PosterArtistista usein kysyttyjä kysymyksiä

Tällä sivulla on PosterArtist Lite -ohjelmistoa koskevia kysymyksiä ja vastauksia.

Onko PosterArtistista saatavilla käyttöopasta?

Canon PosterArtistiin sisältyy käyttöopas, jossa on ohjeita ja tietoa PosterArtistin perus- ja lisätoiminnoista. Voit myös hyödyntää käteviä toimintokokonaisuuksia ja tutustua verkossa oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Avaa käyttöopas valitsemalla PosterArtistin ylävalikosta Help > Manual (Ohje > Käyttöopas). Pääset siirtymään oppaaseen myös napsauttamalla näytön vasemmassa alakulmassa olevaa PosterArtist Manual (PosterArtist-opas) -painiketta.

Mistä voin tarkistaa, mikä PosterArtist-versio minulla on käytössä?

Kun käynnistät käytössäsi olevan PosterArtist-version ja valitset valikosta Help > About PosterArtist (Ohje > Tietoja PosterArtistista), näyttöön tulee näkyviin versionumero.

Mikä on PosterArtist Quick Guide (PosterArtist-pikaopas), ja mistä se löytyy?

PosterArtist Quick Guide on PDF-muodossa oleva pikaopas, jossa opastetaan lyhyesti PosterArtistin käyttöön. Avaa pikaopas valitsemalla Windowsin tehtäväpalkista Start > Programs > Canon PosterArtist > Quick Guide (Käynnistä > Ohjelmat > Canon PosterArtist > Pikaopas).

Mikä on PosterArtist Template Guide (PosterArtist-malliopas), ja mistä se löytyy?

PosterArtist Template Guide on PDF-muotoinen tiedosto, johon on koottu kaikki käytettävissä olevat mallipohjat, valokuvat, leikekuvat, valokuvakehykset, tekstigrafiikat ja taustat. Avaa Template Guide valitsemalla Windowsin tehtäväpalkista Start > Programs > Canon PosterArtist > Template Guide (Käynnistä > Ohjelmat Canon PosterArtist > Malliopas).

Mitä tulostimia voi käyttää PosterArtistin kanssa?

PosterArtistin tukemia tulostimia ovat seuraavat Canon imagePROGRAF -mallit: Canon iPF Series, W8400 ja W6400.

Mitkä käyttöjärjestelmät tukevat PosterArtistia?

Seuraavat käyttöjärjestelmät tukevat PosterArtistin käyttöä:


Microsoft Windows XP (32-bittinen), Vista, 7, 8, 8.1 ja 10 (32- ja 64-bittiset versiot)
Microsoft Windows 7 (32- ja 64-bittinen)
Microsoft Windows Vista (32- ja 64-bittinen)
Microsoft Windows XP Professional / Home Edition (32-bittinen)

Onko PosterArtistin käyttöä varten muita laitteistosuosituksia?

Suositeltava käyttöympäristö:


Suoritin: Intel Core2Duo tai vastaava tai sitä tehokkaampi suoritin.
Muisti: vähintään 2 Gt (vähintään 1 Gt, jos käytössä on Windows XP).
Kiintolevytila: 1,5 Gt (asennus), vähintään 20 Gt (sovelluksen käyttämistä varten).
Näytön tarkkuus: vähintään 1 024 x 768 kuvapistettä ja näytönohjain, joka tukee vähintään 24-bittisiä värejä.

Tein julisteessa virheen. Miten voin perua sen?

Voit perua viimeisimmän toimintosi napsauttamalla tehtäväpalkin Undo (Kumoa) -painiketta. Voit kumota useita tekemiäsi toimintoja. Voit myös tehdä uudelleen aiemmin kumoamiasi toimintoja napsauttamalla tehtäväpalkin Redo (Tee uudelleen) -painiketta. Tällä komennolla voit peruuttaa viimeisimmän Kumoa-komennon.

Kuinka juliste tulostetaan ilman reunuksia?

Jos haluat, että tulosteeseen ei tule reunuksia, valitse Paper Options (Paperiasetukset) -kohdassa Borderless Printing (Reunukseton tulostus). Jos rullapaperi ei ole saman levyinen kuin juliste, valitse Fit Long Side to Roll Width (Sovita pitkä reuna rullan leveyteen) tai Fit Short Side to Roll Width (Sovita lyhyt reuna rullan leveyteen). Huomaa, että reunuksettomassa tulostuksessa on käytettävä vain tietyn levyisiä rullapapereita ja että tätä tulostustapaa ei voi käyttää arkkien kanssa.

Kuinka voin määrittää haluamani paperikoon?

Voit määrittää käytettävän paperikoon Paper Options (Paperiasetukset) -ruudun Set Custom Size (Aseta mukautettu koko) -kohdassa.

Kuinka Variable Printing (Muuttujatulostus) -toimintoa käytetään?

Jos haluat käyttää muuttujatulostustoimintoa, valmistele tiedot Excel-muotoon (.xls) tai CSV-muotoon (.csv).


Kun haluat lisätä luodut tiedot, valitse vaiheen 3: Edit (Muokkaa) Variable Data (Muuttujatiedot) -ruudussa Connect to... (Yhdistä...) ja valitse sitten käytettävä asiakirja.

Mikä Ambient light (Ympäristön valaistus) -asetus on?

Ympäristön valaistuksen väri ja kirkkaus vaihtelevat ympäristötekijöiden (esimerkiksi ollaanko sisällä vai ulkona) sekä tilassa olevan valon (loisteputki- vai hehkulamppu) mukaan. Tämän vuoksi sama juliste voi näyttää erilaiselta eri ympäristöissä.


Ambient light (Ympäristön valaistus) -asetuksilla voit säätää värit automaattisesti sen mukaan, millaiseen ympäristöön juliste tulee. Näin julisteen värisävyt ovat mahdollisimman sopivat juuri kyseisen sijoituspaikan valaistukseen.

Mikä PosterArtistin QuickCopy (Pikakopiointi) -toiminto on?

PosterArtistin QuickCopy on pikakopiointisovellus, jonka avulla voit tulostaa kopiosuurennoksia Canon-brändin skannerilla skannatuista valokuvista ja asiakirjoista. Jos haluat luoda julisteita skannerissa olevien originaalien kopiosuurennoksista, riittää, että napsautat PosterArtist QuickCopy -sovelluksen Copy (Kopioi) -painiketta. Yhtä helppoa kuin tavallinen kopiointi! Voit myös muokata kopioitua kuvaa PosterArtistissa ja hyödyntää sitä parhaillaan työstämässäsi julisteessa tai tallentaa sen myöhempää käyttöä varten.

Mitkä skannerit tukevat PosterArtistin QuickCopy (Pikakopiointi) -toimintoa?

Jotta voit käyttää PosterArtistin QuickCopy (Pikakopiointi) -toimintoa, käytössäsi on oltava CanoScan tai PIXMA MP -sarjan laite.


Saat lisätietoja PosterArtistin QuickCopy-toimintoa tukevista malleista ja skannereista jälleenmyyjältä ja Canonin asiakaspalvelusta.

Jos vaihdan tietokonetta tai kiintolevyä, onko minun todennettava lisenssini uudelleen?

Jos vaihdat tietokoneen tai kiintolevyn uuteen, lisenssin voimassaolo on todennettava uudelleen.


Sinun on palautettava vanhassa tietokoneessa tai kiintolevyllä oleva lisenssi, ennen kuin voit todentaa sen uudessa laitteessa.

Kuinka PosterArtist-lisenssi palautetaan?

Valitse Windowsin tehtäväpalkista Start > Programs > Canon LMS > License Information Management (Käynnistä > Ohjelmat > Canon LMS > Käyttöoikeustietojen hallinta). Valitse Return (Palauta) -painike.

Jos kiintolevyni vioittuu, kuinka voin palauttaa PosterArtist-lisenssin uuteen tietokoneeseen asennusta varten?

Jos sinulla on tallella alkuperäinen CD-levyllä toimitettu käyttöoikeuskoodi ja pystyt vahvistamaan tietosi, ota yhteyttä Canonin laitetoimittajaan. Lisenssi voidaan palauttaa sinulle takaisin niin, että voit asentaa ohjelman uuteen tietokoneeseen.

Kuinka PosterArtistin asennus poistetaan?

Valitse Windowsin tehtäväpalkista Start > Programs > Canon PosterArtist > Uninstall PosterArtist (Käynnistä > Ohjelmat > Canon PosterArtits > Poista PosterArtistin asennus). Noudata asennuksen poistotoiminnon ohjeita.