World Press Photo 2018 -näyttely Helsingissä Sanomatalossa 24.8. – 13.9.2018

World Press Photo -kilpailu on yksi maailman arvostetuimmista kuvakilpailuista, ja tänä vuonna kilpailun tuomaristo valitsi venezuelalaisen Ronaldo Schemidtin ottaman kuvan voittajaksi 73 044 valokuvan joukosta. Myös eurooppalaisessa Canon-lähettiläs -ohjelmassa mukana olevat kuvajournalistit Magnus Wennman Ruotsista ja Giulio Di Sturco Italiasta menestyivät tämän vuoden kilpailussa. Kilpailussa oli mukana kaikkiaan 4585 valokuvaajaa 125 maasta.

Palkitut kuvat kiertävät näyttelyissä yli 100 kaupungissa, 45 maassa ja näyttelyn näkee vuoden aikana maailmanlaajuisesti jopa 4 miljoonaa ihmistä. Tänä vuonna Canon Oy ja Sanoma toivat World Press Photo -näyttelyn jo viidennen kerran Helsinkiin ja Sanomataloon, jossa näyttely avautui virallisesti tänään. Kaikki näyttelyssä esillä olevat kuvat on tulostettu Canonin suurkuva- ja tasotulostimilla.

”Kuvajournalismin lahjakkailla huipputekijöillä on vaikuttavia tarinoita kerrottavanaan. Siksi Canon onkin ollut jo 26 vuoden ajan tukemassa kilpailua” kertoo Canon Oy:n toimitusjohtaja Harry Nyström.

Näyttely on esillä Helsingin Sanomatalossa 13. syyskuuta 2018 asti.