burano-italia-estelle-moreau.jpg

Suosikkikuvamme teemalla Minun kaupunkini

Tässä kuussa olemme saaneet paljon kuvia kaupungeista ympäri maailmaa – Tukholmasta Souliin ja Portlandista Palaulle. Kuvat antavat valottavan silmäyksen lukijoidemme mielenkiintoisista asuinympäristöistä. Tässä suosikkimme galleriaan jakamistanne kuvista.

Estelle Moreau: Burano, Italia

“Burano on saari Venetsian laguunissa, Pohjois-Italiassa. Buranon lämmin ja avoin perusluonne heijastuu täydellisesti sen monivärisissä taloissa. Kaupungin kapeita kujia kulkien voi huomata, kuinka paljon Venetsiaa rennompi paikka se on. Buranon monipuolinen ja kuvankaunis arkkitehtuuri, hiljainen tunnelma ja kanavien liplattavat aallot antavat aivan toisenlaisen vaikutelman kuin sen kuuluisampi isosisko. Saari tunnetaan myös pitsistään – pikkutarkka käsityö sopiikin hyvin niin sievään kaupunkiin.

Otin tämän kuvan käveltyäni koko päivän Venetsiassa ja Muranossa. Olin lannistunut turistilaumojen kuhinasta, mutta kun saavuin Buranoon, aloin taas piristyä. Tämä paikka vaikuttaa positiivisesti kaikkiin, jotka astelevat sen mukulakivin päällystetyillä kaduilla. Sekä paikalliset että vierailijat tuntuvat kaikki saavan pysyvän hymyn kasvoilleen.

Jo yhden iltapäivän viettäminen kaupungissa antaa hyvän kuvan kaupungin positiivisesta tunnelmasta. Olin lähtiessäni iloinen ja virkistynyt. Oli todella onni saada kokea tämä piristysruiske ennen harmaaseen, moderniin arkeeni palaamista.

Robert Jakab: Sumuinen Pécs, Unkari

“Pécsin sää yllättää aina. Tämä eteläisen Unkarin pikkukaupunki on kotini. Otin tämän kuvan varhain tammikuisena aamuna, juuri kun keskusaukion rakennukset alkoivat ilmestyä näkyviin pilvien lomasta. Kuvassa näkyvät usvassa hohtavat kaupungintalon valot sekä Pasha Qasim -moskeijan vaikuttava kuparikupoli.

Valmistauduin kuvaukseen tutkimalla säätiedotuksia monen päivän ajan. Oikean sään tullessa lähdin vuorelle etsimään täydellistä kuvakulmaa. Kamerani kesti hyvin kylmyyttä, ja lähes kaikista sinä aamuna ottamistani kuvista tuli ällistyttävän hienoja.

Pécsissä asuu paljon erilaisia etnisiä ryhmiä. Asuin lapsuudessani kuvassa näkyvän kappelin lähellä. Nykyään asun aivan moskeijan naapurissa. Tämä kuva kertoo mielestäni hyvin kaupungin hienosta kulttuurillisesta monimuotoisuudesta.

Renzo Oroboncoidi: Genova gabbiani affamati

“Otin tämän kuvan vieraillessani Genovan rannikkokaupungissa, jossa toimii Italian vilkkaimmin liikennöity satama. Halusin ikuistaa kaupungin monipuolisen luonteen ja kuvata vanhojen rakennusten, vilkkaiden katujen ja lukemattomien kujien kontrastia, kun huomasin kuvan lokit. Ne syöksyivät ilmasta suojavallille syömään erään naisen jättämiä leivänmurusia. Tämä iltahämärässä otettu kuva on täynnä dramatiikkaa. Syvemmälle kuvaan katsoessa voi myös nähdä Genovan vedestä heijastuvan auringonlaskun valon.”

Tartu tämän kuun haasteeseen

Meistä oli todella hienoa nähdä, miten kukin näistä valokuvaajista jakoi meille pienen hetken elämästään. Mikset sinäkin ikuistaisi omaa näkökulmaasi elämästä? Tutustu tämän kuukauden teemaan galleriassamme ja jaa sitten omat kuvasi. Saatamme valita seuraavaksi esittelyyn juuri sinun kuvasi.

Lähetä kuvasi