Wilder Story by Loraraine Poole

Suosikkikuvamme teemalla Henkilöt ja muotokuvat

Tässä kuussa lähetitte meille ajatuksia herättäviä muotokuvia kiinnostavista ihmisistä. Mukana oli mietteliäitä kasvoja Itämeren rannoilta, työhönsä uppoutunut käsityöläinen ja paljon muuta. Tässä suosikkimme galleriaan jakamistanne kuvista.

Dreams of the Sea, Nikolai Pogodin

"Otin tämän kuvan Itämeren rannalla Veikselinkynnäksellä, joka on nyky-Venäjän ja Kaliningradin alueen läntisin kohta. Täällä todella tuntee historian siipien havinan. Nykyaika menettää täällä merkityksensä.

Kävelin rannalla, ja ohittaessani osittain tuhoutuneet Saksan ilmavoimien, siis Luftwaffen, lentokonesuojat, näin tiilimuurilla veden äärellä istuvan pojan. Hän katsoi turkoosia merta kuin olisi pohtinut alueen menneisyyttä ja omaa tulevaisuuttaan. Pidän erityisesti tästä kontrastista. Kuva on jotenkin unenomainen, mutta silti voimakkaasti kiinni todellisuudessa. Se muistutti minua omasta lapsuudestani.

Otin kuvan Canon EOS 6D -kameralla ja EF 24-105 L IS USM -objektiivilla. Kuvaan enimmäkseen RAW-muodossa aukon esivalintatilassa. Tässä käytin aukkoa f/9, ISO-herkkyyttä 100 ja 35 mm:n polttoväliä."


Mr Potter, Lorraine Poole

"Matkustin viime elokuussa Lyme Regisiin, Dorsetiin, koska yksi kuvistani oli siellä näyttelyssä. Perillä kuulin, että kuvani olikin jo myyty eikä siksi ollut enää näytteillä. Minulle jäi yllättäen ylimääräistä vapaa-aikaa, joten päätin tutustua kauniiseen merenrantakaupunkiin tarkemmin ja kuvata tilaisuuden tullen paikallisia asukkaita ja turisteja. Erään pienen ja pimeän vajalta näyttävän rakennuksen ovi oli auki, enkä voinut vastustaa kiusausta kurkistaa sisään. Paikallinen savenvalaja viimeisteli siellä juuri myytäviksi tekemiään mukeja. Hänen muhkea partansa, ahavoitunut ihonsa ja savinen esiliinansa saivat hänet näyttämään aidolta vanhanajan käsityöläiseltä. Hän oli yksin ja työhönsä syventynyt. Hänen ympärillään oli savea, kulhoja ja peltipurkkeja, ja vanhoilla kalkituilla seinillä roikkui savenvalajan varusteita. Katselin häntä työnsä parissa ja yritin kamerallani vangita kuviini hänen maltillisuutensa ja taitonsa.

Halusin kuvaan yksityiskohtia ja vahvoja kontrasteja, joten käytin ISO-herkkyyttä 800. En käyttänyt salamaa, koska halusin mahdollisimman pitkälle hyödyntää tilan luonnollista valaistusta. Käytin aukkoa f/4,5. Pidän tässä kuvassa erityisesti siitä, että sen kohde on savenvalaja luonnollisessa ympäristössään. Kuva havainnollistaa hienosti hänen luonnettaan ja omistautumistaan ammatilleen.

Otin tämän kuvan Canon EOS 6D -kameralla ja Canon EF 24mm-105mm L -objektiivilla."

Jaa kuvasi

Haluatko nähdä oman kuvasi täällä? Ensi kuun teema on valolla leikittely. Kuvaa upea auringonnousu tai iltahämärä tai kokeile, millaisia tehosteita saat aikaan salamalla. Leikittele valolla ja jaa kuvasi Galleriassa.

Lähetä kuvasi