Canon cameras

Tutustu Canonin mukana tarinankerronnan maailmaan.

@Cecilie Harris

Canon on auttanut ihmisiä kertomaan tarinansa muille jo yli 80 vuoden ajan. Tuoteasiantuntijamme Mike Burnhill kertoo Canonin innovaatioista, jotka muokkaavat myös alan tulevaa kehitystä.

Kerro hieman itsestäsi, Mike – mitä teet Canonilla ja miten kauan olet ollut tehtävässäsi?

Olen ollut Canonilla töissä jo 11 vuotta ja olen ammattilaiskameroiden tuoteasiantuntija. Vastuualueeseeni kuuluvat EOS 1D -sarja, EOS 5D -sarja, L-sarjan objektiivit ja uusi EOS R -järjestelmä.

Aloitin yleisluonteisena tuoteasiantuntijana ja siirryin myöhemmin ammattilaistuotteiden asiantuntijaksi koko Euroopan alueella. Saan matkustaa paljon ja osallistua suuriin tapahtumiin, joissa tarjotaan CPS (Canon Professional Services) -palvelua – eli kaikkiin johtaviin urheilutapahtumiin ympäri maailmaa. Olin mukana Korean talviolympialaisissa ja Monacon F1-kilpailuissa ja vietin useita viikkoja jalkapallon MM-kilpailuissa Venäjällä. CPS tarjoaa paikan päällä ammattikuvaajille tukea ja palveluja, kuten välineistön puhdistusta, tarkastusta ja korjausta. Tuoteasiantuntijana minä annan kuvaajille neuvoja ja opetan heille uusia tapoja käyttää kameroita ja niiden ominaisuuksia. Tukemme avulla kuvaajat voivat keskittyä huoletta uskomattomien tarinoiden kuvaamiseen.

@Alessandro Trovati

Olet varmasti nähnyt paljon muutoksia sinä aikana, kun olet työskennellyt Canonilla. Mitkä ovat olleet mielestäsi merkittävimpiä virstanpylväitä?

Mieleeni tulee kaksi asiaa. Ensimmäinen on Canon EOS 5D Mark II -kameran lanseeraus vuonna 2008. Se oli ensimmäinen kerta, kun järjestelmäkamerassamme oli myös videokuvausmahdollisuus. Se oli myös alkusysäys vloggaukselle. Ennen Canon EOS 5D Mark II:ta vastaavan sisällön kuvaamiseen tarvittiin erillinen, kallis videokamera. EOS 5D Mark II mullisti videoteollisuuden. Se oli jännittävää aikaa – opimme sitä mukaa kun menimme eteenpäin. Nykyään Canon PowerShot G7 X on vloggaajien yleisimmin käyttämä kamera Euroopassa.

Toinen virstanpylväs oli vuonna 2014, kun Dual Pixel -automaattitarkennus esiteltiin Canon EOS 70D -kamerassa. Tämän ainutlaatuisen teknologian ansiosta kameralla voi tallentaa samaan aikaan kun sillä otetaan kuvia. Ajatus teknologiasta syntyi alun perin jo vuonna 1981, mutta meidän piti odottaa kymmeniä vuosia, ennen kuin tekniikka kehittyi niin, että se oli toteutettavissa.

Olet itsekin innokas valokuvaaja, Mike. Mitä kameraa käytät juuri nyt ja miksi?

Pääkamerani on tällä hetkellä Canon EOS 5D Mark IV. Olen pikku hiljaa opetellut käyttämään uutta EOS R -järjestelmää, jossa on kasvoja seuraava automaattitarkennus. Sen avulla kohdistuspiste on aina oikeassa paikassa, mistä on minulle paljon hyötyä: meillä on pieni vauva, ja häntä kuvatessa riittää, että rajaan näkymän suunnilleen oikein – minun ei tarvitse katsoa etsimen läpi vaan voin ilmeillä lapselle saadakseni häneltä hyviä ilmeitä.

@Mike Burnhill

Mitä kameraa suosittelisit aloittelijalle ja edistyneelle kuvaajalle?

Aloittelevalle valokuvaajalle suosittelisin Canon EOS 200D -kameraa. Se on pieni, kevyt ja helppo käyttää. Aloittelijasta kamerat voivat usein tuntua melko teknisiltä. Canon EOS 200D on kuitenkin suunniteltu helppokäyttöiseksi, ja siinä on suoraviivaiset valikot. Usein ihmiset tietävät, minkälaisen kuvan he haluavat – mutta heillä ei ole aavistustakaan siitä, miten se otetaan. Canon EOS 200D -kameran valikko neuvoo, miten erilaisia kuvia otetaan. Kun käyttäjä on oppinut perusasiat, hän voi vaihtaa edistyneempään valikkorakenteeseen, joka muistuttaa klassisia EOS-järjestelmän valikkoja.

Edistyneemmille kuvaajille suosittelisin Canon EOS 6D Mark II -kameraa – se on monille käyttäjille askel kohti uudentyyppistä valokuvausta. Suuremman kennon avulla voi käyttää kapeaa terävyysaluetta, joka on monien ammattivalokuvaajien suosiossa.

Mitä voimme odottaa seuraavaksi Canonilta?

Olemme juuri julkistaneet uuden EOS R -järjestelmän, joka on yhteensopiva kaikkien Canon EF -objektiivien kanssa vuodesta 1987 lähtien. Teimme puolen vuoden ajan tiivistä yhteistyötä Canon-lähettiläiden kanssa saadaksemme kuvia julkaisua varten ja testataksemme kameraa kaikenlaisissa ympäristöissä. Esimerkiksi Daniel Etter sai EOS R:n avulla valmiiksi aikaisemmin mahdottomalta tuntuneen projektin hiilikaivoksessa. Hän oli aloittanut projektin jo aiemmin, mutta ei ollut saanut haluamiaan kuvia, koska kaivoksessa oli liian pimeää eivätkä hänen kameransa pystyneet tarkentamaan kunnolla. Uudelle EOS R -kameralle tarkennukseen riittivät kaivostyöläisten kypäröissä olevat valot. Olemme siis hyvin innoissamme tästä uudesta teknologiasta.

Valitettavasti en voi kertoa teille vielä enempää. Kannattaa kuitenkin pysyä kuulolla, sillä luvassa on jännittäviä juttuja.

@Daniel EtterKirjoittaja Sasha Newbury