Sepia-Station-Nelson- Lourenço

"Hymyilevät sielut" ja hiljaisuuden voima

Lissabonissa Portugalissa syntynyt Nelson Lourenço on harrastajavalokuvaaja, jolla on maisterintutkinto teknilliseltä alalta ja tohtorintutkinto markkinoinnista. Hän on aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta, mutta kuvaamisesta tuli todellinen intohimo, kun Nelson sai viikonlopuksi lainaan ystävänsä Canon-kameran. Se oli rakkautta ensi painalluksella! Ensimmäisen kömpelön otoksen myötä Nelson ymmärsi, että hän oli kohdannut aivan uuden maailman.

Rush hour, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/60 s, f/5,6, ISO 100

Miksi rakastat valokuvaamista?

"Valokuvaamisen ansiosta voin jakaa näkökulmani maailmaan muiden kanssa. Haluan kuvatessani tavoittaa asioiden sielun. Sielut ovat kuitenkin ujoja, ja niinpä minun on saatava ne hymyilemään. Kaikki muuttuu helpommaksi hymyillessä. Tavoittaessani hymyn tiedän, että olen saanut upean kuvan. Itseni ilmaiseminen tällä tavalla saa minut tuntemaan itseni vapaaksi."


Shadows will always follow us, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1.6 s, f/4,0, ISO 100

Mikä inspiroi sinua ottamaan valitsemasi kuvat?

"Kaikkia kuvia yhdistää yksi asia: odotus. Yleensä vaeltelen ympäriinsä ja etsin tunnelmaa, joka kiinnittää huomioni. Kun löydän oikean paikan, pysähdyn paikoilleni ja katselen ihmisiä, kunnes tunnen olevani yksi heistä. Sitten odotan. Kun hetki on täydellinen, painan laukaisinta."


The surfer, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/125 s, f/16, ISO 100

Kuinka luot tunnelman kuviisi?

"Minulle tunnelma tarkoittaa sitä, että ottamani kuva onnistuu herättämään tunteita katsojassa. Tämä vaatii kuvalta elementtejä, jotka johdattavat katsojan kuvan kertomaan tarinaan. Yritän aina näyttää kuvissani ihmisen läsnäolon, vaikka vain taustalla. Kiinnitän erityistä huomiota myös valoon ja ohjaan sen avulla huomion kuvan päähenkilöihin."


A splash of joy, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/2000 s, f/5,6, ISO 100

Jos voisit vangita kuvaasi yksittäisen hetken, mikä se olisi ja miksi?

"Hiljaisuus. Se hetki, jolloin ihminen on täysin eristetty maailmasta – jopa väkijoukon keskellä. Hiljaisuus kätkee sisäänsä pelkoa, iloa, kyyneleitä, toivoa tai pelkkää absurdia tyhjyyttä. Tällaista hiljaisuutta yritän kuvissani tavoittaa. Toisten ihmisten hiljaisuuden ymmärtäminen tekee meistä viisaampia."


Ready to shoot, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/15 s, f/6,3, ISO 100

Lisätietoja Nelsonin valokuvista löydät tästä