hero header

Ainutlaatuisia näkökulmia talveen

Franco Moron tarinan innoittamina pyysimme lukijoitamme jakamaan kanssamme omat näkökulmansa talveen. Saimmekin ilahduttavan paljon upeita kuvia. Valitsimme kolme suosikkiamme ja pyysimme niiden kuvaajia kertomaan, kuinka kuva syntyi.

Stefan Demerwall: Fruset Vatten

”Eräänä päivänä kävin lounaan jälkeen kävelyllä Lilängshamnenin satamassa Ruotsin Hammarössä. Katselin järveä ja huomasin, että kaislojen varjot muodostivat kauniita kuvioita jään pintaan, kun aurinko paistoi niiden takaa. Päätin ottaa kuvan. Voimakas auringonvalo, joka vielä heijastui jäästä ja lumesta, aiheutti ensimmäisen kuvan alivalottumisen. Suuntasin kameran maata kohti ja annoin valotusmittarin mitata arvon ilman, että aurinko näkyi kuvassa. Sitten lukitsin valotuksen ja suuntasin kameran niin, että saisin kuvattua haluamani näkymän.”

Ján Villím: Rajoja

”Kuva esittää ystäviäni Slovakian Košicessa sijaitsevassa Cassovia Seals -kerhossa. He ovat innokkaita avantouimareita, jotka haluavat rikkoa rajoja. Ensimmäinen raja on ajatustasolla: jääkylmään veteen meneminen vaatii henkistä voimaa. Toinen raja on fyysinen: kylmässä vedessä ei voi olla kovin kauan. Tämän kuvan otin noustuani vedestä. Katselin ihmisiä, jotka ovat ylittäneet molemmat rajat – niin henkisen kuin fyysisenkin. Onneksi kamerassani on kuvanvakain, sillä käteni tärisivät kylmästä.”

Agnieszka Jasinska: Dziadek Mroz

”On aina yhtä ihanaa herätä ja huomata, että yöllä on satanut lunta. Lähdin kuvaamaan lähimetsään, jotta pääsisin kauniiseen luontoon, kauas kaupungin hälystä. Kulkiessani metsää kohti huomasin ikääntyneen ihmisen tekevän vimmatusti lumitöitä, ja päätin ottaa hänestä kuvan. Pidän lumisen maiseman ja työn touhussa olevan hahmon vastakkainasettelusta.”

Tartu tämän kuun haasteeseen

Kaikki kolme valokuvaa kertovat arkielämästä, mutta ne on otettu kuvaajan ainutlaatuisesta näkökulmasta. Millainen on sinun näkemyksesi? Osallistu kuukausittaiseen kuvaushaasteeseemme! Tämän kuun teeman löydät . Kaiva kamerasi esiin – olipa se millainen tahansa – ja lähde kuvaamaan. Muista myös ladata parhaat kuvasi kaikkien nähtäväksi.