hero

Suosikkikuvamme teemalla Talvikuvia heikossa valaistuksessa

Tässä kuussa pyysimme teitä pukemaan lämmintä ylle ja kokeilemaan valokuvausta hämärtyvässä talvipäivässä. Valitsimme kuvien joukosta kolme suosikkiamme ja pyysimme valokuvaajia kertomaan omaan kuvaansa liittyvän tarinan.

Javier Pavia Barajas: Crepusculo

"Otin tämän kuvan Norjassa Floyen-vuorelta, jolta avautuu näköala Bergenin yli. Floyen on yksi kaupungin suosituimmista turistikohteista. Nautin kuvaamisesta Canon-kamerallani lumisissa olosuhteissa, mutta näin pitkälle en ollut koskaan aiemmin mennyt. Tunsin oloni hieman eksyneeksi, kun kiipesin rinnettä ylöspäin kamerani kanssa.

Käyn mielelläni kuvaamassa yksin, sillä se auttaa minua keskittymään kuvaukseen. Kylmästä säästä huolimatta retki oli vaivan arvoinen. Sain ikuistettua tämän upean näköalan talvisessa maisemassa."

Marga Straver: Wolf in de mist

"Tämä kuva on otettu saksalaisessa villieläinpuistossa lähellä Vehlingenin kylää. Järven ympäröimässä puistossa asustaa luonnollisissa olosuhteissa monia eurooppalaisia villieläimiä, kuten susia, hirviä ja ilveksiä.

Tuona tammikuisena päivänä sää oli erittäin huono. Vettä oli satanut jo pitkään, ja päivä oli todella sumuinen. Huomasin, että puiden lomassa oli viisi sutta. Yhtäkkiä yksi susi hyppäsi kaatuneen kelopuun päälle. Onneksi sain ikuistettua tämän näkymän piilopaikastani, jossa olin lymyillyt koko päivän odottaen parasta kuvaushetkeä.

Koska valaistus oli heikko, minun piti käyttää tavallista pidempää valotusaikaa ja suurempaa ISO-herkkyyttä. Toivottavasti pääsen paikalle uudestaan keväällä, kun sää ja valaistus on parempi. Yksi susista oli tiineenä, joten ehkäpä seuraavalla kerralla näen myös pentuja!"

Guillermo Garcia: Mountain Church

"Islanti on paratiisi yökuvauksesta kiinnostuneille. Revontulien näkeminen ja kuvaaminen luonnon keskellä oli unohtumaton kokemus. Otin tämän kuvan marraskuussa iltana, jolloin ennusteen mukaan ei pitänyt näkyä revontulia. Olin Kirkjufell-vuoren juurella lähellä Grundarfjörður Lake -kylää.

Taivas oli pilvetön, ja lähes täysi kuu valaisi maisemaa. Valitsin yksinkertaisen sommittelun, jossa etualalla näkyy jäätynyt vedenpinta ja vuori on kuvan keskellä. Vähän ennen puoltayötä huomasin taivaalla pikku hiljaa kirkastuvan vihreän pisteen. Olin todella innoissani, sillä valon kajastus syveni ja kasvoi luoden lähes täydellisen kaaren Kirkjufellin yli.

Revontulen liikkeen kuvaamisessa käytin manuaalitilaa 2,5 sekunnin valotusajalla ja valitsin aukon arvoksi f/2,8 ja ISO-herkkyydeksi 3200."

Tartu tämän kuun haasteeseen

Guillermo, Marga ja Javier ovat saaneet ikuistettua hämyisän valon kauneuden kuviinsa. Millainen on sinun näkemyksesi? Osallistu tämän kuun kuvaushaasteeseemme! Nappaa kamerasi, ota kuvia kaupungistasi ja lataa ne tänne.