LUOVAA TULOSTUSTA

Tulosta omia kirjontakuvioita

Luo upea taideteos kotisi seinälle tai koristele t-paitasi tulostamalla itse suunnittelemasi kirjontakuvio.
Valkoinen paita, johon on painettu kukkakuvio ja jonka vieressä on Canonin siirtokuvapakkaus.

Kirjontatyöt ovat nykyään suosittelu harrastus, jonka parissa mieli rauhoittuu ja silmät lepäävät pitkän työpäivän jälkeen. Mutta tiesitkö, että voit tulostaa kirjontakuvioita itse omalla tulostimellasi?

PIXMA-tulostimen ansiosta omia kirjontakuvioita on helppo siirtää kankaalle. Katso miten voit koristella tavallisen t-paidan tai luoda upeita taideteoksia kotisi seinälle.

Mitä tarvitaan?

1. Valitse kirjontakuvio

Kirjontakuviolla koristeltu t-paita ja seinäkoriste, joiden vieressä on Canon-tulostin.

Valitse valmis mallipohja tai luo oma kirjontakuviosi.

Nainen kirjailee kukkakuviota t-paitaan kirjontakehyksessä.

Kuvion ei tarvitse olla täydellinen, koska voit halutessasi kirjailla jonkin osan piiloon.

Sinulla saattaa jo olla useita ideoita, jotka haluat toteuttaa kirjontakuvioina. Tällä kertaa Rosie (The Embroidery Barn) valitsi kaksi eri kuviota. Kasviaiheisella kuviolla hän aikoo koristella valkoisen t-paidan. Toisessa kuviossa on käsistä muodostettu sydän ja siitä hän aikoo tehdä kotinsa seinälle upean taideteoksen.

Rosie suunnittelu kuviot itse, mutta jos kaipaat ideoita ja inspiraatiota, tutustu Creative Parkin tai Creative Park -sovelluksen3 tarjontaan. Löydät niistä valmiita mallipohjia monilta taiteilijoilta ja kuvittajilta, kuten Cactus Partylta tai Peaceful Parakeetsilta!

2. Tulosta kirjontakuvio

Canon PIXMA -tulostimella tulostetaan kaksi kuviota A4-arkille.

Kaksi kirjontakuviota – t-paidalle ja ompelukehykselle – on tulostettu yhdelle A4-koon vaalean kankaan siirtokuvapaperille.

Valitse kirjontakuvio ja tulosta se. Voit hallita Wi-Fi-yhteensopivaa tulostinta, kuten Canon PIXMA TS5350, maksuttomalla Canon PRINT -sovelluksella, suoraan älypuhelimellasi ja yhdistää sen myös pilvipalveluihin.

Jos kangas on ohutta, voit tulostaa kirjontakuvion tavalliselle paperille, kuten mattapintaiselle valokuvapaperille, ja jäljentää kuvion suoraan kankaalle. Teippaa kuvio ikkunaan, peitä se kankaalla ja piirrä kuvio huopa- tai lyijykynällä.

Rosie käytti kuvion siirtämiseen vaalean kankaan siirtokuvapaperia. Sitä on saatavana A4-koossa, joten voit suunnitella suuriakin kuvioita tai useita pienempiä kuvioita samalle arkille (Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksessa).

3. Valmistele tulostettu kirjontakuvia kankaalle siirtoa varten

Nainen leikkaa irti huonekasvikuviota.

Siirtokuvan tyhjät osat näkyvät lopullisessa kuviossa, joten reunat kannattaa leikata mahdollisimman tarkasti.

Nainen koristelee t-paitaa huonekasvin kuvalla.

Leikkaa kuvio irti ja sijoita se kankaalla haluamaasi paikkaan.

Leikkaa kuvio irti terävillä saksilla ennen sen siirtämistä kankaaseen. Voit leikata mahdollisimman läheltä reunaa tai jättää kuvion ympärille siistin kehyksen. Aseta malli kankaan päälle. Jos siirrät kuvion T-paitaan, varmista, että kuvio tulee oikeaan kohtaan. Kun olet tyytyväinen asetteluun, käännä paperi ympäri niin, että kuvio on kohti kangasta.

4. Kiinnitä kirjontakuvio kankaaseen silitysraudalla

Nainen kiinnittää siirtokuvaa t-paitaa silitysraudalla.

Aseta siirtokuva kankaalle kuviopuoli alaspäin ja kiinnitä se kuumalla silitysraudalla.

Nainen irrottaa taustapaperia valkoiseen kankaaseen kiinnitetystä siirtokuvasta.

Irrota taustapaperi varovasti ja paljasta kuvio.

Aseta kangas ja kirjontakuvia silityslaudalle. Kuumenna silitysrauta noin 170 °C:n lämpötilaan (vastaa useimpien silitysrautojen puuvilla-asetusta) ja liikuta silitysrautaa hitaasti kankaan päällä. Paina silitysrautaa koko ajan tasaisesti. Varmista pyörivillä liikkeillä, että kuvio on irronnut paperista ja siirtynyt kankaaseen. Kun olet varma, että kuvio on tarttunut, pidä kankaasta kiinni kädelläsi ja irrota toisella kädellä taustapaperi hitaasti.

5. Kirjaile tulostettu kirjontakuvio

Nainen kirjailee kuviota kädessään olevaan kankaanpalaan.

Kirjonta- tai ompelukehyksen avulla saat pidettyä kirjontatyön kätevästi paikallaan.

Kankaaseen on painettu siirtokuva sydämeen muotoon asetetuista käsistä.

Voit korostaa kirjontakuviota ympäröimällä sen kirjailulla.

Kuvio on nyt paikallaan, joten on aika aloittaa kirjonta. Nyt voit päästää luovuutesi valloilleen. Voit kirjailla koko kuvion tai tehdä minimalistisen version kirjailemalla vain osan siitä. Rosie käytti erivärisiä lankoja kukkaruukussa ja kasvin lehdissä. Hän korosti kuviota kirjailemalla sen ympärille kehyksen tummalla langalla.

Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, voit esitellä sitä ystävillesi. Kirjontakuviolla koristeltu t-paita on upea yksilöllinen lahja, tai voit ripustaa taideteoksesi seinälle kirjontakehyksessä.

Lisää inspiraatioita paperitaiteeseen on Pinterestissa. Muista jakaa luomuksesi somepalveluissa tunnisteella #MadeWithPIXMA.

Teksti: Andrea Ball

 1. Vaalean kankaan silitettävät siirtokuvat LF-101 yhteensopivuus: PRO-100/PRO-100S, TS-sarja (paitsi TS31xx-sarja/TS20x-sarja), TR-sarja (paitsi TR45xx-sarja), MG77xx-sarja/MG75xx-sarja/MG68xx-sarja/MG67xx-sarja/MG57xx-sarja/MG56xx-sarja/MG36xx-sarja, iX68xx-sarja
 2. Tumman kankaan silitettävät siirtokuvat DF-101 yhteensopivuus: PRO-100/PRO-100S, TS-sarja (paitsi TS31xx-sarja/TS20x-sarja), TR-sarja (paitsi TR45xx-sarja), G-sarja (paitsi GM40xx-sarja/GM20xx-sarja), MG77xx-sarja/MG75xx-sarja/MG67xx-sarja, iP87xx-sarja/iX68xx-sarja
 3. Lisätietoja yhteensopivista Canon InkJet -tulostinmalleista on osoitteessa https://ij.start.canon/cpapp-model

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Uudista vaatekaappisi

  T-paitapainatukset, persoonalliset ostoskassit, yksilölliset lahjat… helppo opas tekstiilitulostamisen saloihin.

 • Canon-tulostin tulostaa paperiarkkia, jossa on kolme sydänkuviota. Tulostimen ympärillä on värikyniä, siirtopaperipakkaus ja valkoinen T-paita, jossa on sydänpainatus.

  LUOVIA TIETOISUUSTAITOJA

  Kanna sydäntäsi hihassasi

  Liity mukaan mielenterveyskeskusteluun näiden tyylikkäiden ja inspiroivien kuvien avulla.

 • Seinäkoriste, joka on tehty trooppisista lehdistä, jotka on leikattu värikkäistä vaaleanpunaisen ja vihreän sävyisistä papereista ja tropiikkiaiheisista tulosteista.

  LUOVAA TULOSTUSTA

  Helppoja luonnonläheisiä koristeita

  Luo kotiisi rauhoittavia tiloja yhdistämällä luonto ja suunnittelu.

 • Canon PIXMA G6050 -tulostin ja Canonin magneettinen valokuvapaperi pöydällä paperiaskartelujen (kuten dinosaurusmobilen, yksisarvisen pään ja kissatarrojen) vierellä.

  LUOVAA TULOSTUSTA

  Tyylikästä askartelua kodin sisustukseen

  Askartele ja koristele kotiasi Creative Park -sovelluksen ja PIXMA G6050 -tulostimen avulla.