Canon tuo viisi uutta valokuvaajaa Nordic Photographer -ohjelmaan, Suomesta mukana Iiris Heikka

Ida Bjørvik, Iiris Heikka, Morten Nordstrøm, Gunnar Freyr ja Alex Høgh Andersen ovat Canon Nordic Photographer -ohjelman viisi uutta kuvaajaa. Vuonna 2016 aloitetun ohjelman tavoitteena on esitellä erilaisia kuvaajia ja vaikuttajia kaikista pohjoismaista. Näiden viiden uuden valokuvaajan myötä ohjelmassa on nyt yhteensä 20 jäsentä.

Ida Bjørvik

Iiris Heikka

Morten Nordstrøm

Gunnar Freyr

Alex Høgh Andersen

Jenni Lindström, Canonin Pohjoismaiden ja Baltian markkinointijohtaja kertoo: ”Olemme erittäin iloisia saadessamme uusia inspiroivia valokuvaajia pohjoismaiseen ohjelmaamme. Yhdessä he tuovat ainutlaatuisia oivalluksia ja uusia tarinoita innostavaan verkostoomme. Uusien kuvaajien kautta lisäämme ohjelmamme kuvakulmia ja esittelemme valokuvan monimuotoisuutta."

Ida Bjørvik on norjalainen muoti-, kauneus- ja muotokuvaaja. Hänen pääaiheenaan on voimakkaiden tunteiden ikuistaminen aistillisia naisia kuvaamalla.

Iiris Heikka on suomalainen valokuvaaja, joka keskittyy muotokuviin, dokumenttielokuviin, maisemiin, luontoon ja muotiin. Hän haluaa kuvillaan kertoa, miten hän näkee maailman ja antaa äänensä ihmisille mielenkiintoisten värien, sommittelun ja yksityiskohtien kautta.

Morten Nordstrøm on Kööpenhaminassa asuva valokuvaaja. Hänet tunnetaan maailmanlaajuisesti tunnelmallisista ja herättävistä katukuvista sekä intensiivisistä muotokuvista, jotka kertovat vahvoja tarinoita ihmisistä.

Gunnar Freyr tulee Islannista ja hänen kuvistaan on tullut synonyymi Islannlle. Hän kuvaa luontoa ja villieläimiä ja matkustaa Islannin ja Grönlannin syrjäisimpiin kolkkiin saadakseen upeita kuvia. Hän opettaa myös Reykjavikin valokuvakoulussa.

Alex Høgh Andersen on maailmanlaajuisesti tunnetun televisiosarjan ”Viikingit” näyttelijä. Valokuvaajana hän edustaa maisema- ja dokumenttikuvausta, katutaidetta ja muotokuvia. Ja luonnollisesti näyttelijän työ tuo Alexin kameran etsimeen usein viikinkejä, vanhoja ryppyisiä ja pitkäpartaisia miehiä.

Canon Nordic Photographer -ohjelman kuvaajilta valokuvauksen harrastajat saavat kuvausvinkkejä ja inspiraatiota. Heidän tarinoitaan voi seurata Canonin sosiaalisen median kanavissa sekä tapahtumissa kaikissa pohjoismaissa.

Lisätietoja ohjelmasta osoitteessa www.canon.fi/nordic-photographers/