burano-italia-estelle-moreau.jpg

Suosikkimme teemalla Matkailu

Tässä kuussa olemme saaneet kuvia matkoilta ympäri maailmaa, kiehtovista paikoista ainutlaatuisella näkökulmalla – värikkäästä Kuubasta eloisaan Intiaan. Tässä suosikkimme galleriaan jakamistanne kuvista.

Margarita Trull Bosch: Intian väriloistoa

”Tämä on otettu lähellä Jaipuria Amber Fortissa, Rajasthanissa, joka on yksi Intian värikkäimmistä osavaltioista.

Nelikerroksinen linna on tehty punaisesta hiekkakivestä ja marmorista, ja se sijaitsee jyrkän vuoren huipulla. Huipulle pääsee elefantin kyydissä, jos haluaa säästää omia jalkojaan.

Linnassa on useita kauniita tiloja ja suuria terasseja. Yhdellä niistä seisoi tämä naisryhmä. Heillä kaikilla oli päällään upean värikkäät sarit. Pidin erityisesti naisten ja elefanttien sekä vaalean kivilattian rinnakkainasettelusta. Jopa Rajasthanin eloisien värien keskellä sarit, elefantit ja kauniit ilmeet erottuivat.”

Melina Surrano: Kuuba

”Otin valokuvan Kuubassa, joka oli risteilymme ensimmäinen pysähdyspaikka. Rakennukset olivat harvinainen sekoitus vanhaa ja uutta. Auringonvalo oli kaunis ja halusin tallentaa maiseman, jossa näkyvät myös kuubalaisten yhä käyttämien vanhanaikaisten autojen upeat värit.

Etsin jonkin aikaa katua, jossa oli oikea yhdistelmä vanhaa ja uutta. Oli yllättävää, että kaupungin vanha osa on edelleen asutettu, vaikka se on täysin rapistunut ja monet rakennukset ovat romahtamaisillaan.

Matkustan paljon ja kokeilen kaikenlaista saadakseni kauniin kuvan. On hyvä katsella maisemia eri aikaan päivästä ja miettiä valotusta. Pidän kameraa aina mukana spontaaneja hetkiä varten.

Kuuba oli minulle mieluisa yllätys. Lähtisin sinne takaisin milloin tahansa, vaikka Kuubassa on alkamassa uusi ajanjakso ja monet kaupungeista rakennetaan luultavasti uudelleen. Toivottavasti sen viehätysvoima ei katoa. Se olisi todella sääli.”

Lars Suechting: Rakas Pariisi

”Otin valokuvan Pariisissa. Olin lomalla vaimoni kanssa, ja halusimme nähdä kaupungista uuden puolen perinteisten nähtävyyksien sijaan. Siitä lähtien, kun sain viisivuotiaana ensimmäisen Canon-kameran, olen mielelläni kuvannut mielenkiintoisia asioita uusista näkökulmista.

Kävelimme kauan pitkin katuja ja näimme monta upeaa rakennusta ja puistoa ja tapasimme paljon avuliaita ja ystävällisiä ihmisiä. Päädyimme lopulta tämän kaupungintalon eteen. Paikalla oli paljon ihmisiä ja lapsia puhaltamassa saippuakuplia. Kaikki olivat iloisia ja nauroivat ja liikkuivat. Paikan vieressä oli vanha karuselli kauniiden talojen edustalla. Se oli Pariisi sellaisena kuin olin sen kuvitellut – kaunis, vanha, leikkisä, värikäs, taianomainen ja aina liikkeessä – ja sen halusin kuvata.

Matkustaminen on tärkeää valokuvaustaitojeni kehittymiselle. Kokeilen aina uusia juttuja, jotta saan taltioitua ne seikat, jotka määrittelevät sen maan, jossa vierailen. Voin kuvata esimerkiksi erityisiä ihmisiä, sääolosuhteita, maisemia, arkkitehtuuria, kukkia tai muita yksityiskohtia. Valokuvauksen kautta opin enemmän maista, ihmisistä ja heidän elämäntavoistaan.”

Tartu tämän kuun haasteeseen

Jokainen näistä valokuvaajista jakoi matkansa kanssamme – ja pidämme näkemästämme. Mikset sinäkin ikuistaisi omaa näkökulmaasi tärkeästä hetkestä? Tutustu tämän kuukauden teemaan galleriassamme ja jaa sitten omat kuvasi. Saatamme valita seuraavaksi esittelyyn juuri sinun kuvasi.

Lähetä kuvasi