Photo printing buyer’s guide

TULOSTUS

Viidentyyppisiä ihmisiä, jotka ehdottomasti tarvitsevat tulostimen – oletko sinä yksi heistä?

Tarvitsetko oikeasti tulostinta? Itse asiassa useimmat meistä tarvitsevat. Silloin tällöin erilaisia papereita voi toki tulostaa koulussa tai töissä, mutta usein sitä löytää itsensä tilanteesta, jolloin oma tulostin olisi säästänyt rutkasti aikaa ja vaivaa, ilahduttanut lapsia tai auttanut yritystoiminnassa.

Ei kuitenkaan kannata ostaa mitä tahansa tulostinta, sillä eri tarpeisiin on olemassa erilaisia tulostimia. Tämän artikkelin avulla voit selvittää, mikä on sinulle sopivin tulostin.

Nuoret vanhemmat

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Lasten luovuus on huipussaan peruskoulun aikana. Vanhempana haluat varmasti antaa lapsellesi luovia virikkeitä ja valmistaa heitä tulevan lukukauden haasteisiin. Tarvitset tulostimen, jota on helppo käyttää esimerkiksi kotitehtävien tulostamiseen mutta joka tarjoaa myös luovia mahdollisuuksia.

Canon PIXMA TS9551C on kompakti monitoimilaite, jolla voi tulostaa jopa A3-koon paperille sekä skannata ja kopioida A4-kokoisia asiakirjoja. Siinä on suuri 10,8 cm:n kosketusnäyttö ja intuitiivinen käyttöliittymä, jota lapset osaavat itsekin käyttää. Tulostimella voi toteuttaa erilaisia luovia projekteja, ja se tukee myös erikoisempia tulostusmateriaaleja, kuten Canonin magneettista tai uudelleen liimattavaa valokuvapaperia (saatavana joulukuussa 2018). Uuden iOS- ja Android-laitteille saatavan kynsitarrasovelluksen avulla voi tulostaa myös omia kynsitarroja (saatavana marraskuussa 2018). Lisäksi Canon PIXMA TS9551C:llä voi tulostaa lahjapaperia ja leikekirjojen sivuja suoraan kosketusnäytöltä, jossa valittavissa on 45 eri kuviota.

Täydellinen kaveri tulostimelle on Canonin maksuton Creative Park -verkkopalvelu, joka tarjoaa loputtomasti hauskaa tekemistä. Palvelussa on valtavasti erilaisia malleja, joita lapset voivat tulostaa ja askarrella aina naamareista ja pop-up-korteista nukkeihin, paperilentokoneisiin, dinosauruksiin ja avaruusaluksiin.

Valokuvauksen opiskelija

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Valokuvausharrastajat ja alan opiskelijat käyttävät suuren osan ajastaan kuvaustaitojensa hiomiseen. Töiden näkeminen konkreettisessa muodossa auttaa arvioimaan ja kehittämään niitä, joten opiskelijat tilaavat jatkuvasti kuvia verkosta näyttääkseen niitä opettajalle, ystäville tai opiskelijatovereille. Verkkotilauksia joutuu kuitenkin aina odottamaan, joten eikö olisi kätevämpää, jos voisit tulostaa haluamasi työt heti kotona?

Tulostimen valinnassa on tärkeintä, että tulostin pystyy tekemään laadukkaita reunattomia kuvia A4-kokoon saakka, jolloin pienetkin yksityiskohdat näkyvät selkeästi. Käytetty muste vaikuttaa suuresti kuvan laatuun, joten kannattaa suosia aitoja Canon-musteita. Tyylikäs langaton Canon PIXMA TS8250 tuottaa laadukkaita ja yksityiskohtaisia kuvia kuuden erillisen musteen avulla. Kuten kaikki markkinoiden parhaat mallit, se tukee saumattomasti eri yhteyksiä ja Canon PRINT -sovellusta – sekä AirPrintia, Androidin Mopriaa ja Windows 10 Mobilea – joten tulostus älypuhelimesta tai tabletista onnistuu helposti.

Yrittäjä

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Printer fun for everyone

LUOVAA TULOSTUSTA

Tulostamisen hauskuutta koko perheelle

Kuusi tapaa piristää kotiasi, arkeasi ja laitteitasi PIXMA-tulostimen avulla.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

TULOSTUSVINKKEJÄ

Paras tulostin kotitoimistoihin

Tee kotona työskentelystä saumatonta Canon PIXMA TR4650 -tulostimella.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

TULOSTUSVINKKEJÄ

Usein kysytyt kysymykset tulostimista, musteista ja papereista

Canonin asiantuntija Suhaib Hussain vastaa yleisimpiin kysymyksiin tulostintekniikoista, musteista ja papereista.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Vietätpä työaikasi kokonaan kotitoimistossa tai ravaat työpaikan ja kodin välillä, tehokkaan tulostimen puuttuminen kotoa alkaa varmasti pian turhauttaa.

Pienestä koostaan huolimatta tyylikäs Canon PIXMA TS9550 pystyy tulostamaan jopa A3-koon asiakirjoja, joten sen avulla on helppo luoda kotonakin tulosteita, joita kelpaa esitellä asiakkaille ja kollegoille. Lisäksi sillä voi luoda ammattimaisia vihkoja suoraan 10,8 cm:n kosketusnäytöltä. Canon PIXMA TS9550 tulostaa erityisen selkeitä asiakirjoja, sillä siinä käytetään erillistä, tekstiä terävöittävää pigmenttimustetta. Automaattinen asiakirjansyöttölaite mahdollistaa jopa 20-sivuisen asiakirjan kopioimisen ja skannauksen kerralla (A4-, Letter- tai Legal-koossa) ilman että joka sivua täytyy asettaa erikseen.

Canon PIXMA TS9550 -tulostimen voi liittää myös osaksi älykästä toimistoympäristöä. Tulostimeen on hiljattain lisätty Amazon Alexa* -tuki, joten sillä voi tulostaa listoja ja muita asiakirjoja antamalla äänikomennon, kuten "Alexa, start Canon Printer" (Alexa, käynnistä Canon-tulostin), Amazon Echon tai muun Alexa-laitteen kautta. Äänikomennoilla voi myös tarkistaa tulostimen mustetasot.

Artistinen vaikuttaja

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Ympäristö inspiroi sinua kaikkialla minne menet, ja löydät aina ensimmäisenä parhaat kuvauskohteet ja jaat tuotoksesi sosiaalisessa mediassa. Vaikka jaat kuvia pääosin sähköisesti, tulostin antaisi sinulle mahdollisuuden säilyttää ideasi konkreettisessa muodossa senkin jälkeen, kun ne ovat hautautuneet seuraajiesi somesyötteisiin. Valokuvatulostimen avulla saat kuvia seinällesi, mutta se antaa sinulle myös mahdollisuuden laajentaa luovuuttasi. Tulostettujen kuvien avulla voit laajentaa töidesi vaikutuspiiriä ja kokeilla siipiäsi muissakin genreissä.

Pienikokoinen SELPHY CP1300 mahtuu laukkuun ja tuottaa nopeasti pitkäkestoisia tulosteita. Voit lähettää älypuhelimella tai Wi-Fi-kameralla ottamasi kuvan suoraan SELPHY-tulostimeen ja tulostaa sen heti 102 x 152 mm:n kokoisena. Anna töidesi inspiroida sinua ja muita uusilla tavoilla.

Taidekuvaaja

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Ensimmäinen näyttelysi kameraseurassa poiki pian kutsun esitellä töitäsi paikallisessa kahvilassa. Nyt olet myynyt jo joitakin printtejä, jotka olet tilannut paikalliselta laatupainofirmalta. Olet kuitenkin alkanut kaivata enemmän vapautta vaikuttaa painoprosessiin ja haluaisit pystyä reagoimaan nopeammin tilauksiin. Omalla valokuvatulostimella voisit myös tulostaa töitä etukäteen myytäväksi markkinoilla ja taidemessuilla.

Tulostimen on oltava yhteensopiva taidevalokuvapapereiden ja kankaiden kanssa, jotta voit painaa kuvasi materiaalille, jossa ne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Muista myös varmistaa, että tulostimen mustevalikoiman väriskaala on tarpeeksi tarkka ja laaja. Canonin ammattitulostimet PIXMA PRO-100S, PIXMA PRO-10S ja palkittu A2-tulostin imagePROGRAF PRO-1000 ovat luotettavin valinta näyttelytöiden tulostamiseen. Niissä käytetään erillisiä mustavalkomusteita, joiden ansiosta mustan sävyt ovat kylläisen täyteläisiä ja tekevät vaikutuksen galleriaympäristössä. Lisäksi PRO-10S- ja PRO-1000-tulostimissa käytetään pigmenttipohjaisia musteita, joiden värit säilyvät pidempään. Näin taiteestasi on iloa katsojille vuosikymmeniksi eteenpäin.

Ammattilaislaatuisten tulosteiden tekeminen ei myöskään ole vaikeaa: Canonin Print Studio Pro -laajennuksen avulla voit tulostaa helposti ammattitason printtejä.

* Amazon ja Alexa ovat Amazon.com, Inc:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

Kirjoittaja Oliver Atwell

Katso myös

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin