Your photos, our favourites: Urban and street

Suosikkikuvamme aiheella: Urbaanit maisemat

Suosikkikuvamme aiheella: Urbaanit maisemat

Lähde kanssamme matkalle Puolasta Intiaan ja Kroatiaan ja katso omat suosikkimme kaupunkikuvaushaasteen innoittamista Canonin galleriaan jaetuista kuvista. Jokaisessa kuvassa on onnistuttu vangitsemaan ohikiitävä hetki kaupungissa ja luotu kehykset kuvaan liittyvälle kiinnostavalle tarinalle.

Michal Patron: Outburst of Joy

Michal Patron: Outburst of Joy

”Otin tämän kuvan katutaidetapahtumassa Lublinissa, Puolassa. En tiennyt, mitä seuraavaksi tulisi tapahtumaan, joten jäin yleisön joukkoon odottamaan. Yhtäkkiä savukone alkoi muodostaa suuria savupilviä, jotka saivat lähellä olevan lapsijoukon riemuitsemaan. Huomasin tilaisuuteni.

Vaikka savu häiritsi näkemistä, loitonsin kuvakulman mahdollisimman laajaksi ja sommittelin kuvan siten, että lapset olivat etualalla ja taustalla näkyi aavemaisia siluetteja. Minulla oli vain muutama sekunti aikaa ottaa kuva ennen kuin lapset hajaantuivat kukin omaan suuntaansa ja paraati lähti liikkeelle.

Kuva toi minulle voiton Puolan arvostetuimmassa kuvajournalismikilpailussa, Grand Press Photossa, vuonna 2015.”

Susana Hinojo: Free

Susana Hinojo: Free

”Kiipesin Jaipurissa sijaitsevaan Amber Fort -linnakkeeseen, jossa oli sattumalta meneillään erityinen festivaali. Ihmiset olivat kerääntyneet vastustamaan Intian vuosisatoja jatkunutta sukupuolten epätasa-arvon perinnettä vastaan.

Ilmapiiri oli taianomainen, ja yhtäkkiä silmieni eteen avautui tämä täydellinen kuvaushetki – äidin ja tyttären välinen täysin luonnollinen rakkauden ja onnellisuuden osoitus.

Tuolla hetkellä sydämeni tunsi saman, mitä silmäni näkivät.”

Frederik Frydendal: Façade med Patina

Frederik Frydendal: Façade med Patina

”Olin riksa-ajelulla Splitissä, Kroatiassa, kun matkani kulki tämän pienen ikkunan ohi. Tunsin saman tien vetoa näkymään, ja minun oli pakko palata myöhemmin takaisin ottamaan kuva.

Vaistoni oli oikeassa. Rento tunnelma, luonnollinen patina ja monisyiset pinnanmuodot tuovat minulle mieleen tutun sanonnan ”oma koti kullan kallis”.

Kuvatessani matkoilla ja kaupungissa kuvaan aina RAW-kuvia ja käytän AV-tilaa ja tässä tapauksessa f/8-aukkoa. Näin saan kuvaan mahdollisimman paljon yksityiskohtia.”

Tartu tämän kuun haasteeseen

Nämä valokuvaajat ovat jakaneet kanssamme jokapäiväisen ohikiitävän hetken arkisessa kaupunkiympäristössä. Pidä siis silmäsi auki ja katso, mitä kaikkea ympärilläsi tapahtuu. Inspiroidu Canonin gallerian tämän kuun teemasta ja jaa oma tarinasi, niin voit päästä Showcaseen ensi kuussa!