ruined-grandeur-decayed-industry-exploring-the-worlds-ruined-spectacles

Andy Kay ja Urbex-valokuvaus

Seikkailunhalu ja löytöretkeily ovat aina olleet valokuvauksen kantavia voimia. Ne tulevat erityisen hyvin esiin urbaanissa löytöretkeilyssä, jossa ideana on valloittaa hylättyjä kohteita kameran avulla. Andy Kay on viettänyt viimeiset kolme vuotta urbaanin löytöretkeilyn parissa. Sinä aikana hän on ottanut vaikuttavia ja yksityiskohtaisia kuvia hylätyistä huvipuistoista, raunioituneista kartanoista ja tyhjistä teollisuusrakennuksista ja koonnut niistä ainutlaatuisia tarinoita.

Andy kuuluu urbaanien löytöretkeilijöiden värikkääseen yhteisöön, jota yhdistää rakkaus arkkitehtuuriin, valokuvaukseen ja seikkailuun. Hän kuvaa Urbex-kuvaustyyliään taiteellisen ja dokumentaarisen välimuodoksi ja pohjustaa kuviensa tarinaa tarjotakseen katsojille entistäkin vaikuttavamman kokemuksen.

Andy selittää:
"Hylätyt rakennukset ovat usein säilyneet lähes koskemattomina siitä asti, kun niiden toiminta lopetettiin. Ne kertovat paljon omasta ajastaan ja ihmisistä, jotka asuivat tai työskentelivät siellä. Kuka tahansa voi tutustua menneisyyteen museossa, mutta on eri asia astua sisään aitoon paikkaan, jossa aika on pysähtynyt."

Lue lisää Andyn tarinasta