjain muuntaa tietokoneen RGB-arvot (punainen-vihreä-sininen) tehokkaasti tulostimen käyttämiksi CMYK-arvoiksi (syaani-magenta-keltainen-musta).

Toisin kuin PCL, PostScript on laitteesta riippumaton tulostinkieli. Kaikki tulostustiedot käsitellään tietokoneessa ennen kuin tulostustyö lähetetään tulostimeen. Tulostustöiden käsittely ei ole yhtä nopeaa kuin PCL-ohjainta käytettäessä, mutta lopputulos on yhdenmukaisempi tulostimesta riippumatta, sillä tietojen käsittelytavoissa ei ole eroja.

PostScript-ohjaimissa on lisäksi PPD-tiedosto (PostScript Printer Description), jossa on tietoja laitteen ominaisuuksista ja rajoituksista.

PCL-ohjainten tapaan Canonin Generic Plus PS3 -ohjaimet tukevat monia Canon-laitteita, ja samaa ohjainta voi käyttää kaikissa tuetuissa laitteissa.

• Ultra Fast Rendering (UFR) II on Canonin oma tulostinohjainkieli , joka käsittelee tulostustöitä nopeasti pakkaamalla tulostustiedot ennen kuin ne lähetetään laitteeseen. Tiedonkäsittelytehtävät on jaettu tietokoneen ja tulostimen kesken, mikä nopeuttaa tulostamista.

UFR II -tulostinohjainten nopea tiedonkäsittely sopii erinomaisesti toimiston tiedostojen ja asiakirjojen tulostukseen. UFR II -tulostinohjaimen tulostusjälki ei kuitenkaan yllä PostScript-ohjaimen tasolle.

PCL- ja PS-ohjainten tapaan Canonin Generic Plus UFR II -ohjaimet tukevat monia Canon-laitteita, joten voit käyttää samaa ohjainta kaikissa tuetuissa tulostinmalleissa vaihtamalla tulostusportin ja laitteen määritysprofiilin asetuksia.