Suoraan toiminnan keskelle

Sommittelu on olennainen osa valokuvausta. On tärkeää tietää, mitä valokuvaan kannattaa ottaa mukaan ja mitä jättää pois. Toimintakuvauksessa näyttää vaikuttavalta, kun kuva-ala täytetään kohteella. Näin saadaan paremmin yhteys itse toimintaan.

Yritä päästä fyysisesti niin lähelle kuin mahdollista. Näin kuva saadaan helpommin täyteen actionia. Jos kuvaat urheiluareenalla, tällä tavalla pääset lähes samalle korkeudelle pelaajien kanssa ja saat kauniin pehmeän taustan, mikä olisi mahdotonta korkeammalta kuvattaessa.

Useimmiten on mahdotonta päästä fyysisesti aivan tapahtumien lähelle. Tällaisissa tapauksissa etäisyyttä kohteeseen voidaan lyhentää käyttämällä pidempää objektiivia tai kameraa, jossa on laaja zoom.

Etenkin pitkillä polttoväleillä zoomattaessa päästään niin lähelle kohdetta, että se katoaa helposti. Canonin nerokas tekniikka ratkaisee tämänkin ongelman.

Zoomin rajausapu auttaa pitämään kohteen kuvassa loitontamalla zoomausta, kun kohde siirtyy kuva-alan reunalle. Toiminto lähentää zoomauksen uudelleen, kun asetat kohteen kuva-alan keskelle.

Näin voit hyödyntää zoomausta kadottamatta kuvakulmaa tai kohdetta.

Toimintakuvaus – zoomin käyttö