Inside a blue-green ice cave.

ULKOKUVAUS

Viisi vinkkiä kuvaamiseen pakkasella

Lumi, kuura ja jää tarjoavat hienoja kuvausmahdollisuuksia. Useimmat kamerat on kuitenkin suunniteltu toimimaan vain lämpötilan ollessa nollan yläpuolella, joten pakkasessa kuvaaminen edellyttää erityistä varovaisuutta.

Kuvaaminen lumisissa ja jäisissä olosuhteissa on hankalaa ja voi vahingoittaa laitteita, joten tässä muutama käytännön vinkki talvikuukausien turvaksi.

1. Käytä jalustaa

Vakaan kuvan saaminen voi olla vaikeaa, jos kädet tärisevät kylmästä. Kevyellä jalustalla varmistat kameran pysymisen paikallaan. Älä kuitenkaan käsittele jalustaa pakkasella paljain käsin, jotta ihoosi ei tule paleltumia.

Canon-lähettiläs ja talviurheilua kuvaava Richard Walch suosittelee hankkimaan erityiset kiipeilykäsineet talvikuvausta varten. Kätevät käsineet jättävät sormenpäät paljaiksi kuvaamisen aikana ja suojaavat käsiä hyvin kuvien välillä.

2. Varaa mukaan lisäakkuja

Kylmä ilma kuluttaa akun loppuun tavallista nopeammin. Pidä siis kamera ja akut lämpimässä laukussa mahdollisimman pitkään. Muista myös pakata kaksinkertainen määrä akkuja, jotta et menetä hyviä kuvaustilanteita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
A snowboarder in red trousers walks through the snow, carrying his board, with his back to the photographer.

ULKOKUVAUS

Valokuvausvinkkejä talvilomalle

Urheilukuvaamisen ammattilainen Richard Walch kertoo asiantuntijavinkkinsä parempiin talvikuviin kameran valinnasta parhaisiin asetuksiin.

A woman dressed in a bright red winter jacket walks towards the Skógafoss waterfall in Iceland, as heavy snow falls around her.

MAISEMAKUVAUS

Vaikuttavaa maisemakuvausta

Täydellisen maisemaselfien kuvaaminen luonto- ja maisemakuvaaja ja vaikuttaja Ása Steinarsin opeilla.

How to take better winter photos

TALVIKUVAUS

Ota parempia talvikuvia

Ota uskomattoman kauniita talvikuvia valokuvaaja Vladimir Medvedevin vinkkien avulla.

3. Käännä renkaita käsin

Jos käytät kameraa ulkona etkä ole kääntänyt tarkennusrengasta tai käyttänyt automaattitarkennusta pitkään aikaan, objektiivin tarkennus- ja zoomausrenkaat saattavat jähmettyä paikalleen. Voit estää tämän säilyttämällä kameraa laadukkaassa laukussa, kun kamera ei ole käytössä, tai peittämällä kameran, jos kuvaat lumisateessa. Toinen vaihtoehto on käyttää renkaita säännöllisesti tarkennusmoottorilla tai käsin.

4. Varo kosteutta

Kun tuot kameran kylmästä ulkoilmasta lämpimiin sisätiloihin, sen sisään tiivistyy kosteutta, joka voi vahingoittaa kameraa. Richard Walch antaa seuraavan neuvon: "Kun menet lounaalle, joko sinä tai reppusi jää ulos. Jos siirryt kylmästä lämpimään ja yrität katsella kuviasi, se ei onnistu. Kamera ja objektiivi huurtuvat ja kamera saattaa vahingoittua. Kamera on pidettävä koko ajan samassa lämpötilassa."

5. Käytä objektiivin vastavalosuojaa

Jos ilmassa leijailee lumihiutaleita, vastavalosuoja on hyvä tapa estää niiden päätyminen objektiiville, Richard Walch kertoo. "Vastavalosuojasta on valtavasti hyötyä, kun haluat varmistaa, että objektiivin pinnalle ei päädy lunta. Hyvä vastavalosuoja säästää monelta murheelta." Pidä siis mukanasi vastavalosuoja ja muutamia liinoja, joilla voit kuivata objektiivin ennen kameran asettamista takaisin laukkuun.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin