Canon EOS 1300D -kameralla valokuvausharrastuksen alkuun

Canon EOS 1300D sopii erinomaisesti ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi. EOS 1300D -kamerassa on Wi-Fi ja dynaaminen NFC, joiden avulla kuvien jakaminen on helpompaa kuin koskaan. Lisäksi kamerassa on runsaasti ominaisuuksia, joiden avulla on helppo saada laadukkaita valokuvia ja videoita.

Canon-laatua joka laukaisulla
EOS 1300D -kamerassa on Canonin DIGIC 4+ -prosessori ja suuri APS-C-kokoinen 18 megapikselin kenno, joilla näkymien pienetkin yksityiskohdat ja laaja värikirjo saadaan talteen. Käyttämällä kapeaa terävyysaluetta ihmiset ja esineet on helppo saada erottumaan pehmennettyä taustaa vasten. Kameralla voi kuvata luontoa, ihmisiä ja kaupunkinäkymiä. Saatavilla on yli 80 EF-objektiivia ja lukuisia muita lisävarusteita, joiden avulla EOS 1300D soveltuu monipuoliseen kuvaamiseen myös tulevaisuudessa.

Monipuoliset ominaisuudet
Järjestelmäkameran käytön opettelu saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta EOS 1300D -kameralla myös aloittelevat kuvaajat saavat laadukkaita kuvia. Älykäs näkymäautomatiikka valitsee sopivat asetukset automaattisesti, mutta valintakiekkoa kääntämällä kuvausohjelma on helppo valita itsekin kohteen mukaan. Nopea automaattitarkennus etsimen kautta varmistaa myös liikkuvien kohteiden tarkennuksen ja toimintakohtausten kuvaamisen kolmen ruudun sekuntinopeudella. Luovaan kuvaukseen on saatavilla luovia suotimia, kuten lelukamera- ja kalansilmäsuotimet.

Kuvaustaitojen karttuessa voidaan hyödyntää puoli- tai täysautomaattisia säätöjä. Luovassa kuvauksessa aukkoa ja valotusaikaa voidaan säätää itse. Myös ISO-herkkyys on säädettävissä alueella 100–6 400 ja laajennettavissa peräti arvoon ISO 12 800, mikä mahdollistaa kuvaamisen myös päivänvalon hiipuessa.

Suurikokoisen kennon ansiosta videokuvaus tapahtuu Full HD -laadulla. Lisäksi videoihin voidaan lisätä elokuvamaista tuntua kuvaamalla kapealla terävyysalueella. Samat käsisäädöt ovat käytettävissä sekä video- että stillkuvauksessa. Videokollaasilla voidaan myös tallentaa sarja lyhyitä leikkeitä, jotka voidaan automaattisesti yhdistää päivän yhteenvetoa esittäväksi videoksi.

Helppo tallennus ja jakaminen
EOS 1300D -kamerassa on NFC ja paljon uusia Wi-Fi-yhteysominaisuuksia, joiden avulla kuvia voi tallentaa ja jakaa. NFC-yhteyttä käytettäessä riittää, kun kameralla kosketetaan yhteensopivaa Android-älylaitetta, minkä jälkeen otokset voidaan siirtää Canonin Camera Connect -sovelluksen avulla. Kallisarvoiset muistot on tärkeä saada turvalliseen säilytykseen – yhdysrakenteisen Wi-Fi-yhteyden avulla kuvat voidaan siirtää suoraan kamerasta¹ pilvipalveluun, esimerkiksi Canonin irista-palveluun. Niistä voidaan myös luoda helposti jaettavia verkkogallerioita. EOS 1300D voidaan liittää myös Canon Connect Station CS100 -asemaan kuvien helppoa tallennusta ja jakamista varten.

EOS 1300D:n tärkeimmät ominaisuudet

  • Laadukkaat ja joukosta erottuvat valokuvat
  • Helppo yhteydenmuodostus kuvien jakamista varten
  • Luovia ominaisuuksia valokuvaukseen ja videokuvaukseen
  • Yksityiskohtaiset kuvat ja videot
  • Erinomainen valinta ensimmäiseksi digijärjestelmäkameraksi


¹ Voidaan siirtää suoraan kamerasta Wi-Fi-reitittimen avulla.