Christine Sonvilla looking through printed copies of photographs scattered on a table.

TULOSTUS

Vaikuttavia valokuvia: tulostaminen voi tarjota uusia etuja

Jos haluat parantaa valokuvaustaitojasi, opettele tunnistamaan valokuvistasi ominaisuuksia, joita voisi vielä kehittää. Helppo keino tähän on tulostaa valokuva ja tarkistaa sen värit ja kuvanlaatu. Tulostettua kuvaa on kätevä käännellä kädessä ja sitä voi katsoa myös tarpeeksi läheltä.

Christine ja hänen aviomiehensä Marc ovat jo yli kymmenen vuoden ajan keskittyneet luontokuvaukseen. Heidän valokuviaan on julkaistu kirjoina ja aikakauslehdissä eri puolilla maailmaan – mukaan lukien National Geographic -lehdessä.

"Valokuva näyttää tulostettuna erilaiselta kuin kameran tai tietokoneen näytössä," sanoo Christine: "Tulostaminen antaa valokuvaajalle mahdollisuuden nähdä omat valokuvansa uudesta näkökulmasta. Näet tulosteesta helposti, missä olet onnistunut ja missä on vielä parannettavaa. Seuraavaksi sinun on selvitettävä miten voit korjata havaitsemasi virheet. Mitä enemmän teet tätä, sitä nopeammin opit uutta."

"Tulostettu tai painettu kuva jättää katsojaan pidempiaikaisen vaikutuksen kuin internetissä tai yhteisöpalveluissa päivittäin nopeasti vilahtavat tuhannet kuvat", lisää Marc. "Tulostetussa kuvassa on jotain erityistä."

Christine and Marc stand by a printed version of one of their shots displayed as part of an outdoor exhibition in a forest.
Christine ja Marc kokeilivat innovatiivisia uusia tapoja esitellä teoksiaan, kuten ulkoilmanäyttely, jossa heidän valokuvansa on yhdistetty ympäröivään luontoon. Tulosteiden on tällöin oltava riittävän suuria, kestäviä ja väreiltään eloisia.

Kotona tulostamiseen sopii erinomaisesti tyylikäs langaton Canon PIXMA TS8350 Series -monitoimilaite. Kuuden erillisen mustesäiliön ja Canonin FINE-tekniikan ansiosta tällä A4-koon monitoimilaitteella voi tuottaa studiolaatuisia tulosteita. Canonin ChromaLife100-musteella tulostetut värit kestävät jopa 100 vuotta. Muistikorttipaikan ansiosta voit tulostaa kuvia suoraan SD-muistikortilta.

Miten tulostaminen voi parantaa kuvaustaitojasi? Christine ja Marc kertovat kokemuksistaan ja antavat asiantuntijavinkkejä.

Katso valokuviasi uudesta näkökulmasta

A Canon   Colorado 1640 printing out a large-scale shot of a brown bear in a forest.
Christine ja Marc luottavat suurikokoisten tulosteiden tuottamisessa Colorado 1640 -laitteeseen.

Tulostaminen tarjoaa erinomaisen tavan jakaa valokuvia muille. Entäpä jos keräisit suosikkikuvasi albumiin ja jakaisit sen ystävillesi? Käsinkosketeltavissa kuvissa on jotain erityistä, ja lahjana annettu valokuvakirja päihittää digikuvat milloin tahansa.

"Monesti käy myös niin, että vasta tulostetussa valokuvassa tulevat esiin kaikki kuvauskohteen ominaisuudet. Joskus huomaan jonkin yksityiskohdan vasta tulosteessa", kertoo Christine.

Christine ja Marc järjestävät usein näyttelyitä, ja niihin he usein tulostavat valokuvia Canon imagePROGRAF Pro-1000 -laitteella, joka tukee jopa A2-kokoisia materiaaleja ja jonka väritarkkuus on omaa luokkaansa 12 eri musteen ansiosta. Vaativampien tulosteiden, kuten banderollien ja muiden suurikokoisten valokuvien, tuottamiseen he käyttävät Colorado 1640 -laitetta. Suuret tulosteet uhanalaisista karhuista ja kissaeläimistä ovat vaikuttava näky.

Tulostus avaa uusia näkökulmia

A close up shot of a red squirrel on the driveway to a stately manor in Vienna.
Valokuvien valitseminen tulostettavaksi – seinälle ripustettavaksi tai näyttelyyn – auttaa valokuvaajaa myös erottamaan hyvät valokuvat huonoista.

Joskus valokuvaustaitojen kehittyminen edellyttää, että arvioidaan rehellisesti omia teoksia. Tässä suureksi avuksi on kätevä tulostin, kuten Canon PIXMA TS8350 Series -laite.

Kun valitset kuvia julkaistavaksi tai näyttelyä varten, opit samalla tunnistamaan ominaisuuksia, jotka tekevät joistakin valokuvista muita parempia. Jos olet edelleen epävarma, kysy rohkeasti muilta, neuvoo Marc.

"Parhaan palautteen saamme yleensä valokuville, jotka ovat esillä tulosteina näyttelyissä," kertoo Marc. "Näyttelyissä kävijät keskittyvät muutamaan kymmeneen esillä olevaan kuvaan, sen sijaan, että selaisivat tuhansia Instagram-kuvia. Pienempi määrä kuvia saa katsojan keskittymään tarkemmin yksittäisen kuvan ominaisuuksiin. Tällöin myös saamamme palaute on rehellisempää, ja se on – varsinkin luontokuvauksessa – loistava lähtökohta omien taitojen parantamiselle."

Ikuista silmiä hivelevät värit

Wildlife photos by Christine Sonvilla and Marc Graf on display in an outdoor exhibition in a forest.
Christinen ja Marcin suurikokoiset valokuvatulosteet on tuotettu innovatiivista UVgel-tekniikkaa hyödyntävällä Colorado 1640 -laitteella. Värit säilyvät kirkkaina ja yksityiskohdat selkeinä myös ulkotiloissa.

Eräs isoimmista ongelmista valokuvien verkkojakelussa on, ettei valokuvien katselutapaan voi juurikaan vaikuttaa – eikä erityisesti siihen, miten eri värit näkyvät. Canon PIXMA TS8350 Series ja ChromaLife100-muste varmistavat, että tulosteiden värit säilyvät eloisina ja yksityiskohdat tarkkoina jopa 100 vuotta*.

"Yksi tärkeimmistä syistämme valita Canonin tulostimet on niiden väritulostuksen erinomainen kestävyys", kertoo Christine. "Tulosteet voivat olla ulkona vaikka koko vuoden, eikä UV-säteily vaikuta väreihin juurikaan – kuvat säilyvät yhtä korkealaatuisina kuin tulostuspäivänä. Niinpä usein voimme käyttää samoja tulosteita näyttelyn siirtyessä seuraavaan paikkaan."

Teksti: Natalie Denton


*Perustuu Canonin nopeutettuun testausmenetelmään, jossa tuloste säilytetään pimeässä tilassa, jonka lämpötila, kosteus ja ilman pitoisuus pysyvät samoina. Tämä simuloi tulosteen säilytystä albumin muovitaskussa. Canon ei voi taata tulosteiden pitkäikäisyyttä. Kestävyys voi vaihdella tulostetun kuvan, kuivumisajan, käyttö- ja säilytysolosuhteiden ja ympäristön mukaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

TULOSTUSVINKKEJÄ

Usein kysytyt kysymykset tulostimista, musteista ja papereista

Canonin asiantuntija Suhaib Hussain vastaa yleisimpiin kysymyksiin tulostintekniikoista, musteista ja papereista.

A squirrel looks up, paws in front of its body, surrounded by a field of white daisies and lush green grass up to its shoulders.

ELÄINKUVAUS LUONNOSSA

Kuvaa harkiten: opi ottamaan upeita luontokuvia

Christine Sonvilla ja Marc Graf kertovat parhaat vinkkinsä luontokuvaukseen ja luonnonsuojelutietoisuuden lisäämiseen.

A before and after image of a marshy landscape, unedited on the left and in black and white on the right.

MUOKKAUKSEN PERUSTEET

Tulostettavien maisemakuvien muokkaus

Muokkaustekniikoita, joilla maisemakuvistasi tulee taideteoksia.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin