CanoScan 5000F Kotimikro-lehden testivoittaja

CanoScan 5000F CanoScan 5000F -tasofilmiskanneri nappasi kärkisijan Kotimikro-lehden skannerivertailussa. Testattavana oli kolme skannerimallia kolmelta eri valmistajalta. Skannerien hintaluokka on alle 200 euroa. Valintaperusteina olivat mm. parhaat värit, paras valkoinen, hyvä ohjelmisto ja nopeus.


Kotimikro: Laadukas filmiskanneri, jonka mukana kattava ohjelmistopaketti

CanoScan 5000F Kotimikron testivoittaja

Kotimikro kirjoittaa mm. seuraavaa:

"Skanneri eli kuvanlukija on vaikuttava esimerkki siitä, kuinka nopeasti tietotekniikka kehittyy. Vielä muutama vuosi sitten skanneri oli kallis ja kotikäytössä harvinainen laite, josta markka-aikaan saattoi joutua pulittamaan muutaman tuhatlappusen. Nykyään skanneri on yhtä normaali oheislaite kuin kirjoitin."

"Tämän vertailun skannerit tuottavat vähintään 1200 pistettä tuumalle, mikä on täysin riittävä tarkkuus normaalikäyttöön. Suuremmasta tarkkuudesta on kuitenkin hyötyä silloin, kun skannataan diakuvia ja negatiiveja. Skannauslaatu oli kautta linjan hyväksyttävää arkikäyttöön. Periaatteessa vai ammattimaisiin painojäljennöksiin tarvitaan parempaa laatua ja myös huomattavasti enemmän rahaa."

"Canonin skanneri ei ole erityisen silmiä hivelevä eikä myöskään skannereiden hoikimmasta päästä oleva laite. Lisäksi se on kahta muuta testilaitetta hintavampi, mutta vastaavasti varmatoimisuutta ja kestävyyttä uhkuva. Kyseessä on laadukas filmiskanneri, jonka mukana tulee kattava ohjelmistopaketti."

"Canon oli vertailun nopein suurinta mahdollista tarkkuutta käytettäessä."

Kotimikro 5/2004

spacer
					image
Tuotesivulle
CanoScan 5000F