Kuvat, jotka jäävät ilman tykkäyksiä sosiaalisessa mediassa, aiheuttavat stressiä nuorisolle kertoo pohjoismainen tutkimus

Useampi kuin yksi viidestä ruotsalaisesta nuoresta tuntee stressiä, kun sosiaalisessa mediassa jaetut kuvat saavat joko vähän tai ei lainkaan tykkäyksiä. Muissakin pohjoismaissa on samankaltainen tilanne, kertoo Canonin ja YouGovin kanssa yhteistyössä toteutettu pohjoismainen tutkimus.

Better-Picture-Less-Stress.jpg

Tutkimuksen mukaan 25 prosenttia 16-24-vuotiaista norjalaisista sanoo kokevansa stressiä, jos heidän jakamansa kuvat eivät herätä kiinnostusta sosiaalisessa mediassa. 21 prosenttia Ruotsin ja 17 prosenttia Suomen ja Tanskan nuorista kokee tilanteen samoin. Suomessa 25-40-vuotiaat aikuiset kokevat stressiä myös, mutta vähäisemmässä määrin - 14 prosenttia kohderyhmästä. Muissa Pohjoismaissa aikuisten vertailuluvut ovat: Tanska ja Ruotsi 12 prosenttia ja Norja 10 prosenttia.

Tutustuminen valokuvauksen vinkkeihin ja omien kuvaustaitojen kehittäminen tuovat apua stressiin. Tutkimuksen mukaan vain puolet ruotsalaisista ilmoittaa olevansa tyytyväinen valokuviinsa, suomalaisista tyytyväisiä on 55 prosenttia ja norjalaisista 46 prosenttia. Vähiten tyytyväisiä kuviinsa ovat tanskalaiset 35 prosentilla.

Miten saada lisää tykkäyksiä omiin kuviinsa?

Eniten tykkäyksiä keräävät hauskat kuvat. Tämä on ensisijainen syy kuvan tykkäykseen sosiaalisessa mediassa (36 prosenttia). Tarinallinen kuva miellyttää 32 prosenttia vastaajista, kun taas 29 prosenttia vastaajista arvostaa teknistä osaamista ja kuvan laatua. Vähiten suosittuja teemoja sosiaalisen median kuvissa ovat taide/musiikki, arkkitehtuuri ja urheilu.