KotiMikro-lehden (11/2008) suurtestissä kuvalukijat: Canon CanoScan 8800F testivoittajaksi tarkkuudellaan ja nopeudellaan!

CanoScan 8800F KotiMikro-lehden vertailussa oli mukana kuusi skannaukseen sopivaa laitetta – sekä yhdistelmä- että erillislaitteita. CanoScan 8800F oli suurtestin ykkönen. Lue lisää alla olevasta koosteesta.

”Yhteinen testi osoitti, että laitetyyppien väliset erot skannauslaadussa ovat edelleen varsin suuret. Sekä testivoittaja että hyväksi ostokseksi valittu malli olivat molemmat erillislaitteita. Monitoimitulostimien vahvuutena ovat puolestaan kompaktiin kokoon nähden monipuoliset käyttömahdollisuudet.”

”Esimerkiksi valokuva-arkiston digitoinnissa tärkeitä toimintoja ovat muun muassa kehystettyjen diakuvien sekä negatiiviliuskojen sujuva käsittely sekä pölyn ja naarmujen korjaaminen skannatuista kuvista. Näistä tehtävistä testivoittaja selviytyi kilpakumppaneitaan paremmin.”  

Kuvanlukijoiden ja monitoimilaitteiden kullekin osa-alueella annetaan arvosana asteikolla 1-10, jossa 10 on paras ja 5 on keskitasoa.  Painotukset menevät seuraavasti: kuvanlaatu 40 %, nopeus 15 %, toiminnot 15 %, muotoilu 20 % ja hinta 15 %. 
 
CanoScan 8800F arvioitiin seuraavasti: Kuvanlaatu 8, nopeus 8, toiminnot 7, muotoilu 5 ja hinta 6. Kokonaisarvosana oli 7,3.

CanoScan 8800F: Tarkka, nopea ja muotoilultaan elegantti
”CanoScan 8800F selvisi testistä kaikilta osin mallikelpoisesti. Laitteen asentaminen onnistui sujuvasti ja ongelmitta. Englanninkielinen ohjelmisto on aloittelijan kannalta riittävä yksinkertainen, mutta sisältää myös kokeneemman käyttäjän tarvitsemat säätömahdollisuudet. Ohjelma muistaa asetuksiin tehdyt muutokset eikä sulkeudu aina jokaisen skannauksen jälkeen, vaan vasta kun käyttäjä itse lopettaa ohjelman. Canon suoriutui sekä esikatselusta että varsinaisesta skannauksesta muita testimalleja nopeammin. Odotusaikoja lyhentää Canonin led-tekniikka, jonka ansiosta laite on käyttövalmis heti virran kytkemisen jälkeen. Paperikuvien lukujälki on kokonaisuutena hyvää tasoa. Yksityiskohtien tarkkuus on erinomainen, mutta värintoisto jää hivenen haaleaksi. Mustavalkokuvien heikkoutena ovat latteahkot keskisävyt. Haalistuneiden kuvien automaattinen korjaus ei onnistunut aivan yhtä hyvin kuin Epsonilla. Filmejä skannattaessa Canon sijoittui kuvanlaadultaan testin kärkeen. Tehokas naarmujenpoisto siivoaa otokset heti käyttökelpoisiksi. Laitteen mukana toimitetaan Adoben Photoshop Elements 5, joka on parhaita kotikäyttäjälle tarkoitettuja kuvankäsittelyohjelmia.” 
 
Tiivistelmä: Nopea ja helppokäyttöinen laite soveltuu isommankin kuva-arkiston digitointiin. Hinta on korkeahko, mutta mukana seuraa kattava ohjelmistopaketti.

Tuotesivulle >>

spacer
					image