Uusi salamalaite ja stereomikrofoni Canon EOS- kameroiden lisävarustevalikoimaan

Canon julkistaa tänään kaksi uutta EOS-lisävarustetta: Speedlite 600EX II-RT -salamalaitteen ja DM-E1 -suuntaavan stereomikrofonin. Speedlite 600EX II-RT on tehokas salamalaite, jonka valaistuksensäätömahdollisuudet sopivat erinomaisesti suurella kuvataajuudella tapahtuvaan kuvaukseen esimerkiksi urheilukilpailussa tai häissä. DM-E1 on Canonin ensimmäinen ulkoinen EOS-järjestelmän mikrofoni, jonka avulla voidaan tallentaa laadukasta ääntä täydentämään EOS-kameroilla kuvattuja videoita.


Speedlite 600EX II-RT:llä uusia valaistusmahdollisuuksia
Tinkimättömällä suorituskyvyllään Speedlite 600EX II-RT on erinomainen kumppani malliston kärjessä olevalle EOS-1D X Mark II -kameralle. Edeltäjäänsä verrattuna salamalaite laukaisee jatkuvalla toiminnolla jopa 50 prosenttia ja uutta CP-E4N¹-akkua käytettäessä jopa 100 prosenttia enemmän valotuksia, joten toiminta saadaan talteen entistäkin laadukkaampana. Uusi parannettu lämmönmittausteknologia estää ylikuumenemisen ja mahdollistaa pidemmät salamavalotussarjat.

Ohjeluku 60 (m) (ISO 100) mahdollistaa kohteen luovan valaisun monenlaisilta etäisyyksiltä ja laajoilla alueilla, joten esimerkiksi häissä koko juhlaseurue saadaan kuvattua. Salamalaitteen kanssa voidaan käyttää monia objektiiveja, joiden polttoväli on 20–200 mm, ja sisäänrakennettua sovitinta käytettäessä myös 14 mm:n objektiivia, joten valon käyttöä kohteessa on helppo hallita.

Luovaa valaistusta varten salamalaitteessa on langaton apusalamatoiminto, jonka ansiosta kameran ulkopuolisen salaman käytöstä saadaan kaikki hyöty. Canonin radio-ohjaustoiminto lisää luovia mahdollisuuksia, sillä kuvauskohteen tunnelmaa ja valaistusta voidaan hallita jopa 30 metrin etäisyydeltä simuloimalla monisuuntavaloa. Salamalaite tukee jopa 15 kameran ulkopuolisen Speedlite-salamalaitteen² käyttöä. Näin etenkin sisätiloissa voidaan luoda vaikuttavia monisalamatehosteita.

Uusi mukana tuleva heijastusadapteri SBA-E3 lisää muotokuvaajien mahdollisuuksia heijastaa valoa seinistä ja katosta pehmeän ja luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Pyörivä täytesalama poistaa ei-toivottuja varjoja. Uusilla paikalleen napsautettavilla värisuotimilla voidaan tasapainottaa salamavaloa ja ympäröivää valoa keskenään.

Suuntaava stereomikrofoni DM-E1 tuottaa erinomaisen äänenlaadun
DM-E1 on pienikokoinen suuntaava mikrofoni, joka tarjoaa poikkeuksellisen suorituskyvyn kuvaustilanteissa, joissa äänenlaatu merkitsee yhtä paljon kuin visuaalisuus. DM-E1 on monipuolinen ja laadukas mikrofoni, joka on tarkoitettu täydentämään EOS-kameroilla kuvattujen videoiden laatua. Mikrofoni soveltuu käytettäväksi monenlaisilla kuvauskohteilla.

DM-E1 on perinteinen haulikkomikrofoni, jossa on kolme suuntaavaa äänenpoimintatilaa. Tilojen avulla mikrofoni voidaan säätää tallentamaan ääni kolmella eri suuntakuviolla. Monohaulikkotila sopii parhaiten suoraan kameran edestä tulevan äänen tallennukseen esimerkiksi esitelmänpitäjää tai reportteria kuvattaessa. Ympäristöstä tulevia ääniä vaimennetaan jonkin verran. 90 ja 120 asteen tiloissa voidaan tallentaa stereona ääntä, joka tulee laajalle alueelle levittäytyneistä lähteistä, kuten konserttisalissa olevasta orkesterista.

Joustoripustin vähentää tehokkaasti kameran toimintojen ja objektiivin zoomin aiheuttamaa ääntä. Tuulisuoja puolestaan vaimentaa tuulen aiheuttamaa ääntä. Äänen poiminta-alue on 50 Hz – 16 kHz, joten mikrofoni toimii laajalla äänensävyasteikolla. 66 dB:n signaali-kohinasuhde ja –42 dB:n herkkyys taas tarkoittavat sitä, että käytössä on herkkä mikrofoni, jossa ei juurikaan ilmene äänihäiriöitä.

Erittäin pienikokoinen – sopiva matkakäyttöön
DM-E1 on lajissaan pienimpiä ja kevyimpiä mikrofoneja, joten se sopii erinomaisesti liikkuvaan kuvaamiseen. 35 mm:n audioliitännän ansiosta mikrofonia voidaan käyttää useimpien Canon EOS -kameroiden kanssa³.

Speedlite 600EX II-RT:n tärkeimmät ominaisuudet

  • Entistä nopeampi ja pidempi kuvaus
  • Luotettava toiminta sekä kamerassa että kameran ulkopuolella
  • Luova kameran ulkopuolinen salamavalaistus kaikkiin suuntiin langattomalla radio-ohjauksella
  • Tehokas: ohjeluku 60 (m) (ISO100)
  • Helppokäyttöinen, selkeät säätimet ja tietonäyttö

DM-E1:n tärkeimmät ominaisuudet

  • Pienikokoinen haulikkomikrofoni
  • Poimintatilat: haulikko sekä 90 ja 120 asteen stereotilat
  • 50 Hz – 16 kHz:n taajuusalue
  • 66 dB:n signaali-kohinasuhde, –42 dB:n herkkyys
  • CR2032-litiumakku

Speedlite 600 EX II-RT svh 770 euroa
DM-E1 svh 400 euroa


¹ Verrattuna edelliseen ulkoiseen CP-E4-akkuun.
² Speedlite 600EX II-RT:n kanssa voidaan käyttää muita langattomia salamalaitteita, kuten Speedlite 430EX-III RT -salamaa.
³ 3,5 mm:n stereotuloliitännöillä varustetut EOS-kamerat ovat yhteensopivia, pois lukien EOS-1D Mark IV ja EOS  550D, koska niissä ei ole manuaalista äänenvoimakkuuden säätöä.