Print Studio Pro

Canonin Print Studio Pro -laajennus mahdollistaa sujuvan työnkulun aina valmiiseen tulostettuun tuotteeseen saakka. Tämä ainutlaatuinen ohjelma on suunniteltu erityisesti PIXMA-ammattitulostimille. Sen avulla tulostat ammattitason valokuvatulosteita vaivattomasti.

psp-banner

Yhteensopivat tulostimet:

Asennus

Print Studio Pro -laajennus asentuu yhteensopiviin valokuvasovelluksiin automaattisesti PIXMA Pro -ohjelman asennuksen yhteydessä. Voit myös ladata laajennuksen uusimman version PIXMA Pro -tulostimille tai edellisille malleille Pro9000MkII ja Pro9500MkII niiden tukisivuilta.

Print Studio Pro -laajennuksen käynnistäminen

Print Studio Pro -laajennuksen voi käynnistää avaamalla tulostettavan kuvan (tai useita kuvia) Adobe Photoshop-, Photoshop Elements- tai Lightroom-ohjelmassa. Canonin Digital Photo Professional -ohjelmassa kuvat voi valita suoraan kansiosta.

ps.png

Adobe Photoshop®


File
(Tiedosto) -valikko >
Valitse Automate (Automaattinen) >
Valitse Canon Print Studio Pro...

pse.png

Adobe Photoshop Elements®


File
(Tiedosto) -valikko >
Valitse Automation Tools (Automaattiset työkalut) >
Valitse Canon Print Studio Pro...

lr.png

Adobe Lightroom®


File
(Tiedosto) -valikko >
Valitse Plug-in Extras (Lisälaajennukset) >
Valitse Canon Print Studio Pro...

dpp.png

Canon Digital Photo Professional

File (Tiedosto) -valikko >
Valitse Plug-in printing (Tulostus laajennuksella) >
Valitse Print with Print Studio Pro (Tulostus Print Studio Pro -ohjelmalla)

Päänäytön asettelu

Print Studio Pro yhdistää useita tulostustoimintoja yhteen helppokäyttöiseen näyttöön. Voit valita näytössä paperityypin ja -koon, määrittää värinhallinnan ja korjata kuvien värisävyt ennen tulostusta. Voit tarkistaa valitut värisävyt ja reunat reaaliaikaisessa esikatselussa ja varmistaa, että lopputulos vastaa odotuksia.

main screen
PSP logo

(1) Valitun kuvan reaaliaikainen esikatselu
(2) Kuvien rajaus- ja kääntötyökalut
(3) Kaikkien avoimien tai valittujen kuvien pikkukuvat
(4) Suosikkiasetusten tallennus- ja valinta-alue
(5) Tulostinasetukset (paperityyppi, asettelu, värinhallinta)
(6) Tulostuspainike ja tulosteiden määrän asetus

Tärkeimmät tulostusasetukset

Print Studio Pro -laajennuksen tulostusasetuksissa voi valita valokuvatulostuksen kolme tärkeintä asetusta: paperityypin ja -koon, kuvan asettelun paperilla ja värinhallinnan (ICC-profiilit).

media type

Paperiasetukset

Media Type (Tulostusmateriaali) -kohdassa voi valita joko Canonin valokuvapapereita tai muuntyyppisiä papereita (esimerkiksi Other Glossy Paper [Muu kiiltävä paperi], Other Fine Art Paper [Muu taidepaperi] tai Canvas [Kangas]).

Valitse oikea paperikoko ja paperin syöttötaso (Rear Tray [Takasyöttötaso] tai Manual Feed [Ohisyöttötaso]). Kiiltävät, hohtavat ja mattapaperit asetetaan tavallisesti takasyöttötasolle. Paksut ja painavat paperit on suositeltavaa asettaa ohisyöttötasolle.

Kuvan asetteluasetukset

Valikoimassa on valmiita asetteluja, kuten reunukseton ja reunuksellinen tulostus tai 2 tai 4 kuvaa arkilla. Jos tuloste on reunuksellinen, voit säätää kuvan kokoa esikatseluikkunassa kulmista vetämällä tai valita asetteluvalikosta kuvan ja reunusten tarkan koon millimetreissä.

Voit keskittää kuvan paperille kohdistusvalikossa ja lisätä luetteloon oman asettelusi seuraavia töitä varten plus-painiketta napsauttamalla.

Layout
profile 2

Värienhallinta

Ammattikäyttöön tarkoitetuilla PIXMA-valokuvatulostimilla kuvat tulostuvat lähes täysin näytössä näkyvän kaltaisina.

Parhaat tulokset saat asettamalla väritilaksi ICC-profiilin ja asettamalla tulostimen profiilin automaattiseksi Canon-papereille tai valitsemalla oikean ICC-profiilin muille papereille. Hahmonnustavaksi kannattaa valita ”perceptual” (havainnollinen).

Lisäasetukset

Print Studio Pro -laajennuksen lisätoiminnoilla saat lopputuloksesta luovien ideoidesi mukaisen. Voit lisätä valokuviin tekstiä, valita mustavalkoisen valokuvatilan, tallentaa suosikkiasetuksesi ja paljon muuta.

Mustavalkotulostus ja kirkas pinnoite

Voit muuttaa kuvan värikuvasta mustavalkoiseksi tai saada mustavalkokuvista luonnollisempia valitsemalla Print Black and White Photo (Tulosta mustavalkokuva).

Clear coat the entire page (Kirkas pinnoite koko sivulle) -asetus optimoi koko kuvan väri-intensiteetin (jos Chroma Optimiser -toiminto on käytettävissä) ja lisää kuvaan kiiltoa. Väritöntä mustetta lisätään oletusarvoisesti vain sellaisiin kuvan kohtiin, joissa on värillistä mustetta.

Black & White
text printing

Tekstin lisääminen kuviin

Layout (Asettelu) -kohdan tekstiasetuksissa kuvaan voi lisätä mukautetun otsikon, alaviitteen, sivunumeron, tekijänoikeustiedot tai kuvaustiedot, jos ne ovat kuvatiedoissa.

Tekstin fontin, koon ja värin voi mukauttaa. Useimmissa tekstiasetuksissa asettelun on oltava reunuksellinen.

Kuvien korjaukset

Tulostettavan mustavalkokuvan värisävyn voi määrittää lämpimäksi tai kylmäksi helposti yhdellä napsautuksella. Värikuvien sävyjä voi säätää voimakkaammiksi tai heikommiksi.

Kuviotulostuksella voi tulostaa kuvasta arkillisen pikkukuvia, joiden väriä tai kirkkautta ja kontrastia on säädetty valitulla tavalla.

Corrections

Tulostettavien kuvien värit näkyvät parhaiten seuraavilla näyttöasetuksilla:

Näyttöasetukset
Värilämpötila D50 (5000 K)
Luminanssi: 120 cd/m2
Gamma: 2,2

Ympäröivä valo:
Värien arviointiin tarkoitetut D50-loisteputket (värilämpötila: 5 000 K, laadukkaat kuvan näyttöominaisuudet)
Kirkkaus tulostettavia materiaaleja tarkasteltaessa: 500 lx ± 125 lx