A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

ELÄINKUVAUS LUONNOSSA

Pienikokoinen PowerShot SX740 HS kulkee kevyesti mukana luonnossa

Oksalla kiipeilevä orava, puiden takaa ujosti kurkisteleva peura, punarinta lintulaudalla – luontokuvauksessa tarvitaan nopeita refleksejä ja taitoa päästä huomaamattomasti lähelle kuvauskohteita. Taskukokoisen Canon PowerShot SX740 HS -kameran 40-kertaisen optisen zoomauksen ja 4K-tarkkuuden ansiosta pääset lähelle toimintaa ja saat täydellisiä kuvia niin leppoisalla kävelyllä tai oman puutarhasi rauhassa kuin kiehtovalla safarillakin.

Kevyt ja pienikokoinen zoom on kätevä matkakumppani viidestä syystä.

1. Kameran 40-kertaisen zoomauksen ansiosta saat hyvin kuvaan kaukana olevat kohteet.

Gnuu tasangolla Nairobin kansallispuistossa Keniassa. © Georgina Goodwin
Tehokas 40-kertainen optinen zoomaus sekä ZoomPlus-tekniikka tuottivat terävästi tarkennetun kuvan kenialaisesta gnuusta kuvan lähennyksestä huolimatta. © Georgina Goodwin

Canon PowerShot SX740 HS -kameran tehokkaan 40-kertaisen optisen zoomauksen ansiosta voit pysyä sopivalla etäisyydellä eläimistä ja kuvata niitä rauhassa ilman, että ne pelästyvät ja otollinen kuvaustilanne menee sivu suun, kuten luontokuvauksessa usein käy. Zoomauksen rajausapu auttaa pitämään kohteen kuvassa, ja kameran ZoomPlus-tekniikka suurentaa optisen zoomauksen digitaalisesti 80-kertaiseksi.

2. Taskukokoinen kamera kulkee kätevästi mukana.

Kompakti kamera kulkee kätevästi mukana niin metsässä, safarilla kuin rannallakin, joten saat saumattomasti talteen kaikki tärkeät hetket. Kevyt taskukokoinen Canon PowerShot SX740 HS -kamera on vain 4 cm:n paksuinen. Se on helppo pitää käden ulottuvilla, joten nappaat kätevästi kuvan vaikkapa pään yläpuolella kaartelevasta petolinnusta tai varjoissa lymyilevästä cityketusta. Pienikokoisen kameran mahdollisuudet ovat rajattomat, ja saat sillä teräväpiirtolaatuiset luontokuvat missä ja milloin vain.

3. Voit kuvata monipuolisista kulmista.

Canon PowerShot SX740 HS -kameran kääntyvän LCD-näytön ansiosta otat täydellisiä selfieitä luonnon helmassa, etenkin kameran Self Portrait (Omakuva) -tilassa. Monipuolisen 180 astetta kallistuvan näytön ansiosta voit kuvata esimerkiksi alaviistosta kumartumatta ja seurata samalla kuvaa näytöstä.

4. Otokset on helppo jakaa.

Lähikuva 60 sarvikuonon lauman yhdestä jäsenestä kaksi loisnokkelia selässään Nairobin kansallispuistossa. Tällaisia kuvia on mukavaa jakaa ystävien nähtäville sosiaalisessa mediassa. © Georgina Goodwin

Jos haluat jakaa valokuvia perheen ja ystävien nähtäville, Canon PowerShot SX740 HS -kameran Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydellä muodostat kätevästi yhteyden älypuhelimeesi. Canon Camera Connect -sovelluksen automaattisella siirtotoiminolla siirrät kuvat hetkessä puhelimeen tai tablet-laitteeseen ja jaat ne sieltä suoraan sosiaaliseen mediaan tai lähetät perheelle tai ystäville. Vaikka et haluaisikaan jakaa kuviasi ja kuvaat pelkästä kuvaamisen ilosta, voit varmuuskopioida toiminnolla uusimmat kuvat helposti tietokoneeseen.

Pienikokoisellakin kameralla voi kuvata videon laadusta tinkimättä. Pienikokoisella ja tehokkaalla Canon PowerShot SX740 HS -kameralla kuvaat hämmästyttävän laadukkaat 4K-videot, joissa erottuvat kuvattavan eläimen jokainen karva tai linnun höyhenpeitteen kiehtovat yksityiskohdat. Suuri tarkkuus ja optinen kuvanvakain takaavat laadukkaan kuvan myös liikkuessasi. Kuvatusta videosta voi ottaa myöhemmin myös stillkuvia, ja intervallivideokuvaustilassa saat vaikuttavia videoita esimerkiksi auringonlaskusta.

Teksti: Tamzin Wilks

Aiheeseen liittyvät artikkelit
A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

LUONTOKUVAUS

Uppoudu luontoon

Luontokuvaaja Tolga Aktas kertoo, miten PowerShot ZOOM voi auttaa pysymään hetkessä.

A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

LUONTOKUVAUS

Luontokuvausvinkkejä

Näillä vinkeillä ja tekniikoilla viet luontokuvasi uudelle tasolle ja saat kaiken irti Canon-kamerastasi ja -objektiiveistasi.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

ELÄINKUVAUS LUONNOSSA

Vaikuttavia ja nopeita luontokuvia Canon EOS 90D -kameralla

Uskomattomat hetket luonnossa tapahtuvat kuin silmän räpäyksessä, siksi nopea Canon EOS 90D on valokuvaaja Markus Varesvuon suosikkikamera. Katso hänen upeat kuvansa.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin