Digikuva-lehden (17/2007) skanneritestissä filmiskannerit: CanoScan 8800F on hyvä ostos!

Digikuva-lehti testasi filmiskannereiden uusimpien mallien kuvanlaadun, toiminnot, käyttömukavuuden ja hinnan Lue lisää alla olevasta koosteesta.

"Jos aikoo digitoida nopeasti ja laadukkaasti suvun vanhat diat ja negatiivit, tarvitaan hiukan järeämpi laite. Halvimmat filmejäkin lukevat skannerit ovat tavallisesti hyvin hitaita ja skannaavat usein kerralla vain pari kuvaa. Tästä syystä keskisarjan laitteet ovat monelle paras vaihtoehto. Juuri tällaisista kuvanlukijoista on tässä testissä puhe."

"Skannereiden kokonaisarvosanaa laskettaessa kuvanlaadun painoarvo on 50, toimintojen ja käyttömukavuuden molempien 20 ja hinnan 10 prosenttia. Eri osioiden arvosanat perustuvat useampiin tekijöihin, joiden painoarvo on yhtä suuri."

CanoScan 8800F: Nopea ja hyvin varusteltu, toimituksen mielestä hyvä ostos!

"Canonin skanneri on erittäin käytännöllinen ja selvästi muista testilaitteita nopeampi. 8800F ei pelkästään lue kuvaa muita nopeammin, vaan se on myös heti virran kytkemisen jälkeen käyttövalmis. Tämä johtuu siitä, että Canon käyttää nykyisin led-valoja perinteisten lamppujen sijaan. Ohjelmisto on englanninkielinen, mutta sen asentaminen on helppoa. Sekä aloittelijan että kokeneen käyttäjän tarvitsemat säädöt löytyvät helposti. Säädöt jäävät myös muistiin ja ohjelma sulkeutuu vasta, kun käyttäjä haluaa – ei siis jokaisen skannauksen jälkeen. Canon selvisi testidiasta paremmin kuin mikään muu skanneri, eikä värivirheitä ole lainkaan.. Pieni miinus tulee kuitenkin siitä, että musta ei useimmiten ole täysin mustaa, mikä heikentää laadukkuuden vaikutelmaa."

"Skannerin mukana saa kattavan ohjelmistopaketin, johon kuuluu Photoshop Elements 5:n täysversio. Testin ainoana Canon osaa skannata käyttäen Adobe RGB 1998 -väritilaa, joten laite sopii tässä mielessä myös ammattilaisille. Dian lukeminen kestää minuutin ja 47 sekuntia, kun naarmujenpoiston tehokkuus on säädetty arvoon medium."

Yhteenveto: Arvosana 8,5 (kuvanlaatu 8,5, toiminnot 8,5, käyttömukavuus 8,0, hinta 9,0)

CanoScan 8800F on erinomainen skanneri, jonka nopeus ja helppokäyttöisyys nousevat säännöllisessä käytössä arvoonsa. Mukana seuraa sadan euron arvoinen Elements 5, mikä tekee kokonaisuudesta erittäin edullisen, ellei vielä omista Elementsiä.

spacer
					image
CanoScan 8800F