Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Suosikkikuvamme teemalla Nopea toiminta

Pyysimme teitä jakamaan nopeaan toimintaan keskittyvät kuvanne kanssamme – olipa kohteena sitten salamannopea eläin tai ohikiitävä kesähetki. Tässä suosikkimme galleriaan jakamistanne kuvista.

Sergey Yevstafyev: Flight on the carousel

Sergey Yevstafyev: Flight on the carousel

”Otin tämän kuvan kävellessäni kauniissa lähipuistossani Kazakstanin Aktobessa. Oli kaunis kesäinen iltapäivä – juuri sellainen, jolloin ei vain malta pysyä sisällä. Huomasin kaksi karusellissa nauravaa tyttöä ja halusin ikuistaa heidän huolettoman hetkensä luotettavalla Canon EOS 400D Digital -kamerallani ja uudella Canon EF 70-300 L IS USM -objektiivillani.

Minun oli ratkaistava, kuinka saisin aukon tarpeeksi pieneksi ja kuvaan laajan terävyysalueen. Minulla ei ollut jalustaa mukana, ja aurinko oli laskemassa. Oli kultainen hetki – hyvä mutta myös haastava aika kuvata.

Otin käyttöön kameran RAW-tiedostomuototilan ja aukon esivalinnan, valitsin arvoksi f/10 ja säädin polttoväliä saadakseni sommittelun paremmaksi. Tarkensin kuvan käsin ja odotin, että tytöt olisivat oikeassa kohdassa. Jotta saisin varmasti parhaan mahdollisen kuvan, käytin jatkuvaa kuvausta. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.”

David Watkins: Kingfisher diving for fish

David Watkins: Kingfisher diving for fish

”Kuva on otettu Droitwichin lähellä Worcestershiressä, Birminghamin eteläpuolella. Kuningaskalastajat viihtyvät Severn-joen sivujoen varrella. Minä tarkkailin niitä hyvin maastoutuvasta piilokojusta. Otin kuvan keväällä 2016.

Se vaati noin kymmenen tuntia odotusta, ympäristöön perehtymistä ja erilaisten tekniikoiden kokeilemista. Kaikkiaan tutkimukseen, suunnitteluun ja piilokojun varaamiseen meni kuutisen kuukautta. Odottaminen kannatti. Oli uskomatonta nähdä lintujen istuvan tähystyspaikoillaan, sukeltavan kalojen perään ja nauttivan saalistaan.

Olen innokas harrastelijakuvaaja, ja kuningaskalastajat kiehtovat minua. Niiden väri, arkuus ja nopeus tekevät niistä ihanteellisen kuvauskohteen. Olin nähnyt niitä aiemminkin kävelyllä ollessani, mutta en koskaan ollut tarpeeksi nopea saadakseni niistä kuvaa.

Saavuin piilokojulle kahdeksalta aamulla, ja näin melkein heti useita lintuja, sekä uroksia että naaraita. Ne lentelivät jatkuvasti edestakaisin ruokkimassa poikasiaan. Kuulin niiden korkean äänen hetkeä ennen kuin ne tulivat näkyviin.

Ensimmäisten neljän tunnin aikana sain useita tilaisuuksia kuvata kalastavia lintuja. Ne ovat niin nopeita, että hyvän kuvan saaminen on erittäin vaikeaa. Monista kuvista tuli sumeita ja epäselviä, ja joissakin näkyi vain pyrstö tai nokka. En saanut yhtä ainoaa terävää kuvaa, jossa olisi näkynyt koko lintu!

Kuvasin manuaalitilassa, kuten tavallisestikin. Käytin lyhyttä 1/3 200 sekunnin valotusaikaa, aukon arvoa f/10 ja ISO-herkkyyttä 2000 sekä jatkuvaa kuvausta. Linnut olivat aamulla hyvin aktiivisia, ja pystyin kokeilemaan eri tekniikoita ja asetuksia metsästäessäni täydellistä kuvaa.

Vähän ajan kuluttua aloin laatia suunnitelmaa. Keskityin paikkaan, josta uskoin kuningaskalastajien sukeltavan veteen ja nousevan jälleen taivaalle saatuaan kalan. Strategiani oli riskialtis, sillä en halunnut menettää tilaisuuksia. Kesti vielä kolme tuntia, ennen kuin onni viimein potkaisi ja sain tämän kuvan. Olin innoissani, mutta uuden onnistumisen toivossa en pystynyt lopettamaan kuvaamista.

Kymmenen tuntia on todella pitkä aika istua paikallaan, mutta sää suosi minua. Minulla oli onnea, ja nautin joka hetkestä. Laitteistoni on erinomainen, varsinkin objektiivi, jonka hankin erityisesti tätä kuvausretkeä varten. Kaiken kaikkiaan päivä onnistui hyvin. Sain kuvan, johon olen todella tyytyväinen.”

Pieter Bezuijen: Jakes focus op de bal

Pieter Bezuijen: Jakes focus op de bal

”Kuvassa oleva koira on bordercollie nimeltään Jake. Kuvanottohetkellä se oli vain kahdeksankuukautinen pentu. Valitettavasti sillä oli juuri diagnosoitu epilepsia. Lääkitys oli juuri aloitettu, ja Jaken omistajat, ystäväni Ingrid ja Michiel, halusivat koirastaan kuvia ennen kuin lääkkeen mahdolliset sivuvaikutukset alkaisivat. Kuvauspaikka valittiin niin, että kolmivärisen koiran värit pääsisivät kauniisti esiin. Päätimme ajaa Domburgin ja Oostkapellen välissä sijaitsevalle koirarannalle.

Kuten kaikki koiranpennut, Jakekin oli täynnä energiaa. Muutaman nopean muotokuvan jälkeen päästimme Jaken lempipuuhansa pariin: juoksemaan. Oli aikainen aamu, joten ranta oli lähes tyhjä ja Jake sai juoksennella vapaasti. Otimme esiin pallon, eikä Jake saanut silmiään siitä irti. Pyysin, että ystäväni heittäisivät palloa minua kohti ja siirtyisivät sitten nopeasti vasemmalle, kuva-alan ulkopuolelle.

Asetin EOS 70D -kamerani manuaalitilaan ja valitsin lyhyen valotusajan, 1/2 500 s, jotta saisin liikkeen pysäytettyä. Saadakseni Jaken erottumaan taustasta käytin objektiivin suurinta mahdollista aukkoa (f/4). Valaistuksen takia ISO-herkkyyden oli oltava 400.

Vaikka kamerani automaattinen tarkennus on loistava, oli silti haastavaa saada Jakesta terävä kuva, kun se kiisi täyttä vauhtia minua kohti. Kuvaan usein kohdetta sivultapäin ja viistosti, koska se on helpompaa, mutta tällöin kuvista ei tule yhtä vaikuttavia. Tällöin käytän aina vain yhtä tarkennuspistettä ja jatkuvaa tarkennusta, jotta voin paremmin hallita tarkennusaluetta. Kuva on otettu hyvin matalalta, juuri maanpinnan yläpuolelta. Käytin kääntyvää etsintä, jotta sain kameran mahdollisimman alas. Koiria kuvattaessa on tärkeää pitää kuvakulma tarpeeksi alhaalla, yleensä enintään koiran silmien tasolla.”

Tartu tämän kuun haasteeseen

Haluaisimme nähdä kuviasi ja kuulla, mikä inspiroi sinua kuvaamaan. Käy Canonin galleriassa tutustumassa tämän kuun kuvaushaasteeseen, lähde kuvaamaan ja jaa kuvasi kanssamme.

Lähetä kuvasi