Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Suosikkikuvamme teemalla Kuvioita ja pintoja

Tässä kuussa haastoimme unohtamaan värit ja kuvaamaan erilaisia kaupungeissa näkyviä kuvioita, pintoja ja muotoja. Valitsimme kuvien joukosta kolme suosikkiamme ja pyysimme valokuvaajia kertomaan omaan kuvaansa liittyvän tarinan.

Nicolas Noyes: The Forum District

Nicolas Noyes: The Forum District

”Otin tämän kuvan ollessani lomalla Barcelonassa. Tunnen kaupungin hyvin, mutta eräänä iltapäivänä löysin uuden kaupunginosan nimeltä Forum. Olen arkkitehti, joten tutkin uusia rakennuksia tarkkaan.

Tämän toimistorakennuksen suorat, säännönmukaiset linjat ja niistä syntyvä harmoninen kontrasti tekivät minuun vaikutuksen. Pidän rakenteiden säännöllisyyden ja pilvisen taivaan epäsäännöllisyyden välisestä vastakkainasettelusta. Myöhemmin muokkasin kuvaa hieman, jotta saisin siihen lisää tunnelmaa. Tällä tavalla sain taivaan ja rakennuksen valotettua samalla tavalla.”

Ana Valente: Pohdinta

Ana Valente: Pohdinta

”Tämä kuva on otettu Lissabonissa eräänä sunnuntaina, varta vasten tämän kuun Kuvioita ja pintoja -haastetta varten. 

Innostun aina kun löydän näkymän, jonka haluan todella kuvata, mutta samalla olen hieman levoton. Sinä iltapäivänä löysin täydellisen kuvauskohteen. Tyypillisen kauniisti koristellun portugalilaisen rakennuksen edessä mukulakiveyksellä seisoi hahmo, joka istui maisemaan täydellisesti. 

Otin käyttöön kameran manuaalisen tilan ja näppäsin kuvan. Yritin toimia mahdollisimman huomaamattomasti, jotta saisin kuvaan hetken todellisen olemuksen.”

Gonzalo Garcia: Kehikko

Gonzalo Garcia: Kehikko

”Kun kuljen kaupungilla, yritän löytää hetkiä, jolloin valo on erityisen hieno. Käytän myös mielelläni luonnollisia rajauksia sommittelun apuna. Kuljeskellessani Espanjan Oviedossa näin tämän rakennuksen ja sitä ympäröivät rakennustelineet. Vaaka- ja pystysuorat rakenteet ja värin syvyys toivat mieleeni abstraktin maalauksen. 

Rakennuksen ympärillä oli suoja-aita, joten en voinut vaihtaa kuvauspaikkaa. Yritin kuitenkin säilyttää kuvan vaaka- ja pystylinjat sellaisina kuin ne näin. Rajasin kuvan jälkikäteen, jotta sain sommittelun tasapainoiseksi. Käytin EOS 6D -kameraani ja Canonin EF 24-70mm f/2.8 L II USM -objektiivia. Se on mielestäni sopiva yhdistelmä monenlaiseen kuvaamiseen.”

Tartu tämän kuun haasteeseen

Jokaisen kuvan kuviot, pinnat ja muodot ovat omanlaisiaan, mutta nyt haluaisimme nähdä juuri sinun näkemyksesi. Osallistu tämän kuun kuvaushaasteeseen – voit saada kuvasi Showcase-sivustollemme! Nappaa kamerasi, ota kuvia kaupungistasi ja lataa ne tänne.