Parempia matkakuvia - 5+1 vinkkiä parempiin matkakuviin ja -videoihin

Edessä ihana lomamatka, mutta miten tallentaa sen aikana koetut ikimuistoiset parhaalla mahdollisella tavalla? Canon-kameroiden tuoteasiantuntija Trond Sliper antaa viisi vinkkiä, joiden avulla matkakuvista ja -videoista saa entistäkin parempia:

© Tom Svensson, Canon Explorer

© Tom Svensson, Canon Explorer


1. Pidä kamera aina mukana laukussa tai taskussa. 

Esimerkiksi Canon PowerShot G9 X on laadukas kamera, jonka tuotekehityksessä pieni koko on ollut tärkeimpiä tavoitteita. Peilitön järjestelmäkamera EOS M10 on hyvä valinta, kun haluat pienen järjestelmäkameran, jossa voi hyödyntää erilaisia objektiiveja. 

2. Hyödynnä kameran videokuvausmahdollisuudet! 

Muista kuitenkin pitää otokset riittävän lyhyinä. Hae erikoisia, uusia kuvakulmia. Vältä liikaa zoomaamista ja käytä jalustaa päästäksesi itse mukaan kuvaan. Kuvaa myös paikallisia ihmisiä: Torimyyjä voi toivottaa ”Welcome to Barcelona!” 

3. Tutustu kamerasi kuvausasetuksiin. 

Esimerkiksi monista Canon-kameroista löytyvä Hybrid Auto -asetus on todella kätevä. Se taltioi 4 sekunnin videoleikkeen ennen jokaista ottamaasi valokuvaa ja yhdistää klipit koosteeksi päivän tapahtumista. Monissa kameroissa on myös omat asetukset ruokakuville tai lumen kuvaamiseen. 

4. Jos harrastat sukellusta, laskettelua tai melontaa, harkitse vesitiiviin kameran tai sukelluskotelon hankkimista. Esimerkiksi Canon PowerShot D30 on iskun- ja pakkasenkestävä sekä vesitiivis 25 metrin syvyyteen asti. Vankka kamera pysyy ehjänä myös lasten käsissä – anna heidän ottaa lomakuvia omasta näkökulmastaan! 

5. Kuluta hieman aikaa kuvien suunnitteluun tutustumalla kohteeseesi oppaista tai netistä. 

Tee Instagramissa haku kohteesi tunnisteella (esim. #Thailand tai #Ylläs) niin näet, mitä muut ovat kuvanneet! 

+1. Älä unohda kuvia kameran muistikortille tai tietokoneen uumeniin. 

Tulosta kuvasi, tee niistä kuvakirja tai vaikka sisustustaulu! Pieni SELPHY CP1200 -kuvatulostin mahtuu vaikka matkalaukkuun, joten voit tulostaa kuvat postikorttikoossa ja lähettää ne reissun päältä. 

Ensi viikolla Helsingissä järjestetään Nordic Bloggers’ Experience -tapahtuma, joka tuo Suomeen matkakuvien todellisia ammattilaisia eli matkabloggaajia ympäri maailmaa. Canon on yksi tapahtuman kumppaneista, ja viikon aikana lisää matkakuvausvinkkejä jaetaan Canon Suomen Facebook-sivuilla.

  • Canon
  • ...
  • Parempia matkakuvia - 5+1 vinkkiä parempiin matkakuviin ja -videoihin