Digikuva-lehden (14/2006) skanneritestin tuplavoitto Canon-skannereille!

Digikuva-lehti vertaili skannereita uusimmassa numerossaan. Kokonaisarviossa painotettiin skannereiden kuvanlaatua, toimintoja, käytettävyyttä ja hintaa. Alla arvio testivoittajasta ja testin kakkosesta, jolle toimitus antoi 'Hyvä ostos' -maininnan.

CanoScan 9950F sai testissä 8,9 pistettä: Terävyys kohdallaan.
"Canonin tasoskannereiden lippulaiva on CanoScan 9950F. Laitteen mukana toimitettavaan kehykseen mahtuu kerralla 30 negatiivikuvaa tai 12 diakuvaa. Lisäksi laitteella voi skannata 120-tyypin ja 4 x 5 tuuman filmejä. Myyntipakkaukseen sisältyvät myös skannausohjelma SilverFast SE sekä hyvä, mutta jo vanhentunut Elements 2 -kuvankäsittelyohjelma. Canonin oma ohjelmisto sisältää monipuolisia mahdollisuuksia säätää kuvien valoisuutta, kontrastia ja sävyjä.

Kuvien terävyys on loistava, eikä niissä näy jälkeäkään rakeisuudesta. Optinen korjaustoiminto on tehokas ja poistaa negatiiveista käytännössä kaikki virheet. Laite on myös nopea: negatiivin digitointiin ja kuvavirheiden poistoon kuluu 2 minuuttia ja 15 sekuntia.

Pikkuveljensä 8600F:n tavoin 9950F:n värit ovat melko lämpimät laitteen automaattiasetuksilla. Valmiin kuvan värit ovat samanlaiset kuin esikatseluikkunassa toisin kuin 8600F:llä. Tämän ansiosta värisävyt voi säätää kohdalleen jo ennen kuvan skannausta. Sekä kirkkaat että tummat kuva-alueet sisältävät paljon yksityiskohtia. 9950F on kaikin puolin muita testin laitteita edellä, joten se on vertailumme selkeä voittaja."

CanoScan 8600F sai testissä 8,7 pistettä: Poistaa naarmut tehokkaasti.
"Tämä Canonin edullinen uutuusmalli toimii hämmästyttävän nopeasti. Edes optisen kuvavirheiden poistotoiminnon käyttö ei hidasta 8600F:n ripeää kuvanlukua. Valokuvan skannaaminen 2400 kuvapistettä tuumalla -tarkkuudella kestää vain 2 minuuttia ja 34 sekuntia. Tämän lisäksi 8600F pystyy poistamaan negatiiveissa oelvat naarmut ja muut vauriot ensiluokkaisesti. Ainoastaa kaikkein suurimpiin tahroihin toiminto ei pure, mutta niistä pääsee hetkessä eroon tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla. Skannatut kuvat ovat muuten erittäin teräviä ja täynnä yksityiskohtia, mutta negatiivien skannaustulos on hieman rakeisempi kuin muissa testin laitteissa. Canonin edullisesti hinnoitellun kuvanlukijan automaattiset toiminnot tuovat esiin runsaasti kuvan kirkkailla ja tummilla osilla olevia yksityiskohtia.

CanoScan 8600F:n automaattisia asetuksia käytettäessä värit toistuvat hieman liian lämpiminä, mutta asetuksia on helppo muuttaa. Havaitsimme kuitenkin, etteivät lopullisen kuvan sävyt olleet useinkaan ohjelmiston esikatselutoiminnon mukaiset. Tämän vuoksi kuvia täytyi vielä käsitellä. Elements 4 sisältyy myyntipakkaukseen."

spacer
					image
Tuotesivulle
CanoScan 9950F
CanoScan 8600F