VLOGGAAMINEN

Mitkä ovat parhaat varusteet sisällön tuottamiseen?

Hyvä kameralaitteisto on tärkeä, jotta sisällöntuottajana erottuu verkossa. Katso, millaisia varusteita Crew Create -taiteilijat käyttävät ja miten ne auttavat luomaan ainutlaatuista sisältöä.
Seinälle spraymaalipurkkien viereen asetettu Canon PowerShot G7 X Mark III, johon on kiinnitetty gimbaali.

Jos olet vaikuttaja tai käytät muuten aikaa sosiaalisen median julkaisuihin, olet luultavasti siirtynyt käyttämään muuta kuin älypuhelinta. On tärkeää valita kameravarusteet, jotka tukevat luovuuttasi. Sisällön laadun parantaminen hyvien varusteiden avulla on loistava tapa erottua joukosta. Verkkoympäristöissä on nykyään runsaasti erilaisia sisällöntuottajia, joten nähdyksi tuleminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen.

Canonin Crew Create -kampanja on tuonut yhteen neljä innovatiivista verkossa toimivaa taiteilijaa, jotka kaikki käyttävät Canonin varusteita. Nyt he työskentelevät yhdessä ja innostavat toisiaan vapauttamaan luovuutensa. Kerromme, millaisia vloggaus- ja valokuvausvälineitä kukin taiteilija käyttää, miksi he pitävät niistä ja miten ne auttavat heitä erottumaan.

Liikkeellä EOS M50 Mark II -kameran kanssa

Omakuva vaaleanpunaiseen puseroon pukeutuneesta naisesta, jolla on siniset hiukset, Canon EOS M50 Mark II -kameran kosketusnäytöllä.

”Haluan, että kameraa on helppo ymmärtää ja käyttää, mutta siinä on myös oltava tarpeeksi ominaisuuksia ja mahdollisuuksia opetella uusia niksejä”, sanoo Nifè, joka käyttää Canon EOS M50 Mark II -kameraa. Hän pitää etenkin sen kääntyvästä kosketusnäytöstä.

Nifè kuvaa usein käsivaralta tai vloggaa liikkeellä, joten hän tarvitsee kevyet varusteet, joita voi käyttää sekä kotona että kaupungilla. Sisältö on pidettävä tuoreena ja ainutlaatuisena, joten älypuhelin ei riitä, vaan hän tarvitsee varusteet, jotka tarjoavat huippulaatua ja runsaasti luovia mahdollisuuksia.

”Minulla on Canon EOS M50 Mark II. Se on kiva ja kevyt, ja kulkee kätevästi mukana”, sanoo Nifè. ”Laatu on koko ajan tärkeämpää. Kaikki rakastavat luonnollisia puhelimella kuvattuja videoita, mutta laadukkaan liikkeen yhdistäminen laadukkaisiin videoihin herättää ihmisten huomion.”

”Jos haluan laadukkaampaa jälkeä ja selkeitä kuvia, käytän kameraani. Silloin voin myös muuttaa sisällön ilmettä kokeilemalla erilaisia objektiiveja. Jos haluan esimerkiksi sumean taustan, käytän tiettyä objektiivia. Jos vloggaan ulkona ja haluan kuvaan enemmän ihmisiä, laajakulmaobjektiivi on täydellinen valinta.”

Nainen kuvaa jalustaan kiinnitetyllä Canon-kameralla. Hänellä on vaaleanpunainen paita ja siniset letit.

Nifè

Lontoossa asuva afrobeat-tanssija ja vloggaaja.

Sosiaalinen media: 1,5 miljoonaa TikTok-seuraajaa@itsjustnifee
Suosikkivarusteet:
Canon EOS M50 Mark II
Canonin jalustakahva HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5,6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3,5-6,3 IS STM

Vaikka kameran 24,1 megapikselin kenno tarjoaa upeita tuloksia, Nifè haluaa muutakin kuin terävää sisältöä. Terävät videot eivät erotu, jos ne tärisevät. ”Käteni eivät ole kaikkein vakaimmat”, hän myöntää. ”Kun vloggaan, tanssin tai kuvaan jotakuta, on hienoa, että objektiiveissani on sisäinen kuvanvakain. Minun ei tarvitse olla täydellinen.”

Nifèlla on Canon HG-100TBR-jalustakahva, joka toimii vankkana kolmijalkana tai vloggauskahvana. Lisäksi siinä on irrotettava Bluetooth-kauko-ohjain. Kameran kääntyvään kosketusnäyttöön yhdistettynä se tarjoaa runsaasti joustavuutta.

”Voin asettaa kameran, irrottaa kauko-ohjeimen ja aloittaa tallennuksen siellä, missä seison. Se on erittäin kätevää, koska luon monenlaista sisältöä”, hän sanoo. ”Työskentelen paljon musiikin kanssa ja tanssin, joten on kätevää, että kamerassa on itselaukaisu. Ehdin pois kameran luota ja voin asettua aloitusasentoon ja nähdä miltä näytän ennen kuin lähden liikkeelle.”

Ryhdy luovaksi EOS RP -kameran kanssa

Tummaan paitaan pukeutunut mies istuu pöydän edessä kotistudiossaan ja pitelee Canon EOS RP -kameraa silmiensä edessä.

”En ole missään nimessä ammattivalokuvaaja. Minulla on Canon EOS RP -kamera, ja huomasin heti, että se on mahtava kamera kuvaamiseen”, sanoo Jack Garratt. Hänestä on hienoa, että kamera haastaa hänet laajentamaan luovuuttaan, mutta on samalla intuitiivinen ja helppokäyttöinen.

Muista sisällöntuottajista erottuminen vaatii omien rajojen rikkomista. Jack Garratt on muusikko, joka pyrkii aina olemaan entistä luovempi. Siinä onnistuakseen hän tarvitsee varusteensa – soittimen tai kameran – jonka avulla hän on valmis mihin tahansa luovaan haasteeseen. Canon EOS RP vastaa hänen odotuksiinsa. Selkeys ja langattomat toiminnot tekevät kamerasta tarpeeksi yksinkertaisen, mikä vapauttaa hänen luovuutensa.

”Se on todella intuitiivinen”, sanoo Jack. ”Huomasin nopeasti, että kuvistani tulee juuri sellaisia, millaisiksi kuvittelin ne. Se on mahtavaa – se lisää itseluottamusta ja kannustaa minua tutustumaan kameraan kunnolla.” Kameran intuitiivisuus innostaa Jackia tutustumaan asetuksiin ja käyttämään kameraa luovana välineenä.

Voit lukea lisää kamerastasi lataamalla Canon Photo Companion -sovelluksen.

Ruskeahiuksinen mies näkyy Canon EOS RP -kameran etsimen läpi.

Jack Garratt

Brit Award -palkittu muusikko ja tuottaja.

Sosiaalinen media: 90,9 tuhatta Instagram-seuraajaa@jackgarratt
Canon-varusteet:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

”Nopeus on keskeistä, koske idea on tuore vain niin kauan, kuin se on mielessäsi. Kun voi ottaa kuvan, lähettää sen heti puhelimeen ja jakaa sen, asiat pysyvät käynnissä ja hetki jatkuu hieman kauemmin.”

Voit jakaa kuvia älypuhelimestasi Canon Camera Connect -sovelluksella ja tallentaa kuvasi image.canon-järjestelmällä, joka on Canonin siirto- ja pilvipalvelujärjestelmä tiedostoille. Se vie kuvat kamerasta, jotta ne ovat saatavilla laitteillasi ja pilvipohjaisilla alustoilla.

Valitsemalla parhaan vlogi- ja valokuvauskameran voit pitää kaiken sisältösi mahdollisimman laadukkaana. Monipuolinen Canon EOS RP ja sen suuri täysikokoinen kenno takaavat rajoituksettoman vapauden. ”Kun tiedän, että on mahdollisuus kuvata 4K-laadulla, minusta tuntuu, ettei rajoituksia ole”, sanoo Jack.

”Kun striimaan, liikun paljon”, hän kertoo. ”Automaattitarkennuksen kasvojen ja silmien seurantajärjestelmän ansiosta voin luoda haluamaani sisältöä.”

Nopeat urheilusuoritukset ja EOS R6

Henkilö ottaa Canon EOS R6 -kameraa laukusta, joka on jalkapallon vieressä.

Ewan Baggot pitää Canon EOS R6 -kameran upeasta laadusta, joka näkyy hänen sisällössään. ”Kuvanlaatu on minulle tärkeintä. Verkkoympäristöt ovat nykyään niin täynnä, että joukosta on erotuttava.

”Käytän mielelläni Canon EOS R6 -kameraa, koska se on niin monipuolinen”, hän sanoo. ”Minulla on Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM -objektiivi, jonka zoom ulottuu jopa 240 mm:iin asti. Se on uskomatonta. Voin asettaa sen puoliväliin asti ja zoomata silti laatikkoon. Pääsen hyvin kauas kohteesta tai erittäin lähelle sitä.

”Kuvanlaatu on uskomaton. 4K-laatu 60 kuvan sekuntinopeudella on kauniin saumatonta ja sulavaa. Myös hidastus 120 kuvan sekuntinopeudella näyttää kauniilta”, hän jatkaa ”Automaattitarkennuksen seuranta on loistava. Liikun niin nopeasti jalkapallon kanssa, että on riski, että näyn kuvassa epäterävänä. Automaattitarkennus on kuitenkin nopea, ja voin seurata vaikkapa silmiäni, jalkojani tai sääriäni.”

Valkoiseen huppariin pukeutunut mies, joka pitelee jalkapalloa vasemmassa kädessään ja Canon-kameraa oikeassa kädessään.

Ewan Baggott

Freestylejalkapalloilija, esiintyjä ja tuottaja.

Sosiaalinen media: 107 tuhatta Instagram-seuraajaa @eabskills
Canon-varusteet:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canonin RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Pelkät kuvaominaisuudet eivät kuitenkaan tee Canon EOS R6 -kamerasta täydellistä Ewanille. Sisältöä tuotettaessa käytettävyys ja käsiteltävyys ovat erittäin tärkeitä, ja kamera vastaa näihinkin vaatimuksiin.

”Voin kääntää näytön niin, että näen mitä teen”, Ewan intoilee. ”Kun harjoittelet jotain, tulokset pitää nähdä heti.

”Kun kyseessä on Canon, voin valita minkä tahansa kameran tietäen, että valikot ovat samanlaisia. Pidän todella paljon siitä, että voin ottaa jonkin toisen kameran ja tunnistaa sen käyttöliittymän. Sitä tietää, missä on, ja voi vain kuvata.”

Taidetta kätevästi PowerShot G7 X Mark III -kameralla

Graffiteilla maalatun seinän eteen kyykistynyt mies, jolla on Canon PowerShot G7 X Mark III -kamera.

Katutaiteilija Fat Cap Sprays haluaa, että kameralla voi luoda vaivattomasti upeaa sisältöä verkkoon. ”Haluan vain keskittyä taiteeseeni”, hän sanoo. ” Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran ansiosta voin luoda taidetta huoletta. ”Tiedän, että kameralla voi tallentaa upeaa sisältöä, joten voin keskittyä maalaamiseen.”

Fat Cap Spraysin kaltaisille sisällöntuottajille, jotka tuottavat jatkuvasti taidetta ja videoita ollessaan liikkeellä, tärkeä ominaisuus missä tahansa varusteessa on sen fyysinen muoto. Ilman kevyttä ja pienikokoista varustetta, kuten Canon PowerShot G7X Mark III -kameraa, upean sisällön tuottaminen liikkeellä on hankalaa.

”Kannan paljon materiaaleja taiteen tekemistä varten, enkä halua jättää yhtään väriä matkasta. On siis tärkeää, että minulla on tarpeeksi kompakti kamera, joka mahtuu laukkuun kaikkien materiaalien kanssa”, hän sanoo.

Jalustaan kiinnitetyllä kameralla kuvataan tummiin vaatteisiin pukeutunutta katutaiteilijaa, joka on kyykistynyt seinän viereen. Hänen edessään on spraymaalipulloja.

Fat Cap Sprays

Itä-Lontoossa asuva katutaiteilija, joka tunnetaan hehkuvista neonväreistään.

Sosiaalinen media: 5,3 miljoonaa TikTok-seuraajaa@fatcapsprays
Canon-varusteet:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Canonin jalustakahva HG-100TBR
Canonin suuntaava stereomikrofoni DM-E100

”Olen käyttänyt Canon HG-100TBR -jalustakahvaa, jotta voin kuvata läheltä yhdellä kädellä samalla kun maalaan toisella. Pidän siitä, että kamera on sopivan kokoinen ja todella kompakti ja kevyt. Pidän spraymaalipurkkia toisessa kädessä, joten en voi käyttää mitään liian raskasta, joka vaikuttaa maalaamiseen.”

On tietysti olemassa monia kannettavia videotallennuslaitteita, mutta Fat Cap Sprays tarvitsee kameran, joka tallentaa videon sulavana ja värit luonnollisina.

Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran sisäinen kuvanvakain on kätevä, sillä prosessia kuvatessa videon on näytettävä erittäin sulavalta. ”Pidän myös kuvanlaadusta. Teen töitä kirkkaiden värien kanssa, ja kamera tallentaa ne sellaisina kuin haluan ne nähtävän. On tärkeää, että se heijastaa taidettani aidosti, sillä teen katutaidetta, ja ihmiset näkevät katutaiteen omin silmin.”


Teksti: Peter Wolinski

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Näkymä valokuvaajan olkapään yli Canon EOS R10 -kameran LCD-näyttöön, jossa näkyy kaksi kuvattavaa flamenco-tanssijaa.

  TEKNOLOGIA

  Digitaalinen järjestelmäkamera vai peilitön kamera

  Oletko ajatellut siirtyä peilittömään kameraan? Vertailimme eroja, jotta sinun on helpompi päättää.

 • Nuori nainen, jolla on siniset letit, ottaa selfien rautatien vieressä.

  VLOGGAAMINEN

  Nosta online-sisältösi uudelle tasolle

  Kuusi vinkkiä ja tekniikkaa, joilla sisältösi erottuu joukosta.

 • Henkilö vloggaa Canon EOS R10 -kameralla. Taustalla on appelsiinipuu, joka notkuu hedelmistä.

  VLOGGAAMINEN

  Canonin parhaat vloggauskamerat

  Canonin vloggauskamerat herättävät vlogisi eloon, niissä on monipuoliset säädöt ja erinomainen videolaatu.

 • VLOGGAAMINEN

  Matkavloggausta ultralaajakulmaobjektiivilla

  Matkavloggaaja Chloe Gunning kuvaa päiväretken kaupunkiin Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivilla.