seagulls alexandra simionov header

Suosikkikuvamme teemalla Toiminta ja urheilu.

Tässä kuussa olette lähettäneet meille valikoiman vaikuttavia toiminta- ja urheiluaiheisia kuvia. Jokainen kuva on ainutlaatuinen ja rohkaisee muitakin tarttumaan kameraan ja taltioimaan hetkiä. Tässä omat suosikkimme ja niiden syntytarinat.

Gaudenz Gerig: Tornado

Gaudenz Gerig: Tornado

"Otin kuvan Balanganin hiekkarannalla, Indonesian Balilla. Istuin rannalla palautumassa aamun uuvuttavalta surffitunnilta ja aloin jutella erään tapaamani surffarin kanssa. Hän kertoi, että surffarit toivovat ennen kaikkea löytävänsä pitkiä ja tasalaatuisia aaltoja, mitä tahansa tapahtuukin. Parin edellisen päivän sää oli ollut hyvä, mutta sinä aamuna mereltä alkoi lipua pilviä rannan editse. Horisonttiin muodostui tornado, joka kurkotti taivaalta alaspäin, kunnes se viimein kosketti merenpintaa. Olin ottanut kamerani mukaan rannalle, ja onneksi siihen sattui olemaan kiinnitettynä Canonin 70–200 mm:n objektiivi. Nappasin kameran käteeni, säädin asetukset nopeasti ja otin pari kuvaa. Kuvassa näkyvä surffari huomasi tornadon mutta ei vaikuttanut välittävän siitä ja ui takaisin. Tornado ulottui taivaalta merenpintaan vain muutaman sekunnin ajan, joten oli todella onni, että molemmat kohteet sattuivat juuri oikeaan paikkaan juuri oikeaan aikaan."

Vincent Lescaut: Willancourt

Vincent Lescaut: Willancourt

"Otin kuvan eräänä sunnuntai-iltapäivänä Belgian maaseudulla Willancourtissa järjestetyissä motocross-kisoissa. Halusin ikuistaa hetken ja välittää kilpailun liikkeen ja jännityksen. Liikkeen pysäyttäminen oli haastavaa, joten juuri oikean kuvan saamiseen kului melkoisesti aikaa.

Seurasin radalla kiertävää kohdetta pitkään kamerallani. Halusin korostaa nopeuden tunnetta ja sumentaa taustan, koska se ei ollut kovinkaan kaunis tai kuvan kannalta merkittävä. Pyrin korostamaan pyörän ja kuljettajan ajoasun värikkyyttä suhteessa radan väriin."

Alexandra Simionov: Seagulls

Alexandra Simionov: Seagulls

"Otin kuvan kun poikaystäväni ruokki lokkeja Thassoksella kesällä 2015. Ne olivat tottuneet saamaan ruokaa ihmisiltä ja vaativatkin sitä äänekkäästi. Samoin oli käynyt edellisenä päivänä, joten olin varautunut lokkien nopeisiin liikkeisiin. Kokemus oli varsin ainutlaatuinen, ja olin iloinen, kun onnistuin vangitsemaan tilanteen. Pysäytin liikkeen käyttämällä lyhyttä, 1/800 sekunnin valotusaikaa."

Osallistu tämän kuukauden haasteeseen

Innostu kuukauden teemasta galleriassamme ja jaa kuvasi, niin saatat päästä esittelyyn Showcase-sivustollemme!

Lähetä kuvasi