Mirror Photography Tips Header

Vinkkejä peilien hyödyntämiseen valokuvauksessa

Peilien avulla voi tuoda muotokuviin helposti uusia ulottuvuuksia. Lue vinkkimme niiden käytöstä ja kokeile rohkeasti uusia, hauskoja tapoja kuvata.

Kokeile erilaisia peilejä ja tehosteita. Peilit ovat kätevä kuvausapu niin studiossa kuin kotonakin: ne ovat halpoja, niitä saa eri kokoisina ja muotoisina ja niillä voi tehdä muotokuviin monenlaisia tehosteita.

Pidä sommittelu yksinkertaisena ja hyödynnä värejä – kuten tässä surrealistisessa muotokuvassa, jossa on käytetty apuna yhtä peiliä.

Yritä saada kuvaan mahdollisimman paljon valoa, niin voit minimoida kohinan matalalla ISO-arvolla ja ehkäistä kameran tärähtelyä lyhyellä valotusajalla.

Loputon kuva: tässä esimerkissä valokuvaaja on luonut loputtomasti toistuvan kuvan käyttämällä kahta peiliä. Asettele peilit niin, että kamera ja lamput eivät näy kuvassa.

Terävyysalue – ehkäise epätarkkuutta asettamalla aukon arvoksi f/5,6 tai pienempi. Näin laajennat tarkennettua aluetta siten, että kun tarkennat silmiin, myös nenä ja korvat näkyvät tarkasti.

Aseta peili lattialle, kuvaa alaspäin ja käännä kuva jälkikäsittelyssä oikein päin, niin saat mielenkiintoisen kuvan.

Ohjaa kuvauskohdetta – kun kuvaat ihmisiä, muista antaa heille selkeitä ohjeita kuvauksen aikana. Kerro selkeästi, mitä haluat, jotta kuvattavien on helppo noudattaa ohjeita. Peilikuvauksessa kohteella ei välttämättä ole aavistustakaan, miltä lopullisen kuvan pitäisi näyttää. Kannattaa siis ottaa muutama testikuva ja näyttää niitä kohteelle, jotta hän ymmärtää, mitä haet. Luovuus on tärkeää, joten rohkaise kohdetta kertomaan myös omista ideoistaan.

Kokeile rohkeasti. Tämäntyyppiset kuvaukset eivät useinkaan noudata tiettyä kaavaa, vaan ne kehittyvät sitä mukaa, kun nähdään, mikä toimii ja mikä ei. Valmistaudu kokeilemaan erilaisia kuvakulmia ja asentojen ja peilien yhdistelmiä, kunnes löydät sopivan. Kun löydät toimivan kuvakulman, jatka kuvaamista, kunnes olet täysin tyytyväinen lopputulokseen.