Lintukuvaaja Markus Varesvuo Fotofinlandia 2018 -kilpailun voittoon!

Fotofinlandia on Finnfoto - Suomen valokuvajärjestöt ry:n järjestämä perinteinen valokuvauskilpailu, ensimmäinen Fotofinlandia-palkinto jaettiin jo vuonna 1988. Tänä vuonna kansainvälinen tuomaristo valitsi kahdeksan finalistin joukosta kilpailun voittajan ja myös yleisö pääsi äänestämään suosikkiaan. Kilpailun voittaja on lintukuvaaja Markus Varesvuo upealla Satumetsän viisas -kuvallaan. Kilpailun yleisöäänestyksen voitti puolestaan Jetro Stavén. Kilpailuun osallistui tänä vuonna noin 1500 kuvaa ja kansainvälisen tuomariston mukaan kisakuvista löytyi erinomaisia valokuvia. Espanjalainen luontokuvaaja ja yksi Fotofinlandia 2018 -tuomareista Jose B. Ruiz sanoi arvostavansa useammankin kisaan lähetetyn kuvan kovaa tasoa.

Markus Varesvuo’s portrait

Markus Varesvuo: Satumetsän viisas

Kilpailun voittaja, Markus Varesvuo, on suomalainen luontovalokuvaaja, joka on erikoistunut lintujen kuvaamiseen. Markus on palkittu kuvistaan useissa erilaisissa kilpailuissa vuosien aikana ja nyt uran huipentaa arvostettu Fotofinlandia 2018 -kilpailun voitto. Markus on ollut pitkään mukana Canonin eurooppalaisessa Ambassador- ohjelmassa ja hän jatkaa siinä mukana kuudenkymmenen muun kuvaajan joukossa. ”Canon on palvellut valokuvauksen ammattilaisia ja harrastajia jo 80 vuoden ajan, ja kuva on tärkeä osa yrityskulttuuriamme”, kertoo Canon Oy:n toimitusjohtaja Harry Nyström. ”Olemme aina pyrkineet tarjoamaan luontokuvaukseen sopivimmat kuvausvälineet ja olemme ylpeitä siitä, että Markus Varesvuo on Suomesta mukana eurooppalaisessa Canon Ambassador -ohjelmassa.”

Lintukuvauksen eurooppalaisiin kärkinimiin kuuluva Markus Varesvuo on julkaissut useita valokuvakirjoja, uusimpana niistä teos Valokuvia linnuista, joka julkistettiin viime vuoden puolella. Kirjan elämyksellistä kuvitusta täydentävät lyhyet tekstit, jotka kertovat lintujen elämästä ja kuvaustilanteista. Lisäksi hänen kuviaan on myyty vuosien varrella tuhansittain kansainvälisten kuvatoimistojen kautta erilaisiin julkaisuihin.

Markus Varesvuon voittoisat kuvat ja näyttely Valokuvia Linnuista on esillä Galleria Saimassa (Neitsytpolku 9 Helsinki) tiistaihin 27.3 asti.