Ikuista hetki

Täydellisen toimintakuvan ottaminen edellyttää valmistelua ja hetkessä olemista. Urheilukuvauksessa on tunnettava ympäristö, jotta voidaan olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja oikein varustautuneena. Pyri vierailemaan paikalla ennen itse tapahtumaa, jotta hahmottaisit mistä ja miten saa otettua parhaat kuvat.

Kuvattava urheilulaji on myös tunnettava. Jos kuvaat esimerkiksi jalkapallo-ottelua, koeta ennakoida pelaajien liikkeet. Hyvän kuvan ottaminen on paljon helpompaa, jos pystyt ennustamaan tapahtuman hieman etukäteen.

Joskus kaikki tapahtuu niin nopeasti, ettei ole aikaa reagoida. Ota jatkuva kuvaustila käyttöön ennakoivan ja jatkuvan automaattitarkennuksen ohella. Suuntaa kamera kuvauskohteeseen ja aloita kohteen seuraaminen painamalla laukaisin puoliväliin. Kun painat laukaisimen pohjaan, kamera ottaa kuvauskohteesta sarjan tarkkoja kuvia. Täydellisen toimintakuvan saaminen on näin todennäköisempää.

Nopeus vaihtelee kameramallin mukaan. Esimerkiksi EOS 7D Mark II -kamerassa on suljinyksikkö, peilijärjestelmä ja Canonin DIGIC-kuvaprosessori, joilla voidaan kuvata peräti kymmenen kuvaa sekunnissa.

Toimintakuvaus – hetken ikuistaminen