Canon onnittelee World Press Photo 2018 -kilpailun voittajia

Canon onnittelee 2018 World Press Photo -kilpailun voittajia ja juhlistaa kuvajournalismia tuomalla tänä vuonna näyttelyn sekä Helsinkiin että Tallinnaan.

© Ronaldo Schemidt, Venezuela Crisis, Agence France-Presse

Vuoden 2018 World Press Photo -kilpailun voittaja on Ronaldo Schemidt. Kuvassa on tuleen syttynyt mies, joka on kuvattu väkivaltaisten rynnäkköjen aikana protestissa presidentti Nicolás Maduroa vastaan Venezuelassa Caracasissa. Canon onnittelee samalla muita kilpailussa menestyneitä kuvajournalisteja, joiden joukossa ovat myös Canon-lähettiläät Magnus Wennman ja Giulio Di Sturco.

World Press Photo -kilpailu on maailman arvostetuimpia kuvakilpailuja ja tänä vuonna kilpailun tuomaristo valitsi voittajakuvan 73 044 valokuvan joukosta. Kilpailussa oli mukana kaikkiaan 4585 valokuvaajaa 125 maasta. Kilpailun voittaja palkitaan 10 000 euron rahapalkinnon lisäksi Canonin kalustolla.

Kuvajournalismin huipputekijät ovat taitavia tarinakertojia ja heillä on vaikuttavia tarinoita kerrottavanaan. Tästä syystä Canon on ollut jo 26 vuoden ajan tukemassa maailman arvostetuinta kuvajournalismikilpailua.

Palkitut kuvat kiertävät näyttelyissä yli 100 kaupungissa, 45 maassa ja näyttelyn tulee näkemään vuoden aikana maailmanlaajuisesti yli 3,5 miljoonaa ihmistä. Tänä vuonna Canon Oy kumppaneineen tuo World Press Photo -näyttelyn sekä Viroon että Helsinkiin, näyttelyssä esillä olevat kuvat on tulostettu Canonin suurkuva- ja tasotulostimilla. Viroon näyttely tulee ensimmäistä kertaa ja se juhlistaa Viro 100 -juhlavuotta. Näyttely avautuu Tallinnassa yleisölle Balti Jaaman terminaalissa 20. heinäkuuta. Tallinnasta näyttely saapuu elokuuksi Helsinkiin ja Sanomataloon, jossa avajaisia vietetään Taiteiden yön yhteydessä 23. elokuuta.

Näyttelyn tuovat Helsinkiin: Canon Oy ja Sanoma Media Finland
Näyttelyn tuovat Tallinnaan: Canon Oy, Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL), Overall Eesti As, Eesti Meedia ja GoTravel